18 / 05 / 2024

arhavi Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi yenileme

arhavi Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi yenileme

Doğu Karadeniz’in ilklerinden olan ve Arhavi ilçesine bağlı Dikyamaç Köyündeki “Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi”ne Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgisi dikkat çekiyor.

Çaykur, Artvin Kavak köyünde aldığı arazide ne yapacak?

Artvin'in Arhavi ilçesi Kavak köyünde Çaykur'un satın aldığı arazide ne zaman faaliyete geçeceğine dair CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı..

Artvin Kemerköprü köyünde yıkılan tarihi köprü TBMM'de!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Arhavi ilçesi Kemerköprü köyünde yıkılan tarihi köprünün yeniden yapımı ve tarihi parçalarının turizme açılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Arhavi Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi yenileniyor!

Doğu Karadeniz’in ilklerinden olan ve Arhavi ilçesine bağlı Dikyamaç Köyündeki “Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi”ne Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgisi dikkat çekiyor.

Artvin Arhavi'deki Küçükköy köyünün yol sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Arhavi ilçesine bağlı bir köyün sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Kastamonu Cide'de Menük Köyü Köprüsü inşaatı yapılacak!

Kastamonu Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Kastamonu´nun Cide İlçesinde Menük Köyü Köprüsünü yaptırmak üzere ihale açtı

Kadıköy'de 140 metrekare daire 600 bin TL'ye icradan satılık!

Kadıköy 5. İcra Müdürlüğü, Kadıköy'de 140 metrekare alanlı daireyi 600 bin TL'ye satışa çıkarıyor

Çeşme Köy İçi Taş Evler'de 600 bin TL'ye!

Köy İçi Taş Evler'de fiyatlar 600 bin TL ile 750 bin TL arasında değişiyor

Kadıköy-Kartal metrosu 2011´de hizmette!

Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metrosu´nda raylara ilk kaynağı atan Başkan Kadir Topbaş, metronun 2011´in sonunda hizmete gireceğini açıkladı

Alaçatı Köy İçi Taş Evler'in inşaatına eylül ayında başlanacak

Veryeriler İnşaat Alaçatı´da Eylül 2010´da başlatacağı Köy İçi Taş Evler projesinin finansmanında Finansbank ile çözüm ortağı oldu

Veryeriler İnşaat'tan Köy İçi Taş Evler projesi!

Veryeriler İnşaat, "Köy İçi Taş Evler" adlı yeni projesiyle taş evlerden oluşan köy kuracak

İBB'den Kadıköy'de satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kadıköy'deki konut alanı olan arsasını satışa çıkardı

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

arhavi Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi yenileme Haberi

arhavi Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi yenileme


Doğu Karadeniz’in ilklerinden olan ve Arhavi ilçesine bağlı Dikyamaç Köyündeki “Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi”ne Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgisi dikkat çekiyor. Müzeyi bakanlık yetkilileri incelemeye aldı. Arkeolog Çiğdem Demiroğlu tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne sunulmak üzere Dikyamaç Köyü Müzesi ile ilgili bir rapor hazırlandı. Amaç müzenin görselliğini arttırmak, ilgi uyandırmak ve bir müze şartlarını oluşturacak donanımları gerçekleştirmek adına düşünülen çalışmayla ilgili özellikle müzenin kurucusu olan merhum Naim Özkazanç’ın ailesi, Prof. Dr. Maksut Coşkun ile Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu koordinasyonunda böyle bir çalışmanın hayata geçirilmesi benimsenmiştir. 


Yapılacak çalışmayla müzede sergilenen eserlerin yerleşim planı, vitrin sistemleri, vitrin mankenleri, bilgi panoları, interaktif uygulamaları, diyaroma çalışması, sunum odası, seyir terası ve sosyal tesis alanlarında hazırlanacak bir proje...