23 / 05 / 2024

araziye yol yapmak

araziye yol yapmak

Bir araziye konut ve benzeri gibi bir yapı inşa edilirken komşu arsa, arazi veya yapıların geçiş hakkının engellenmemesi; engellendiği durumlarda ise arazilerde yol geçilerek geçiş hakkının verilmesi gerekiyor...

AFAD açıkladı: Deprem bölgesine geri dönmek isteyen afetzedelerin yol ve bilet masrafları Ziraat Bankası'na yatırılacak 

AFAD tarafından deprem bölgesine geri dönüş yapmak isteyen afetzedelerin yol masrafı ve bilet ücreti ödemelerinin kimlik numaraları üzerinden Ziraat Bankasına yatırılacağı açıklandı. İŞte ayrıntılar...

E-ticarette başarının sırları! E-ticaret yapmak isteyen girişimcilere 8 maddelik yol haritası!

E-ticaret hacmi geçen yıl ikiye katlanarak 700 milyar liraya ulaştı. Bu büyüme trendi genç girişimcilerin de iştahını kabartıyor ancak e-ticaretin de bazı kuralları var. Neyi, nasıl, ne şekilde yapmak gerektiğini bilmekte yarar var. İşte, öneriler…

Bursa Gül Kavşağı'na ilave yol ve geçit!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, şerit daralması nedeniyle trafikte tıkanmalara yol açan Gül Kavşağı’na ilave yol ve geçit yapmak için düğmeye bastı.

Yol kamulaştırma kanunu!

İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları kamulaştırabiliyor. Peki, yol için kamulaştırma nasıl yapılır? İşte yol kamulaştırma kanunu..

Taş Yapı Haydarpaşa'da 600 odalı otel inşaatına başladı!

Yetimleri okutan Darüşşafaka Cemiyeti, Koşuyolu’ndaki 12 bin 257 metrekare araziye, hastane yapmak için projeler hazırlayıp, plan tadilatı istedi. Ancak arsa Taş Yapı’nın oldu.

Bir arsaya otel yapmak için gerekenler!

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden olan otel ve motel gibi konaklama yeri açmak isteyen kimselerin izlemeleri gereken bir yol bulunuyor. İşte bir arsaya otel yapmak için gerekenler..

İnşaat yapmak için izlenecek yol nedir?

Aldığınız arsanızın üzerine istediğiniz gibi üstelik ekonomik bir fiyata ev yapmanız mümkün. Peki, inşaat yapmak için izlenecek yol nedir? İşte, inşaata başlarken dikkat edilmesi gerekenler!

Araziye yol almak için gerekenler!

İmar mevzuatı gereğince kanunun 18 inci maddesinin uygulanamadığı hallerde yola cephesi bulunan parsellerden herhangi biri ile tevhid edilmesi mecburi kılınıyor. Peki, araziye yol almak için gerekenler nelerdir?

Araziye yol nasıl alınır?

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu adalarda yola cephesi bulunmayan parsele yol alınmadan ruhsat düzenlenemiyor. Peki, yolu olmayan araziye yol nasıl alınır? İşte yol hakkı esasları..

Mehmet Özhaseki: Kayseri'de dev projeler hayata geçireceğiz!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Artık bir belediyenin görevi yol yapmak, su getirmekle bitmiyor. Yeni projelerle şehri çekim merkezi haline getirmeli. Dev projeler için kolları sıvadık" dedi...

Halil Mazıcıoğlu: Enerjiye yatırım yapmak isteyenlere yol açılıyor!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, rüzgar enerjisinde dünyanın yenilik peşinde olduğunu bildirdi. Enerjiye yatırım yapmak isteyenlere yol açılıyor...

1941 yılında belediye Çamlıca'da otel yapmak için 16 dönüm arazi satın almış!

1941 yılında Belediye, Çamlıca Tepesi'nde otel yapabilmek için Maliye Bakanlığı'na müracaat etmiş. Maliye'den alınan 16 dönüm araziye otel inşa edilecekmiş. Otelin inşası sonrası Çamlıca'ya birçok yol yapılacakmış.

1939 yılında Taksim Topçu Kışlası'nın yıkımı başlamış!

1939 yılında Taksim Meydanı'nı genişletmek ve yetmiş metre genişliğinde yol yapmak için Taksim Kışlası'nı gözden çıkarmışlar. Belediyedeki işçiler geceli gündüzlü çalışarak uygulanacak projeyi Cumhuriyet Bayramı'na yetiştireceklermiş.

araziye yol yapmak Haberi

araziye yol yapmak

Arazilerde yol geçmesi!

Arazilerde konut ve benzeri bir yapının inşa edilmesi durumunda, yanında sahipli bir arazi veya önceden inşa edilmiş bir yapının bulunması halinde; karşı tarafın geçiş hakkının ihlal edilmemesi gerekiyor.


Karşı tarafın geçişinin engellenmesi halinde, araziden yol geçirilerek geçit hakkının verilmesi gerekiyor. Arazilerde yol hakkı ile ilgili yasal esaslar Medeni Kanun kapsamında veriliyor.


Peki Kanuna göre arazilerde yol hakkı nasıl açıklanıyor? Arazilerden yol nasıl geçiyor? Yanıtı aşağıda sıralanıyor:


Arazilerde yol hakkı nedir?

a. Zorunlu geçit

MADDE 747.- Taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebilir.

Bu hak, ilk önce kendisinden bu geçidin istenmesi önceki mülkiyet ve yol durumuna göre en uygun düşen komşuya karşı ve daha sonra bundan en az zarar görecek olana karşı kullanılır.


Zorunlu...