02 / 05 / 2024

arhavi Kapisre Deresi ıslah

arhavi Kapisre Deresi ıslah

Devlet Su İşleri tarafından Artvin'deki Kapisre deresi üzerinde olası su taşkınlarını önlemek amacıyla dere ıslah çalışmaları başlatıldı.

Arhavi Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında büyük ilerleme!

Arhavi Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. İlçemiz Boğaziçi Mahallesi Kapisre Deresi yolu kenarında devam eden inşaatta ilerleme kaydedildi.

Artvin Kapisre Deresi'nde ıslah çalışmaları başlatıldı!

Geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar sonucu ilçemizde yaşanan sel felaketinin izleri silinmeye devam ediyor. Yaşanan afetin ardından Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından Kapisre Deresi’nde ıslah çalışmaları başlatıldı.

Artvin Kapisre Deresi ıslah ediliyor!

Devlet Su İşleri tarafından Artvin'deki Kapisre deresi üzerinde olası su taşkınlarını önlemek amacıyla dere ıslah çalışmaları başlatıldı.

Arhavi İmam Hatip Lisesi 1,5 yıl içinde tamamlanacak!

Arhavi Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Arhavi Boğaziçi Mahallesi Kapisre Deresi yolu kenarında devam eden inşaatta ilerleme kaydedildi.

Eşme Maden Deresi’ne köprü yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Yapıları Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından Kartepe Eşme Maden Deresi Köprü ve Bağlantı Yolları yapım işi ihalesi gerçekleştirildi.

Kilis Alifakı Deresi Kuşaklama Kanalı için kamulaştırma yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Kilis il merkezinden geçen Alifakı deresi kuşaklama kanalı işinin kamulaştırma işlemlerine başlanacağı bildirildi.

Arhavi Devlet Hastanesi’nde sona gelindi!

İlçedeki en önemli projelerden biri olan Arhavi Devlet Hastanesi inşaatında sona gelindi. Sağlık hizmetleri açısından ilçe adına büyük önem arz eden ve bu doğrultuda yürütülen çalışmalar, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde şekillendirildi

Balıkesir Çay Deresi rekreasyon projesine ödül!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yıldız projelerinden olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı Projesi, uluslararası fuar organizasyonunda “Yıldız Proje” kategorisinde ödüle layık görüldü. Ödül, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni sevindirdi.

Bilecik'te Karasu Deresi ıslah çalışmaları denetlendi!

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Karasu Deresi ıslah çalışmalarını yerinde inceleyerek, son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Sakarya Mahmudiye Seydisuyu Deresi modern görünüme kavuştu!

Mahmudiye’de yıllardır kaderine terk edilen ve ilçenin en büyük sorunu haline gelen Seydisuyu Deresi’nin son hali görenleri sevindirdi. Dere, sadece bir yılda güzel bir görünüme kavuştu.

Uşak Dokuzsele Deresi'ndeki işyerlerinde yıkım başladı!

Uşak Belediyesi'nin mega projelerinden biri olan Dokuzsele Deresi Islah projesi kapsamında dere kenarında işyerleri kamulaştırılarak yıkıma başlandı.

Akköprü Deresi 2. etap çalışmaları tamamlandı!

Akköprü Deresi, artık halkın nefes alabileceği bir alana dönüştürüldü. 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan Akköprü Deresi Islah Projesinin ikinci etabı da bu yıl içerisinde tamamlandı.

Muş Karni Deresi Rekreasyon Projesi başladı!

Muş Belediyesi tarafından projelendirilen ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Karni Deresi Rekreasyon Projesi'nin startı törenle verildi.

arhavi Kapisre Deresi ıslah Haberi

arhavi Kapisre Deresi ıslah


Son dönemlerde bölgemizde aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen heyelan ve su taşkınları nedeni ile olası riskleri azaltmak amacıyla gereken önlemler alınmaya devam ediliyor.  Meydana gelebilecek yeni su taşkınlarının etkilerini azaltmak ve gereken önlemlerin alınması kapsamında DSİ bölge müdürlüğü tarafından ilçemiz Arhavi de çalışma başlatıldı.


Çalışmalar kapsamında Kapisre deresi üzerinde daha önce meydana gelen su taşkınları nedeni ile dere yatağında biriken malzemeler DSİ müdürlüğüne ait iş makinaları ile taşınarak boşaltılıyor. Özellikle Kapirse Köprüsü ve Kavak Köprüsü ağzında birikerek dere yatağının daralmasına neden olan malzemeler temizleniyor. Bu bölgelerde biriken taş kaya çakıl gibi doğal malzemeler gerek yayılmak ve gerekse taşınmak suretiyle dere yatağının genişletme çalışmaları devam ediyor.



Arhavi...