06 / 05 / 2024

Arel Üniversitesi Trakyanın en büyük Teknopark\'ını kuruyor

Arel Üniversitesi Trakyanın en büyük Teknopark\'ını kuruyor

İstanbul Arel Üniversitesi Trakya bölgesinin en büyük teknoparkını kurmaya hazırlanıyor...

İstanbul'da 2030'a kadar büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 62!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, İstanbul depremi ve Kıbrıs adasındaki deprem riskine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Doğangün 'Deprem işaret veriyor, neyi bekliyoruz' diyerek yapılması gerekenleri sıraladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa'da 300'ü aşkın kişi binasına karot testi yaptırmak için başvurduğunu ancak test yaptırmadığını belirterek isyan etti.

Deprem profesörleri peş peşe uyardı: Bazı depremler kayıtlı faylara denk gelmiyor! Diri fay haritası acilen yenilenmeli!

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Fakültesi dekanı ve Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi müdürü Prof. Dr. Şükrü Ersoy, diri fay haritası ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...

İstanbul otogarı için korkutan açıklama geldi! Depreme dayanıklı değil!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan İstanbul otogarının depreme dayanıklı olmadığını açıkladı.

Prof. Dr. Yaşar Eren'den Konya depremi açıklaması!

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, Konya'da meydana gelen depremle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu’ndan İzmir’e deprem uyarısı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, bir yıl önce İzmir’de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki depremin birinci yılında yaptığı konuşmasında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İzzet Öztürk: Kanal İstanbul su kaynaklarında krize yol açmayacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kanal İstanbul'un su kaynaklarında krize yol açması mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

İnşaat mühendisleri deprem araştırması için İzmir'e gitti!

Deprem ve etkileriyle ilgili araştırmalar yapan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, İzmir'de yaşanan deprem alanında incelemelerde bulundu.

Avustralya'da inşaat halindeki üniversite binasının çatısı çöktü!

Batı Avustralya’nın Perth kentindeki Curtin Üniversitesi binasının çatısı çöktü...

Afrin Eğitim Fakültesi binası restore edilecek!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve BİNAA Toplum Kalkınma Derneği iş birliğiyle Zeytin Dalı Harekatı Güvenli Bölgesi'nde bulunan Afrin Eğitim Fakültesi binası restore edilecek.

Balıkesir Üniversitesi işletmecilerinden 3 ay boyunca kira almayacak!

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), kampüs bünyesinde faaliyet gösteren ticari işletmecilerden 3 ay boyunca kira almayacağını açıkladı.

KOÜ Teknopark’ın ek binasının inşaatı durdu!

Kocaeli Üniversitesi Teknopark’ın kapasitesini 5 katına çıkarmak için yaklaşık üç yıl önce ihale edilen ek bina inşaatı ihalesi tamamen durdu.

Büyükçekmece Belediyesi ve Arel Üniversitesi’nden ortak dönüşüm projesi!

Büyükçekmece Belediyesi, İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile kentsel dönüşümde ortak bir projeye imza attı.

Arel Üniversitesi Trakyanın en büyük Teknopark\'ını kuruyor Haberi

Arel Üniversitesi Trakyanın en büyük Teknopark\'ını kuruyor

İstanbul Arel Üniversitesi şehir içi ve dışındaki kampüsleriyle hem eğitim hem de yatırım yapıyor. Toplam 86 bin metrekarelik alana kurulu kampüslerde eğitim gören her 100 öğrenciden 75'i burslu.

Arel Üniversitesi, Trakya Bölgesi'nde pek çok firma için araştırma ve teknoloji geliştirme faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri Arel Trakya Teknoparkı kurmayı planlıyor. Bölgeyi bir teknoloji üssüne dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Arel Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Gözükara, burada yatırımcılara katma değerli projeler ortaya koymaları için teşvik sağlanacağını vurguladı.

2014'te temelleri atılacak Teknokent projesi kapsamında, Silivri ve çevresindeki üniversite mezunları, Arel Trakya Teknopark'ın projelerine katılabilecekler. Arel Kolejleri ve Arel Üniversitesi için bugüne kadar 350-400 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Gözükara, ''Eğitimin yüksek ciddiyet ve sorumluluk gerektirdiğinin bilincindeyiz''...