29 / 04 / 2024

argan yaylası turizm

argan yaylası turizm

Ordu'nun Akkuş ilçesine 3 kilometre mesafed bozulmamış doğasıyla dikkati çeken 1650 rakımlı Argan Yaylası yaz ve kış turizmine kazandırılacak

Ayder Yaylası’nda büyük dönüşüm başlıyor!

Ayder Yaylası’nı kurtaracak dönüşüm!Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayder Yaylası'nı kirlettik, rezil ettik" çıkışı ile gündeme gelen Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası için harekete geçiliyor...

Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda uygulanacak kentsel dönüşüm projesi için harekete geçiliyor. TOKİ öncülüğünde 3 aşamalı gerçekleşecek projede en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek.

Ayder yaylasında kentsel dönüşüm heyecanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayder'i kirlettik, rezil ettik çıkışıyla gündeme gelen Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası için kentsel dönüşüm projesi başlatılacak. 

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası için harekete geçildi ve kentsel dönüşüm başlıyor...

Ordu Argan Yaylası turizme kazandırılıyor!

Ordu'nun Akkuş ilçesine 3 kilometre mesafed bozulmamış doğasıyla dikkati çeken 1650 rakımlı Argan Yaylası yaz ve kış turizmine kazandırılacak

Trabzon Erikbeli Yaylası'na 12 milyon TL'lik turizm yatırımı!

Trabzonlu işadamı Atilla Ataman tarafından, Tonya Kalınçam-Erikbeli Yaylası'nda inşa edilen turizm tesisinin 2018 yılının Eylül ayında açılması planlanıyor.

Ordu Perşembe Yaylası imara mı açılıyor?

Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası'nın turizm açısından canlanması planlanıyor. Aybastı Belediye Başkanı Gündoğar, yaylada imar çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

TOKİ Ayder Yaylası kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Türkiye'nin cennet köşesi Ayder Yaylası, Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale edildi. TOKİ turizm lojistik merkezi oluşturmak amacıyla projenin ihalesini gerçekleştirdi.

Rize Ayder Yaylası dönüşüme hazırlanıyor!

2006 yılında ise Bakanlar Kurulu Kararı ile "Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi" ilan edilen Rize'deki Ayder Yaylası geleceğin cazibe merkezi olması ve kaçak yapıların önüne geçilebilmesi için kentsel dönüşüme hazırlanıyor.

Ayder Yaylası doğaya uygun dönüşümle yeniden yapılandırılacak!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası doğaya uygun dönüşüm ile yeniden yapılandırılacak.

Ordu Perşembe Yaylası cazibe merkezi haline geliyor!

Karadeniz'in en önemli turizm noktalarından biri olmaya aday, menderesleri ve muhteşem manzarasıyla ünlü Perşembe Yaylası'nı cazibe merkezi hâline getirmek amacıyla çalışmalar devam ediyor.

Ayder Yaylası'ndaki 158 yapı için yıkım kararı!

DOĞU Karadeniz Bölgesi’nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan ancak yapılaşma nedeniyle doğal yapısı iyice bozulan Ayder Yaylası’nda, son yıllarda inşa edilen yapılardan 158’i için yıkım kararı alındı.

Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor!

Ordu’nun turizm merkezi Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek tatil köyü, yılın 12 ayı yayla turizmi yapılmasına fırsat sağlayacak.

argan yaylası turizm Haberi

argan yaylası turizm

Posta gazetesinde yer alan habere göre, Ordu'nun Akkuş ilçesine bağlı 1650 rakımlı Argan Yaylası'nın turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesince Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde yürütülen çalışmaların ilk etabı, gerçekleştirilen ihaleyle başladı.

Akkuş'a 3 kilometre mesafedeki yaylada, 270 hektarlık alanın halihazır haritaları, imar planına esas jeolojik, jeoteknik etüt raporları ve turizme yönelik çevre düzeni, nazım imar ve uygulama imar planları da hazırlanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akkuş-Niksar karayolu üzerinde bulunan ve 1991 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi seçilen 1650 rakımlı Argan Yaylası'nın bozulmamış doğal yapısıyla görülmeye değer yaylalar arasında bulunduğunu söyledi.

Yaylayı yaz ve kış turizmine elverişli yapısıyla cazibe merkezi haline getirmeyi planladıklarını belirten Yılmaz, Karadeniz'in doğal mirası niteliğindeki yaylaların halka açılması ve yayla turizminin...