04 / 05 / 2024

arıtma çamurları geri kazanım projesi

arıtma çamurları geri kazanım projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atıksu Arıtma Tesislerinde ortaya çıkan ve önemli çevre kirliliğine neden olan Arıtma Çamurlarının geri kazanımı ve bertarafı amacıyla yurt genelinde kapsamlı bir çalışma başlattı.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi için geri sayım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Bakırçay Havzası’nın temizlenmesi yolunda attığı önemli adımlardan olan Soma Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çalışmalara son sürat devam ediyor.

Efeler Balıkköy'de içme suyu arıtma tesisi için geri sayım başladı!

Efeler Balıkköy'de inşası tamamlanan ve Efeler ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak 300 bin kişilik kapasiteyle hizmet verecek olan içme suyu arıtma tesisi 2016 yılı içersinde vanalarını açacak.

Aydın Efeler İçme Suyu Arıtma Tesisi için geri sayım başladı!

Aydın Efeler Balıkköy'de inşası tamamlanan ve Efeler ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak 300 bin kişilik kapasiteyle günlük 750 Litre su arıtabilecek seviyede hizmet verecek olan içme suyu arıtma tesisi 2016 yılı içerisinde vanalarını açacak.

DOSAB Bursa'da 2 yeni arıtma tesisi yatırımına başladı!

Atıksu Arıtma Tesisi bünyesinde Arıtma Çamuru Bertaraf Tesisi'ni kurup yasal izinlerini alan DOSAB yönetimi, "Su Geri Kazanım Tesisi" yatırımına da başladı.

Demirtaş OSB, ileri arıtma için 4 pilot tesis kurdu!

Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi ÇED Raporu onaylanan Demirtaş OSB, ileri arıtma teknolojisiyle projede kullanılacak suyu geri kazanacak. 2016’da devreye alınacak tesis için 4 uluslararası firma bölgede pilot tesis kurdu.

MASKİ arıtma tesisleri için geri sayıma başladı!

MASKİ Genel Müdürlüğü, proje alanlarında incelemelerde bulundu. Arıtma tesislerinin yapılacağı alanlarda incelemelerin gerçekleştiğini belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, ihale süreçlerinin hızla başlatılacağını dile getirdi...

Manisa'daki arıtma tesisleri için geri sayım başladı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü merkez, Alaşehir, Turgutlu ve Gördes'te yaptıracağı atık su arıtma tesislerine ait kredilerin İller Bankası tarafından onaylanmasından sonra proje alanlarında incelemelerde bulundu.

Pamukkale Üniversitesi'nin suyu borla arıtma projesi ödül aldı!

Pamukkale Üniversitesi'nden üç öğretim üyesinin, " Jeotermal Kaynaklardan Bor Arıtma ve Geri Kazanım Sistemi Projesi ", " su verimliliği " kategorisinde uluslararası yarışmada ikinci oldu

Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi ilk suyu verdi!

İSU Genel Müdürlüğü, işlettiği atıksu arıtma tesislerinden arıtılan atık suların sanayi kuruluşları ile yeşil alanlarda kullanılması için yaptığı Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi Geri Kazanım Suyu Projesinden sanayi kuruluşlarına ilk suyu verdi.

Arıtma çamurları, yenilenebilir enerji kaynağı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Arıtma çamurlarını bir biyokütle, yenilenebilir enerji kaynağı içerisine sokup kaynaktan faydalandırma ile ilgili bir çözüm yolu planlıyoruz" dedi.

Ergene'deki arıtma çamurları yenilenebilir enerji kaynağı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Türkiye'deki arıtma çamurunun 6'da birinin Ergene Havzası'ndan çıktığını belirterek, "Yenilenebilir enerji kaynağında faydalanmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arıtma çamurlarının geri kazanımı için çalışma başlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atıksu Arıtma Tesislerinde ortaya çıkan ve önemli çevre kirliliğine neden olan Arıtma Çamurlarının geri kazanımı ve bertarafı amacıyla yurt genelinde kapsamlı bir çalışma başlattı.

İzmir atıksu arıtma tesisinde arıtma çamurları güneş enerjisiyle kurutulacak!

İzmir (Cumhuriyet Ege Bürosu)Menderes'te bulunan Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtma çamurlarının güneş enerjisiyle kurutulup ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak ve yıllık bin ton korbandioksitin atmosfere salınımını engelleyecek.

arıtma çamurları geri kazanım projesi Haberi

arıtma çamurları geri kazanım projesi

Ergene Havzasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında verdiği talimat ile hızlandırılan ve tamamlanma noktasına gelen Ergene Havzası Eylem Planı çalışması kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı havzada kurulan atıksu arıtma tesislerinden kaynaklanan arıtma çamurlarının geri kazanımı ve bertarafı konusunda çalışma başlattı. 


Bu kapsamda bakanlık 18 Ağustos 2014 günü Tekirdağ İli'nde Ergene havzasında yer alan atıksu arıtma tesislerinde oluşan oluşacak arıtma çamurlarının mevcut durumu, arıtma çamuru işleme, geri kazanım ve bertarafı konularını ele alan çözüm odaklı üst düzey bir toplantı düzenleyecek. 


Havza sınırları içerisinde geçen yıl toplam 471.180,90 ton arıtma çamuru ortaya çıktı. Bakanlık, oluşan bu arıtma çamurlarının çevreye en az zarar verecek şekilde geri kazanım ve bertarafınm sağlanabilmesi için Ergene Havzasında Arıtma Çamurlarının Yönetimi çalışmalarına ivme kazandırıyor. 


Havza içerisinde Çevre ve Şehircilik...