17 / 05 / 2024

arazinin orman olması

arazinin orman olması

Özel mülkiyete konu olan araziler hakkında, Orman İdaresi dava açarak bu yerin orman olduğunun tespitini isteyerek işlem yaptırabiliyor. İşte tapusu iptal edilen orman arazileri davaları..

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki 3 dönümlük alan Samsat Belediyesine 6.500 TL'ye kiralandı iddiası Meclis'te!

arazinin aylık 6 bin 500 TL'ye kiralanmış olması Meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, konuyla ilgili sorular yöneltti. İşte ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı yapacak! Lise mezunu olmanız yeterli! Son başvuru tarihi 26 Haziran!

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde personel alımı yapılacağı duyuruldu. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilana göre başvuru yapmak isteyen adayların en az lise mezunu olması gerektiği ve son başvuru tarihinin 26 Haziran 2023 olduğu öğrenildi.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

Topkapı İETT garajı park olacak! 

İBB Meclisi Eylül toplantısında Topkapı'da bulunan İETT garajının imar planıyla ilgili bir değişiklik yaptı. Yaklaşık 50 yıldır İETT garajı olarak arazinin park olmasına karar verildi. 

Atatürk Orman Çiftliği ve Orman Genel Müdürlüğü'nde düzenleme!

Atatürk Orman Çiftliği ile Orman Genel Müdürlüklerinin yapısında düzenlemeye gidildi. Düzenlemeye göre, satılacak gayrimenkullerin arazinin bilanço kıymetleriyle satış bedelleri arasındaki fark doğrudan doğruya yedek sermayeye eklenecek. 

Atatürk Orman Çiftliği’ne otopark geliyor!

1937'de Hazine'ye devredilen Atatürk Orman Çiftliği'nde 25 dönümlük boş alan otopark olarak değerlendirilecek. Arazinin otopark olarak kiralanması işi ise ihale edilecek.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'nün binası ne zaman bitecek?

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü idari binası, sosyal tesisleri ve yangın acil durum ünitelerinin içinde olması düşünülen Orman Bölge Müdürlüğü kampüs çalışmaları hızla sürüyor.

Atatürk Havalimanı için imza kampanyası başlatıldı!

İstanbul'da inşaatına başlanan üçüncü havalimanının 2018 yılında açılması planlanıyor. İnşaatı devam eden yeni havaalanı açıldığında Atatürk Havalimanı'nın kent ormanı olmasını isteyen Nurhan Çetinkaya bir imza kampanyası başlattı.

Akhisar orman arazileri zeytine açılmalı!

Alper Alhat, orman arazilerinde zeytin fidanı dikilebilir alanların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'deki arazi miktarının az olmasına dikkat çekerek bilgi verdi.

Eti Adstation, Bolu Karacasu'daki 53 bin dönümlük arazinin ihalesini aldı!

Bolu’nun Karacasu beldesinde Orman İşletmesine ait 53 dönüm arazinin ihalesini Muhittin Palazoğlu’ya ait olan firma aldı. Edinilen bilgiye göre Bolu Belediyesinin de girdiği ihaleye toplam 8 şirket müracaat etti.

Ormanı olmayan Şanlıurfa'da dışarıya en çok mobilya satılıyor!

Bir milyon 940 bin hektarlık alana sahip Şanlıurfa'da, ormanlık alanlar toplam arazinin yüzde birini bile oluşturmuyor. 2013 verilerine göre, kentte yaklaşık 4 bin 400 hektar orman ile 4 bin 500 hektar bozuk ormanlık alan bulunuyor.

Müstakil ev için arazi yeterli mi?

Yeni Söz Gazetesi'nin yazarlarından Semih Akşener bugünkü yazısında müstakil ev için arazinin yeterli olmasından bahsetti. İşte Semih Akşener'in o yazısı...

Orman Genel Müdürlüğü Köy projesinin bilirkişi raporunu yalanlıyor!

Zekeriyaköy’de inşaatına başlanan ‘Köy’ projesiyle ilgili bilirkişi raporu, Orman Genel Müdürlüğü’nü yalanladı. Müdürlük ‘Köy’ projesinin inşa edildiği arazinin orman sayılmadığını savundu. Ancak rapor öyle demiyor!

arazinin orman olması Haberi

arazinin orman olması

Tapusu iptal edilen orman arazileri!

Kadastro çalışmaları dahilinde, özel mülkiyete konu olan araziler hakkında, Orman İdaresi dava açarak bu yerin orman olduğunun tespitini isteyerek işlem yaptırabiliyor. 


Dava neticesinde bu alanlar orman olarak tespit ediliyor. Tapusu ipral edilen orman arazilerinin malikleri, bu karara karşı dava açabiliyor. Tapusu iptal edilen orman arazileri dava örneği aşağıda yer alıyor:


T.C. YARGITAY 

20. HUKUK DAİRESİ 

E. 2011/10548 

K. 2012/222 

T. 17.1.2012


• TAPU TESCİLİNİN TUTULMASINDAN DOĞAN SORUMLULUK ( Tapu Kaydının Mahkeme Kararı İle İptal Edildiği/Tazminat Davası – 10 Yıllık Zamanaşımı Süresi İçinde Hazine Aleyhine Dava Açılabileceği)


• DEVLETİN KUSURSUZ SORUMLULUĞU ( Tapu Kaydının Mahkeme Kararı İle İptal Edildiği/Tazminat Davası – 10 Yıllık Zamanaşımı Süresi İçinde Hazine Aleyhine Dava Açılabileceği)


• ON YILLIK ZAMANAŞIMI SÜRESİ ( Tapu Kaydının Mahkeme Kararı İle İptal Edildiği/Tazminat Davası –...