07 / 07 / 2024

Arda Ermut fetö yatırım engeli

Arda Ermut fetö yatırım engeli

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, “Bürokrasideki temizlenmenin olumlu etkilerini görmeye başladık. Bugüne kadar milyarlarca dolarlık yabancı yatırım da bu yapı yüzünden kaçırıldı” dedi.

Gayrimenkulden çekilen yatırımlar arttı!

MIPIM 2019'da konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut "Gayrimenkulden çekilen yatırımlar artıyor'' diye konuştu. 

Rusya’dan gayrimenkul ile yatırım çekebiliriz!

TYDTA Başkanı Arda Ermut, "Rusya’dan gayrimenkul ve fonlar ile finansın değişik alanlarında yatırım çekebiliriz" dedi...

Almanya, Türkiye'de gayrimenkul yatırımından vazgeçmedi!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye ve Almanya arasındaki sorunu yatırımsal açıdan değerlendirdi.

Türkiye Varlık Fonu finansman maliyetlerini düşürecek!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin nakit fazlası veren bir ülke olmadığı için bu tip bir devlet fonu aracılığıyla yatırımcılara komple bir imkan sağlayamadığını söyledi.

Bu yıl doğrudan yatırım 15 milyar dolara ulaşacak!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye'de doğrudan yatırımların önünün açıldığını belirtti. Ermut, 2016 yılında 12,3 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım çektiğini, 2017'de ise 15 milyar dolara ulaşma hedefi olduğunu söyledi.

Yatırımcılar siyasi gündemle ekonomiyi ayırt ediyor!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, yatırım planlarını anlattı. Siyasi risklerin yatırımcıları etkilemediğini belirten Ermut, ''Japon yatırımcılara, Japon yatırımcıları götürüyoruz'' dedi.

2017'de katma değer katacak yatırımlar hedefleniyor!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye Varlık Fonu’nun kurulmasının avantajlarını anlattı. Ermut, ''Biz her yatırımcıyı değil katma değer katacak yatırımları çekmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Varlık Fonu'ndaki şirketleri yabancı yatırımcılar sormaya başladı!

Türkiye Varlık Fonu'ndaki şirketleri yabancı yatırımcılar sormaya başladığını söyleyen Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, "Doğrudan yatırımda bu şirketler Türkiye için jeneratör olabilir" dedi.

Yakın Doğu ve Asya'dan gelen yatırımlar arttı!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde,"Yeni Global Düzen: Ekonomi ve Politika" oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye'ye gelen yabancı yatırımların arttığını belirtti.

FETÖ'nün 7 oteline el konuldu!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Antalya’da 7 otele el konuldu.

Ali Ağaoğlu: FETÖ tehtitlerine rağmen yatırıma devam!

Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, FETÖ’den defalarca tehdit aldığını ama bunlara aldırış etmeden yatırımlarını sürdürdüğünü belirterek, 31 Mart’ta bitecek olan kampanyanın büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

TMSF'den vatandaşa FETÖ uyarısı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kayyum atanan şirketleri veya mal varlıklarını sattığını iddia eden kötü niyetli kişilere karşı uyarıda bulundu.

Gayrimenkuldeki teşvikler artırılacak!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, yabancıya özel teşvik modelinin uygulanabileceğini belirtti. Uygulama, gayrimenkulde verilen teşvikleri artıracak.

Arda Ermut fetö yatırım engeli Haberi

Arda Ermut fetö yatırım engeli

Fethullaçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik kamuda yapılan operasyonların Türk ekonomisine de önemli katkılar yapacağını dile getiren Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, “Bürokrasideki temizlenmenin olumlu etkilerini görmeye başladık. Bugüne kadar milyarlarca dolarlık yabancı yatırım da bu yapı yüzünden kaçırıldı” dedi.


TÜRKİYE’ye yabancı yatırımcı çekebilmek ve Türkiye’nin yurtdışındaki algısını düzeltmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Fethullaçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik kamuda yapılan çalışmaların yatırımlar açısından önemine dikkat çekti. “Bürokrasideki temizlenmenin olumlu etkilerini görüyoruz” diyen Arda Ermut, “Türkiye’ye getirmeye çalıştığımız bazı yatırımların çok enteresan nedenlerle gerçekleşmediğini görüyorduk. Bazen bunlar (FETÖ) yüzünden olduğunu anlamıyorduk. Dolayısıyla bu bürokrasideki temizlenme mekanizmaların daha etkin şekilde ilerlemesini sağlayacak. Bundan dolayıda bazı yatırımların süreçleri daha hızlı ilerleyecek. Resmin tam boyutunu çıkarmak zor. Kaç...