24 / 07 / 2024

Yıllık izin alırken yol izniniz olduğunu biliyor muydunuz? Bu hakkınızı kullanmayı unutmayın!

Yıllık izin alırken yol izniniz olduğunu biliyor muydunuz? Bu hakkınızı kullanmayı unutmayın!

Yıllık izin kullanacakların bonus bir izin hakkı olarak yol izni de sunuluyor. Yaz tatilinin gelmesiyle pek çok çalışanın yıllık izne ayrılırken bu izni de kullanması büyük fayda sağlayacak. Bu izin sayesinde çalışanların telafi iş yapmalarına gerek yoktur.




Mesleki hayat içinde yıllık izin neredeyse tüm çalışanlar için önemli bir süreci ifade etmektedir. Bu hak çalışanlar için oldukça özeldir. Ancak bazı çalışanlar bu haklarını kullanmak istemediğinde işverenlerinden yıllık izin süresince ücret talep etmeleri mümkündür. Ancak yıllık izni kullanırken birçok unsura dikkat etmek gerekiyor. Bayrama denk gelmesi durumunda veya spesifik tarihlerde yıllık iznin kullanımıyla ilgili birçok önemli detay vardır. Yol izin hakkı da bunlardan biri olup çalışanların bu haklarından yararlanabilir. ,

Yıllık izin bayrama denk geldiğinde ne olur?

Yıllık izin bayram, resmi tatil veya hafta tatiline denk gelebilir. Bu durumda yıllık izin süresinden kesinlikle düşülmez. Bu nedenle resmi tatil, bayram tatili veya hafta sonu tatilinin haricinde izin süresi planlanır. Dolayısıyla yıllık izninin önümüzdeki Kurban Bayramı’na denk gelmesi, bayramla birleştirilir ve yıllık izin süresinden düşürülme yapılamaz. 


Geri Dön