04 / 05 / 2024

Arazilerde yol hakkı

Arazilerde yol hakkı

Bir arsa üzerinde konut inşa edilmesi durumunda, yanında yer alan konutun geçiş hakkını engellemesi durumunda yasal haklar nelerdir? İşte arazilerde yol hakkı ile ilgili esaslar...

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Yıllık izin alırken yol izniniz olduğunu biliyor muydunuz? Bu hakkınızı kullanmayı unutmayın!

Yıllık izin kullanacakların bonus bir izin hakkı olarak yol izni de sunuluyor. Yaz tatilinin gelmesiyle pek çok çalışanın yıllık izne ayrılırken bu izni de kullanması büyük fayda sağlayacak. Bu izin sayesinde çalışanların telafi iş yapmalarına gerek yoktur.

Uzmanlardan ‘depremzede’ için hukuki yol haritası! 30 yıl geçse de konut sahibi dava açıp hakkını arayabilir!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedeler yaralarını sarmaya çalışırken, ağır yıkımlarda sorumluluğu veya kusurları bulunan bazı müteahhitler de gözaltına alınmaya başladı. Olayı hukuki boyuttan değerlendiren uzmanlar depremzedeler için hukuki yol haritası çıkardı.

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Emeklilere 7 bin 500 TL promosyonda flaş gelişme: Mutlaka yapmanız gerekiyor

Emeklilere verilen promosyonlarla ilgili flaş gelişmeler yaşandı. Tüketici uzmanı Aydın Ağaoğlu, daha az promosyon alan emeklilerin izleyeceği yol hakkında açıklamada bulunup, "En yüksek veren bankayı seçin" dedi.

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında kaçak yapı soruşturması!

Manisa’nın Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘Orman arazisine kaçak kongre merkezi’ yaptığı için soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı, bu seferde imar planında yol şeklinde görülen alan üzerine kaçak balıkçı dükkanları inşa ettirdiği sebebiyle 2'ci kez soruşturma izni verdi.

Yeşil Yol projesi 2018 yılında tamamlanacak!

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ekrem Yüce Yeşil Yol projesinin 2018 yılında tamamlanacağını söyledi. 

Demir çelik şirketleri hakkında soruşturma!

Rekabet Kurulu, aralarında Kardemir'in de bulunduğu bir çok demir çelik şirketi hakkında soruşturma başlattı. İddiaya göre, soruşturmaya konu edilen firmalar, haksız rekabete yol açtı.

Şevket Can: Tarsus'ta dönüşümün yol haritası belirlendi!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, müteahhitlerle toplantı yaparak kentsel dönüşümü görüştü. Yapılacak hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Can, yol haritalarının belli olduğunu söyledi.

Ünye'de yol yatırımları artacak!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, devam eden beton yol çalışmalarını inceleyerek çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı. Başkan Çamyar, ‘yol medeniyettir’ diyerek 2016 yılında da yol yatırımlarının artarak devam edeceğini kaydetti.

Samsun Tekkeköy'de yol ve asfalt çalışmaları incelendi!

Samsun Tekkeköy yol ve asfalt çalışmaları incelend Başkanı Hasan Togar, ilçenin çehresini değiştirecek olan ana cadde yol ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Aytaç Durak'ın arazileri hakkında yeni dava açıldı!

Başkanlığı döneminde göl kıyısındaki arazileri düşük fiyatla satın alıp imar geçirerek kat be kat değerlenmesine yol açan Aytaç Durak hakkında yeniden bir iddianame hazırlandı

İrtifak hakkı bedelinin tespiti!

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler, hazine taşınmazı olarak ifade ediliyor. Peki bu arazilerde irtifak hakkı nasıl kurulur? İrtifak hakkı bedelinin tespiti nasıl yapılır?

Arazilerde yol hakkı Haberi

Arazilerde yol hakkı

Arazilerde yol hakkı!

Bir arsa üzerinde konut inşa edilmesi durumunda, yanında yer alan konutun geçiş hakkını engellemesi durumunda yasal haklar nelerdir? Türk Medeni Kanunu kapsamında arazilerde yol hakkı nasıl açıklanıyor?


Geçit hakkı nedir?

a. Zorunlu geçit

MADDE 747.- Taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebilir.

Bu hak, ilk önce kendisinden bu geçidin istenmesi önceki mülkiyet ve yol durumuna göre en uygun düşen komşuya karşı ve daha sonra bundan en az zarar görecek olana karşı kullanılır.


Zorunlu geçit iki tarafın menfaati gözetilerek belirlenir.


Diğer geçit hakları

MADDE 748.- Taşınmaz malikinin taşınmazını işletme veya iyileştirme ya da taşınmazı üzerinde yapı yapma amacıyla komşu taşınmaza geçici olarak girme hakkı ile tarla yolu, hayvan sulama yolu, kış geçidi, tomruk...