29 / 04 / 2024

Ardahan Kars tren yolu projesi

Ardahan Kars tren yolu projesi

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, projelerini anlattı. Bakü - Tiflis - Ardahan - Kars tren seferlerinin yakında başlayacağını; bu sayede hattın bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Bakü-Tiflis-Kars hattının ikinci kısmı tamamlanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının Hazar Denizi'ndeki limanlara kadar ulaşması ve Hazar'daki deniz ulaşımıyla ilgili altyapı ve tren feri hatlarının hizmete girmesi iş adamlarımıza önemli avantajlar sağlıyor." diye konuştu.

Edirne’den Kars’a kadar hızlı tren olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Edirne’den Kars’a kadar hızlı tren hattını kesintisiz hale getirme çalışmalarımız da etap etap devam ediyor." dedi...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda ilk tren Kars'a ulaştı!

30 Ekim'de resmi açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda ilk tren Kars'a ulaştı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu bugün açılıyor!

Tarihi İpek Yolu, demiryolu hattıyla yeniden hayat buluyor. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattında bugün ilk resmi tren seferi gerçekleşecek. 

Edirne-Kars Hızlı Tren projesine Çin finansmanı!

Edirne-Kars Hızlı Tren yatırımına ilişkin bir anlaşma gündeme geldi. Çin ile Türkiye arasında büyüklüğü 30 milyar doları bulacak bu projeye yönelik finansman anlaşmasının imzalanacağı belirtildi.

Bakü-Kars-Tiflis Hattı Ağustos'ta açılacak!

Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Hattı'nda Türkiye olarak bayağı mesafe katedildiğine dikkati çeken Bakan Arslan, "Ağustos sonu eylül başı gibi onlar orayı bitirdiğinde biz de tamamen bitirmiş ve dizel tren işletmeciliğini hazır hale gelmiş olacağız." dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı 2 ay sonra açılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haziran sonu itibariyle Bakü-Tiflis-Kars'ta tren işletmeciliğine başlayacaklarını belirtti.

Ahmet Arslan'dan Kars, Ardahan ve Iğdır'a yatırım çağrısı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,İzmir'de Kars, Ardahan ve Iğdır Federasyonu temsilcileriyle buluştu. Bakan Arslan, 23 ili kapsayan "Cazibe Merkezleri Programı" hakkında açıklama yaptı.

Yüksek hızlı tren hangi illerden geçecek?

Türkiye’nin, Avrupa’nın 6’ncı, dünyanın 8’inci Yüksek Hızlı Tren (YHT) işletmecisi konumuna geldiğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Edirne’den Kars'a kadar YHT ile ulaşım hedeflediklerini söyledi. İşte o iller ve projeler...

Ahmet Arslan: Karadeniz'i ülkemizin güneyine bağlamalıyız!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, aradenizi ülkemizin güneyine bağlamamız lazım. Karadenizden gelen yolu, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van üzerinden İran'a, Irak'a, Suriye'ye götürmeliyiz." açıklamasında bulundu.

Ardahan Çıldır Mozeret Tüneli'nin temeli yarın atılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yarın Kars-Tiflis-Bakü tren yolu hattında önemli kavşak olan Çıldır Mozeret Tüneli'nin temelini atacak.

Kars-Akyaka arası DMU SET seferleri başladı!

Hızlı trende bulunan bütün konfora sahip olan ve iki ucunda da kontrol mekanizmaları bulunan DMU SET tren Kars Akyaka seferi yapacak yolculara daha konforlu ve daha hızlı bir ulaşım hizmeti sunacak.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda ulaşım 2017'de başlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin yıl sonuna kadar sona ereceğini, 2017 yılında da tren seferlerinin başlayacağını söyledi.

Ardahan Kars tren yolu projesi Haberi

Ardahan Kars tren yolu projesi

Başkan Köksoy, Ardahan'ın keşfedilmeyi bekleyen bir şehir olduğunu ifade etti. Kış turizminden pay almak istediklerini ve 5 yıldızlı otellerin yapılacağını anlatan Başkan Köksoy, "Geçmişin ihtişamı ile doğarım hazinelerini bir arada sunan Ardahan, meraklılarını beklemektedir" dedi. 


Ardahan'ın kentsel dönüşümle, duble yollanyla, tarihî eserlerin korunması ve restorasyonuyla modern bir şehir olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Başkan Köksoy, şöyle konuştu: "Açılacak olan yeni tünel, demiryolu, Türkgözü ve Aktaş Gürcistan sınır kapısıyla Türkiye-Orta Asya ülkeleri ticaretinde yeniden önemini artıran Ardahan, günümüzde de bu niteliğini yeniden kazanmanın heyecanını yaşamaktadır..." 


Türkiye...