15 / 05 / 2024

arazide Yan sınai işletme

arazide Yan sınai işletme

6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki kanunda adı geçen yan sınai işletme nedir? Bir arazide yan sınai işletme varsa ne olur?

Aile Bakanlığı'nın yanı sıra ev hanımlarına müthiş haber! 7.050 TL maaş verilecek

Aile Bakanlığı tarafından verilen yardımların yanı sıra İŞKUR tarafından da ev kadınlarına yönelik önemli programlar hazırlanıyor. İŞKUR tarafından ev kadınları için çok önemli bir program hazırlandı. Detayları haberimizde...

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'ndan kira sertifikası açıklaması!

2021 yılı 3 aylık mali raporlarını açıklayan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Türkiye'de sağlık sektöründe ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

CDB'den Türkiye Sınai Kalkınma Bankasına 200 milyon dolar kredi!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Çin Kalkınma Bankası'ndan, Çin'in yürüttüğü 'Bir Kuşak Bir Yol Girişimi'kapsamında, 200 milyon dolar tutarında kredi temin ettiğini duyurdu.

Kayseri Şehir Hastanesi 5 Mayıs'ta açılıyor!

Kayseri'nin yanı sıra çevredeki illere ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki hastalara da hizmet sunacak olan Kayseri Şehir Hastanesi 5 Mayıs'ta açılacak.

Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı ihalesi 3 Mayıs'ta!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren TOKİ, Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı ihalesi 3 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Gaziantep kentsel dönüşüm toplantısı 27 Şubat'ta!

Gelişmiş sanayisi ile Türkiye’nin en büyük 8’inci şehri olmasının yanı sıra kültür ve gastronomi başkenti de olan Gaziantep, kentsel dönüşüm konusunda da iddialı şehirlerden biri olma yolunda ilerliyor.

Gökorman Sinpaş Evleri yüzde 5 peşinat, 60 ay sıfır faizle!

Gökorman projesinde yüzde 10 indirim fırsatının yanı sıra cazip ödeme seçenekleri sunuluyor. Projede 1+1'den 4+1'e kadar konut tipleri bulunuyor...

Konut alıcısı maksimum 14 sene taksit ödemek istiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra mesleki toplum kuruluşlarının tam desteğiyle gerçekleştirilen “RE360”, ikinci gününde de 500’ü aşkın üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Konut satışlarının yüzde 47’sini sıfır konut projeleri oluşturuyor!

Emlakjet.com, Türkiye genelinde satılık ve kiralık 500 bine yakın ilanının yanı sıra yaşam tarzına, olanaklarına ve beklentilerine uygun bir projeden ev satın almak isteyenler için önemli bir kolaylık sunuyor.

MESA basın toplantısı 19 Eylül'de!

Türkiye inşaat sektörünün köklü markası MESA, düzenleyeceği bir basın toplantısı ile sektör değerlendirmesinin yanı sıra 2017 bitmeden gerçekleşecek projelerde tanıtılacak.

Isı yalıtımlı binalar yüzde 40 enerji tasarrufu sağlıyor!

Isı yalıtımı sağlayan yapı malzemeleriyle inşa edilen binalar, enerji tasarrufu sağlıyor! Ortalama 100 metrekarelik evde yaşayan bir aile, doğayı korumanın yanı sıra, mevsimlere de bağlı olarak yılda 3.000 TL’ye varan tasarruf sağlıyor.

TOKİ Yozgat Boğazlıyan sözleşme tarihleri 2017!

TOKİ Yozgat Boğazlıyan sözleşme tarihleri 2017 haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutlar için son sözleşme tarihi yarın olarak belirlendi...

Sur Çelik Kapı Thin Line ile beyazın tüm saflığı evinize yansısın!

Sur Çelik Kapı, Thin Line modeliyle takipçilerinin karşısına çıkıyor. Baharın canlanışını evlere yansıtan Thin Line, estetik duruşunun yanı sıra son derece emniyetli teknolojisiyle de hayranlık uyandırıyor.

arazide Yan sınai işletme Haberi

arazide Yan sınai işletme

Yan sınai işletme nedir?

6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun; Toprağın korunması, geliştirilmesi, tarım arazilerinin sınıflandırılması, asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirlenmesi ve bölünmelerinin önlenmesi, tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerin çevre öncelikli sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak planlı kullanımını sağlayacak usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. Peki, kanunda adı geçen yan sınai işletme nedir? Bir arazide yan sınai işletme varsa ne olur?


Yan sınai işletme: Yeter gelirli tarımsal arazilere ait ürün depolama, koruma, işleme ve pazarlama gibi faaliyetlere yönelik tesislere deniyor.


Yan sınai işletme ne demektir?

MADDE 8/H – Yeter gelirli tarımsal arazilere sıkı şekilde bağlı bir yan sınai işletme mevcut ise yan sınai işletme...