28 / 04 / 2024

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda ilk tren Kars'a ulaştı!

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda ilk tren Kars'a ulaştı!

30 Ekim'de resmi açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda ilk tren Kars'a ulaştı.



"Demir İpek Yolu" olarak kamuoyuna tanıtılan tarihi İpek Yolu'nu canlandıracak "Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı"nın Azerbaycan'daki resmi açılışı sonrası Kazakistan'dan yola çıkan ilk tren Kars'a ulaştı.

 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, BTK Demiryolu Hattı'ndaki ilk tren Kars Garı'na ulaştı. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun açılışı 30 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Başbakanı Bakıtcan Sagintayev, Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin katılımıyla yapıldı. 

 

Tren ile Kars'a gelen TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Veysi Kurt yolculuk ve tren hakkında bazı açıklamalar yaptı. Kut şunları söyledi:

 

"Azerbaycan'dan buraya yaklaşık 856 kilometreyi 40 saatte geldik. İnşallah bir aksaklık olmazsa Kars'tan Mersin'e kadar olan bin 258 kilometrelik mesafeyi de 40 saatte almayı planlıyoruz. Kazakistan'dan yola çıkan trenin toplamda yaklaşık 4 bin 700 kilometrelik seferi inşallah Mersin'de son bulacak. 30 konteyner ile yola çıkmıştı. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Bakanımıza (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan) böyle kıtaları birleştiren bir projeyi ülkemize kazandırdıkları için müteşekkiriz."

 


Geri Dön