07 / 05 / 2024

E-ticarette başarının sırları! E-ticaret yapmak isteyen girişimcilere 8 maddelik yol haritası!

E-ticarette başarının sırları! E-ticaret yapmak isteyen girişimcilere 8 maddelik yol haritası!

E-ticaret hacmi geçen yıl ikiye katlanarak 700 milyar liraya ulaştı. Bu büyüme trendi genç girişimcilerin de iştahını kabartıyor ancak e-ticaretin de bazı kuralları var. Neyi, nasıl, ne şekilde yapmak gerektiğini bilmekte yarar var. İşte, öneriler…



E-ticaret sektöründeki büyüme trendi girişimcilerin iştahını kabartıyor. Sektörün hacmi 2022’de, bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 100 büyüyerek 700 milyar TL’ye yükseldi. Gelecek dönemde de büyüme potansiyeli taşıyan sektör, çok sayıda girişimci için fırsatları da beraberinde getiriyor.

TOBB E-ticaret Meclis Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, gelecek dönemde e-ticaret sektörüne adım atmayı planlayan girişimciler için 8 maddeden oluşan bir yol haritası hazırladı. İşte, girişimci adaylarına öneriler:

 E-ticarette başarının sırları! E-ticaret yapmak isteyen girişimcilere 8 maddelik yol haritası!

BİLDİĞİNİZ İŞTEN ŞAŞMAYIN!

E-ticaret sektörüne yeni atılacak olanlar genelde ‘ne çok satar’ mantığıyla olaya yaklaşarak bazen hiç anlamadığı işlere girebiliyor. Bu sürdürülebilir bir iş modeli değil. Tam tersine kazançtan çok kayıplara da yol açabilir. Ayrıca her kriz döneminin yeni fırsatlar barındırdığı da unutmamakta fayda var. Girişimciler, piyasalarda yaşanan zorlukları ve nelere ihtiyaç olduğunu iyice araştırsın.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön