22 / 05 / 2024

arazi şuyulandırma işlemi

arazi şuyulandırma işlemi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bir okuyucusunun sorduğu "şuyulandırılmış arsa için ortaklığın giderilmesi açılabilir mi?" sorusuna Posta Gazetesi'nin bugünkü sayısındaki yazısında yanıtladı. Heper'in cevabı haberimizde yer alıyor...

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Tapu parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konuların başında geliyor. Parsel sorgulama işlemi E-Devlet uygulaması üzerinden yapılabiliyor.. 

Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma kararı!

Küçük Su İşleri Projesi Kapsamındaki Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

İzmit Merkezi İş Alanı Projesi'nde şuyulandırma çalışması başladı!

İzmit'in geleceğine şekil verecek olan ve kısa adı MİA olan Merkezi İş Alanı Projesi'nde şuyulandırma çalışması başladı .

Kartepe Köseköy Mahallesi'nde şuyulandırma işlemi tamamlandı!

Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Köseköy Mahallesi'nde bulunan 3 sokağın şuyulandırma işlemini tamamladı.

Serbest bölge arazilerinin kamulaştırma işlemleri düzenlenecek!

Ekonomi Bakanı Elitaş, Serbest Bölgeler Kanunu, Emlak Vergisi ve Katma Değer Vergisi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngördüklerini belirterek, "Serbest bölge arazilerine ilişkin kamulaştırma işlemleri düzenlenecek" dedi.

Toplulaştırma kararı nasıl alınır?

Arazi toplulaştırması, kadastrosu yapılmış olan yerlerde uygulanıyor. Peki, mülkiyetin planlı düzenlenmesi olarak da tanımlanan toplulaştırma işlemi nasıl yapılır? Toplulaştırma kararı nasıl alınır? İşte yanıtı..

Şişli'de 300 milyon dolarlık usülsüz imar işlemi soruşturması!

İstanbul Şişli Belediyesi'nde 'imar' şoku yaşanıyor. Şişli'de yüzlerce kişinin tapusu iptal edilirken, usülsüz imar işlemi soruşturmasının 300 milyon dolarlık olduğu iddia ediliyor. İşte imar vurgunu yapılan mahalleler...

Bodrum Hal Çarşısı'nda boşaltma ve mühürleme işlemi başlatıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki "Hal Çarşısı"nda, kira sözleşmesinin bitmesi üzerine belediye ekiplerince dükkanlarda boşaltma ve mühürleme işlemi başlatıldı.

Başiskele'de şuyulandırma çalışması tamamlandı!

Mağduriyetin giderilmesi ile ilgili çalışma yapan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İmar Uygulama Birimi, Başiskeleliler'in talepleri doğrultusunda lehine bir şuyulandırma çalışmasını tamamlamış oldu.

Sinpaş GYO pay alım işlemi açıklaması!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Sinpaş GYO pay alım işlemi açıklaması yaptı.

FU Gayrimenkul, 1 milyon ipotek işlemi hedefine ulaştı!

FU Gayrimenkul, 1 milyon ipotek işlemi hedefine, 2016'nın ilk aylarında ulaştı. Geçtiğimiz yıl sektörde 10’uncu yılını kutlayan FU Gayrimenkul, mart ayında 1 milyon ipotek tesisi hedefine ulaşarak gayrimenkul ipoteği alanında bir ilki daha gerçekleştirdi.

Ardahan Durançam Barajı için kamulaştırma işlemine başlandı!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Durançam Barajı projesinin kamulaştırma işleminin gerçekleştirilebilmesi amacıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olurun, Eroğlu tarafından imzalandığı belirtildi.

arazi şuyulandırma işlemi Haberi

arazi şuyulandırma işlemi

Şuyulandırma zor iş 5 bin metrekare arsaya sahiptik. İmar kanunu uygulandı parsel ikiye ayrıldı. İki ayrı parsel oluşturulurken birileri ile şuyulandırıldı. Yani durduk yerde mağdur edildik. Şimdi ortaklığın giderilmesi davası açabilir miyiz? • T.E. 


Okuyucumun mektubunda kavramlar biraz karışık. Sebebi şu: Gayrimenkulu için uygulanan işlemler karışık. 

Teknik özellikler taşıyor. Bu karışıklık içinde vatandaşm da aklının karışması çok doğal. Üstelik bu tür çalışma yapılırken vatandaşm hakkında da kayıplar olduğu bir gerçek. Örneği sorunun içinde. Bir kimse tek başına gayrimenkule sahipken, ortak olsa bile ortak olacağı kişiyi kendisi seçecekken, şuyulandırma yolu ile hiç tanımadığı, bilmediği biri ile ortak oluveriyor. Önce şunu açıklayayım. 


Şuyulandırma nedir? 

Şuyulandırmanın Türkçesi ama kullanılmayan tabiri ortaklaştırmadır. Yani tek başına bir gayrimenkule malikseniz birini getirip size ortak etmektir. Ne zaman yapılır? Örneğin,...