23 / 12 / 2024

arazi vergisinin nispeti

arazi vergisinin nispeti

Arazi vergisinin matrahı, arazinin Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor. Arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üç olarak belirleniyor...

Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar?

Arsa vergisi, Türkiye sınırları içerisindeki tüm arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar? Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman biter?

Tarla emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi kanunu gereğince tarlalar için de arazi vergisi ödeniyor. Arazi Vergisinin matrahı arazinin bu kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor. Peki, tarla emlak vergisi oranı 2015 ne kadar?

Arazi emlak vergisini kimler öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki, arazi emlak vergisini kimler öder? Arazi emlak vergisinin mükellefiyeti ne zaman sona erer?

Emlak vergisinin ödendiği aylar!

Emlak vergisini, mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri ödüyor. Senede iki eşit taksitte ödenebilen emlak vergisini isteyenler ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. İşte emlak vergisinin ödendiği aylar...

Emlak vergisinin mükellefi kimlerdir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Belediyeye ödenmesi gereken emlak vergisi senede 2 eşit taksit halinde verilebiliyor. Peki, emlak vergisinin mükellefi kimlerdir?

Rant vergisi, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek!

Rant vergisi, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek. İnder Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Rant vergisinin genele yayılması, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek" dedi.

Emlak vergisinin geç ödenmesi!

Arsa, arazi, mesken ve işyerleri için ödenmesi gereken emlak vergisinin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisinin geç ödenmesi halinde ne kadar ceza kesilir?

Emlak vergisinin ikinci taksidi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, işyeri ve mesken dahil tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin ikinci taksidi ne zaman ödenir?

Arsa emlak vergisi nasıl hesaplanır?

1319 sayılı kanun gereğince, Arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, belediye sınırları içinde % 100 artırımlı uygulanır. Peki, arsa emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Arazi vergisinin mükellefi kimdir?

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar 1319 sayılı kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, arazi vergisinin mükellefi kimdir? Arazi vergisini kimler ödemez?

Arazi vergisi nedir?

Türkiye sınırları içindeki tüm arsa ve araziler arazi vergisine tabi tutuluyor. Peki arazi vergisi nedir? Arazi vergisinin mükellefi kimdir? Arazi vergisi ne kadardır? İşte sorularınızın yanıtı...

Yangın sigortası vergisinin matrahı!

Yangın sigortası vergisinin matrahı yapılan yangın sigorta muameleleri dolayısıyla alınan primlerin tutarı oluyor. Yangın Sigortası Vergisinin nispeti ise yüzde 10 olarak hesaplanıyor. İşte yangın sigortası vergisi ayrıntıları...

Arazi vergisinin tarh ve tahakkuku!

Arazi vergisinin tarh ve tahakkuku takip eden yıllarda, tespit edilen vergi değeri üzerinden hesaplanan arazi vergisi, her bütçe yılının başından itibaren o yıl için tahakkuk etmiş sayılıyor...

arazi vergisinin nispeti Haberi

arazi vergisinin nispeti

Arazi vergisinin matrahı!

Arazi Vergisinin matrahı arazinin Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor.


Nispet:

Arazi vergisinin oranı binde bir , arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanır. Bakanlar Kurulu, vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.

Mükellefiyetin başlaması ve bitmesi:

Arazi vergisi mükellefiyeti;

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu tarihi, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,

b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,

c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi, 

Takip eden bütçe yılından itibaren başlar.