28 / 04 / 2024

Arazi vergisi daimi muaflıklar

Arazi vergisi daimi muaflıklar

Emlak vergisi ilk taksiti Mart ayında ödeniyor. Kiraya verilmemek şartıyla bazı araziler vergiden daimi olarak muaf tutuluyor. Peki muaf olan arazi ve arsalar nelerdir? İşte Arazi vergisi daimi muaflıklar...

Arazi emlak vergisi 2021!

Arazi sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

Arazi emlak vergisi 2019!

Arazi sahiplerinin her sene ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2019'da arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2019 oranları ne kadar?

Gayrimenkulde öncelik rehinli alacakların oldu!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İcra ve İflas Kanunu gereğince gayrimenkulde bina ve arazi vergisi alacakları rehinli alacaklardan sonra gelecek..

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Arazi emlak vergisi 2. taksiti 2017!

2017 yılı arazi emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart-Nisan-Mayıs aylarında gerçekleşti. Peki, arazi emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Arazi emlak vergisi 2017!

Emlak vergisi için 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Peki, emlak vergisini arazi sahipleri ne kadar ödeyecek? İşte arazi emlak vergisi 2017 oranları..

2017 yılı arazi ve bina matrahları arttırıldı!

2017 yılında uygulanacak maktu damga vergisi ve harç tutarları, bina ve arazi vergisi matrahları hesabındaki artış oranları ile tütün fonu tutarları Resmi Gazete'de yayınlandı...

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016!

2016 yılı bina, arsa ve arazi vergisi değerleri ile asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesabında uygulanacak oranlar tebliğ ile açıklandı. İşte emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016..

Arazi için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetlerinden faydalanan gayrimenkuller için ödeniyor. Peki, arazi için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

İlçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinde bazı daimi ve geçici muafiyetlikler bulunuyor. Bu muafiyetler arasında ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi muafiyeti de yer alıyor. Peki, ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi nasıl olur?

Emlak vergisi değeri nasıl hesaplanır?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, bir gayrimenkul için ortalama ne kadar vergi ödemesi yapılır? Emlak vergisi değeri nasıl hesaplanır?

Arazi vergisi daimi muaflıklar Haberi

Arazi vergisi daimi muaflıklar

Arazi vergisi daimi muaflıklar!

Kiraya verilmemek şartıyla Arazi Vergisinden daimi olarak muaf tutulan arazi ve arsalar aşağıda sıralanıyor:


a) Özel bütçeli idarelere, il özel idarelerine, belediyelere ve köy tüzel kişiliğine, kanunla kurulan üniversitelere ve Devlete ait arazi; 

b) İl özel idareleri, belediyeler ve köyler ile bunların teşkil ettikleri birlikler veya bunlara bağlı müesseseler tarafından işletilen: 


aa) Su, elektrik, havagazı, mezbaha ve soğuk hava işletmelerine ait arazi; 

bb) Belediye sınırları içindeki yolcu taşıma işletmelerine ait arazi; 

c) Kamu menfaatlerine yararlı derneklere ait arazi (Kurumlar Vergisine tabi işletmelere ait olmamaları veya bunlara tahsis edilmiş bulunmamaları şartiyle); 

d) Yabancı devletlere ait olup gerek elçilik ve konsolosluk binaları gerekse elçilerin ikametlerine mahsus binalar yapılmak üzere sahip olunan arazi ve arsalar ile bu çeşit binalardan yanan, yıkılanların arsaları (Karşılıklı olmak şartiyle)...