19 / 05 / 2024

E-ticarette başarının sırları! E-ticaret yapmak isteyen girişimcilere 8 maddelik yol haritası!

E-ticarette başarının sırları! E-ticaret yapmak isteyen girişimcilere 8 maddelik yol haritası!

E-ticaret hacmi geçen yıl ikiye katlanarak 700 milyar liraya ulaştı. Bu büyüme trendi genç girişimcilerin de iştahını kabartıyor ancak e-ticaretin de bazı kuralları var. Neyi, nasıl, ne şekilde yapmak gerektiğini bilmekte yarar var. İşte, öneriler…



KARGO HİZMETİNE DİKKAT!

E-ticaret hizmetlerinde mutlaka kargo hizmetine özen gösterin. Kargo ücretleri ne kadar yüksek ve verilen hizmet ne kadar kalitesiz ise müşterinin sitenizden ikinci kez alışveriş yapma olasılığı da düşer. Taahhüt edilen güne kadar mutlaka gönderim yapılmalıdır. Müşteriler, yaptıkları alışverişin kendilerine kargo dahil kaça mal olacağını bilmek ister. Alışveriş tamamlanmadan önce, sepet bedeline ilave olarak kargo bedelinin de eklenmesi, belirsizliğin giderilmesi açısından önemlidir.

E-ticarette başarının sırları! E-ticaret yapmak isteyen girişimcilere 8 maddelik yol haritası!

ÜRÜN FOTOĞRAFLARI ÖNEMLİ

Ürün fotoğraflarına özen gösterin. Çok küçük olan veya üzerinde oynanarak gerçek ürünle alakasız hale getirilen fotoğraflar, kullanıcıları sitenizden soğutur. Ürün görselleri müşterinin ürünü kafasında canlandırabileceği kadar net olmalı ve mutlaka farklı açılardan fotoğraf çekilmeli.

ÜRÜN DETAYLARI AÇIKLANMALI

Ürün açıklamaları mutlaka detaylı olmalı. Ayrıca çoğu insan uzun açıklamaları okumak istemez. Ancak okumak isteyen detaycılar için de özenli bir açıklama yazısı hazırlanabilir. Eğer hazırlanmazsa, meraklı ve araştırmayı seven müşterileri kaçırabilirsiniz.

İADE POLİTİKASI BELLİ OLMALI

İnternetten yapılan alışverişlerde en önemli kural, iade politikasıdır. Kullanıcılar, hangi şartlarda ve şekilde ürünü iade etme hakkı olduğuna dair mutlaka bilgilendirilmeli.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön