27 / 04 / 2024

arazi vergisi ne demektir

arazi vergisi ne demektir

Türkiye sınırları içindeki tüm arsa ve araziler arazi vergisine tabi tutuluyor. Peki arazi vergisi nedir? Arazi vergisinin mükellefi kimdir? Arazi vergisi ne kadardır? İşte sorularınızın yanıtı...

2020 emlak vergisi ne zaman?

Gayrimenkul sahiplerince ödenen emlak vergisi ödeme dönemi yaklaştı. Peki 2020 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi nasıl sorgulanır? İşte tüm merak edilenler...

2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Değerli Konut Vergisi’ne nasıl itiraz edilir?

Binlerce vatandaş evine gelen Değerli Konut Vergisi tebligatlarına itiraz etmeye hazırlanıyor. Sözcü yazarı Nedim Türkmen, Değerli Konut Vergisi'ne itiraz ederken yapılması gerekenleri ve itiraz dilekçesine eklenmesi gereken 7 unsuru anlattı...

2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2019'da emlak vergisi ne zaman ödenir?

2018 yılına ait emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona erdi. Peki, vergi mükellefleri bir sonraki sene ne zaman ödeme yapacak? 2019'da emlak vergisi ne zaman ödenir?

Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetleri için ödenmesi gereken çevre ve temizlik vergisini kimler öder? Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?

Bu yıl arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi alanların tapu dairesinde ne kadar tapu harcı ödeyeceği merak ediliyor. 2018 yılında ödenecek harçlar da belli oldu. Peki bu yıl arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

2018'de emlak vergisi ne kadar arttı?

Gayrimenkul sahiplerinin her yıl düzenli olarak ödemeleri gereken vergiye emlak vergisi deniyor. Peki, 2018'de emlak vergisi ne kadar ödenecek?

Kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya dair noterde sözleşme imzalanabiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Emlak vergisi ne zamana kadar yatar?

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi ne zamana kadar yatar?

Bursa emlak vergisi ne kadar?

2017 yılı emlak vergisi 1. taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, Bursa'daki bir ev için ne kadar emlak vergisi ödenir? Bursa emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2017?

Bu sene ilk kez emlak vergisi ödeyecekler "Emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2017?" diye soruyor. İşte sorunuzun cevabı ve hesaplama örneği..

İzmir emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi için ödenecek bedel şehirden şehire değişkenlik gösterebiliyor. Peki, İzmir'deki mükellefler gayrimenkulleri için ne kadar emlak vergisi öder? İzmir emlak vergisi ne kadar?

arazi vergisi ne demektir Haberi

arazi vergisi ne demektir

Arazi vergisi nedir?

Arazi vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar için ödenmesi gereken vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye sınırları içindeki tüm arsa ve araziler, bu vergiye tabi tutuluyor.


Arazi vergisi mükellefi kimdir?

Arazi vergisinin mükellefi arazinin maliki; varsa intifa hakkı sahibi; Her ikisi de yoksa araziyi malik gibi tasarruf eden oluyor.


Arazi vergisinin matrahı, binanın emlak vergisi kanuna göre tespit edilen vergi değeri oluyor.


Arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar büyükşehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yüzde 100 artırımlı uygulanıyor. Bakanlar kurulu vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.


Buna göre büyükşehir belediye sınırları içerisindeki arazilerde binde 2, arsalarda ise binde 6 oranında vergi ödemesinin yapılması gerekiyor.


Arazi vergisini binanın maliki, varsa intifa...