18 / 05 / 2024

Arızi kazanç 2014

Arızi kazanç 2014

Arızi kazanç nedir? Arızi kazanç vergisi nedir? Arızi kazançların safi miktarı nasıl tespit edilir? İşte 193 kanun numaralı Gelir Vergisi Kanunu kapsamında bulunan yasal hükümler...

Arızi kazanç nedir? Arızi kazanç ne demektir? İşte detaylar!

Arızi kazanç nedir? Arızi kazanç ne demektir? şeklindeki soruların yanıtları aranmaktadır. İşte merak edilen o detaylar…

Gayrimenkul sektöründe büyük yarış var!

"Özellikle son yıllarda gayrimenkul sektörü baş döndürücü bir hızla büyüyor, Bu süreçte de farklı olan, tüketicinin beğenisini kazanan başarıyı kazanıyor, projesini kolay satıyor'' diyen Enes Su, sektöre ciddi anlamda taze kan pompalayan genç patronlardan biri olmayı çoktan başarmış.

Konutta en çok satış Araplara yapıldı!

Yaşarkent Gayrimenkul'ün sahibi Yaşar Doğan, 2014-2015 yıllarından konut satışlarının yüzde 3'nün yabancılara satış olarak gerçekleştiğini söyledi.

Şarık Tara Türkiye’de ilk kez vergi rekortmeni oldu!

Son 4 yıldır gelir vergisi rekortmenleri listesinde ilk sıraları kimseye kaptırmayan Koç ailesi bu kez Şarık Tara’ya geçildi. Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara 2014’te 37.6 milyon liralık vergiyle birinci sırada yer aldı.

Bulvar İstanbul 2014'te satış rekortmeni oldu!

Başakşehir'de inşa edilen Bulvar İstanbul, satış başarısı ile 2014'e damgasını vurdu. Proje, konut satışının yüzde 90'ını 1 yıl gibi bir sürede tamamlayarak, satış ve hasılat rekortmeni oldu.

Bulvar İstanbul Rezidans satış son durum!

Emlak Konut GYO ile Bulvar İstanbul İş Ortaklığı tarafından İstanbul'un hızla gelişen Başakşehir'in ilk rezidans projesi Bulvar İstanbul satış başarısı ile 2014'e damgasını vurdu..

2014'te 2 milyon 413 bin 500 ton ambalaj atığı geri kazanıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılında atık yönetimi faaliyetleri kapsamında ekonomiye 2,5 milyar TL katkı sağlandığını, 2 milyon 413 bin 500 ton ambalaj atığının toplanarak geri kazanıldığını açıkladı.

Kocaeli Arızlı TOKİ başvuruları 2014!

Kocaeli Arızlı TOKİ projesinde 2 oda 1 salon daireler satışa sunuluyor. Projede kuralar 7 Ocak 2015 tarihinde çekilecek. İşte Kocaeli Arızlı TOKİ başvuruları 2014 detayları..

Ali Ağaoğlu, 2014'ün en başarılı iş adamı seçildi!

Akademetre tarafından hazırlanan 2014 yılının En’leri araştırma sonuçlarına göre yılın en başarılı iş adamı, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu seçildi. Ağaoğlu Şirketler Grubu da En Başarılı Kurum dalında TÜSİAD ile 5'inciliği paylaştı.

Esenyurt su kesintisi 21 Ekim 2014!

İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt ilçesinin bazı mahallelerinde şebeke hattı arızası nedeni ile 21 Ekim 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 14:30 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Arnavutköy su kesintisi 21 Ekim 2014!

İstanbul Avrupa Yakası Arnavutköy ilçesi Anadolu mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 21 Ekim 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 14:30 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Ümraniye su kesintisi 21 Ekim 2014!

İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye ilçesi İnkılap ve Kazım Karabekir mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 21 Ekim 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 13:00 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Gaziosmanpaşa su kesintisi 21 Ekim 2014!

İstanbul Avrupa Yakası Gaziosmanpaşa ilçesi Karayolları mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 21 Ekim 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 12:00 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Arızi kazanç 2014 Haberi

Arızi kazanç 2014

Arızi kazanç nedir?

Arızi kazanç, sürekli yapılmayan veya ara sıra yapılan ticari ya da serbest meslek faaliyetlerinden doğan kazanç türü olarak tanımlanıyor. Peki arızi kazançlar nelerdir? Arızi kazanç vergisi nedir?


Gelir Vergisi Kanununda vergiye tâbi arızi kazançlar şu şekilde sıralanıyor:

1. Arızi olarak ticarî muamelelerin icrasından veya bu nitelikteki muamelelere tavassuttan elde edilen kazançlar. 

2. Ticarî veya ziraî bir işletmenin faaliyeti ile serbest meslek faaliyetinin durdurulması veya terk edilmesi, henüz başlamamış olan böyle bir faaliyete hiç girişilmemesi, ihale, artırma ve eksiltmelere iştirak edilmemesi karşılığında elde edilen hâsılat. 

3. Gayrimenkullerin tahliyesi veya kiracılık hakkının devri karşılığında alınan tazminatlar ile peştemallıklar (kiracıya ait tesisat ve malların tahliye ve devri sırasında kiralayan veya yeni kiracıya devrinde doğan kazançlar dahil). 

4. Arızi olarak yapılan serbest meslek faaliyetleri dolayısıyla tahsil...