06 / 05 / 2024

arka cephe

arka cephe

Cephe nedir? Cephe çeşitleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve diğer detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Dekor Dış Cephe ve İnşaat Taahhüt Turizm Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dekor Dış Cephe ve İnşaat Taahhüt Turizm Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Servet Varıcı tarafından 10 bin TL sermaye ile 11 Ocak'ta Çekmeköy, Koçullu Mahallesi, Karasu Caddesi'nde kuruldu.

Borsa İstanbul’a cephe giydirmesi!

Sarıyer'de 23 bin 976 metrekare alan üzerine inşa edilen Borsa İstanbul Merkez Bina cephesi, Çuhadaroğlu MN 50 mikro kondens kanallı giydirme cephe sistemi ile yapılıyor.

Mae Yapı Cephe Sistemleri Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mae Yapı Cephe Sistemleri Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Akif Ellidokuzoğlu tarafından 100 bin TL sermaye ile 21 Aralık'ta Kartal, Atalar Mahallesi, Filiz Sokak'ta kuruldu.

Manisa'da cephe güçlendirme çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğiyle Yunus Emre Caddesi’nde yer alan dükkanların cephe güçlendirilmesi yapılacak. Yapılan işbirliği sayesinde esnaf hiçbir ücret ödemeyecek.

Afyonkarahisar otogarının arka kısmı imara açıldı!

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, otogarın arka kısmındaki bölümün konut alanı olarak imara açıldığını belirtti. Örten, burada kamu yararı gözetilerek yüksek olan DOP oranının yüzde 40'a düşürülüp vatandaş mağduriyetinin giderildiğini açıkladı

Elit Cephe Sistemleri Alüminyum Metal Doğrama Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Elit Cephe Sistemleri Alüminyum Metal Doğrama Sanayi Limited Şirketi, Tahsin Güctekin tarafından 40 bin TL sermaye ile 2 Aralık'ta Üsküdar, Ünalan Mahallesi, Ayazma Caddesi, Anzer Sokak'ta kuruldu.

Erd Yapı Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erd Yapı Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ali Erdoğan tarafından 30 bin TL sermaye ile 30 Kasım'da Ümraniye, Elmalıkent Mahallesi, Adem Yavuz Caddesi'nde kuruldu.

Ankara Pursaklar'da kreş inşaatında dış cephe tamamlandı!

Pursaklar Belediyesi’nin ilçe merkezinde yapımına başladığı kreş inşaatında ciddi mesafe katedildi. Üç kat olarak inşa edilen sosyal tesisin dış cephe duvar örmeleri de tamamlandı.

Erzurum'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi mekân ve caddelerini modernize ediyor. Büyükşehir Belediyesi, kentsel estetik ve dönüşüm çalışmalarının yanında kent merkezi ve ilçelerde cephe sağlıklaştırılması çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Esre Cephe Sistemleri Alüminyum Doğrama İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esre Cephe Sistemleri Alüminyum Doğrama İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muhammet Toymuş, Hamza Kaymak, Abbas Demir ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 23 Ekim'de Sancaktepe'de kuruldu.

ÇATIDER 8. Çatı ve Cephe Sempozyumu 2-3 Haziran'da!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği, (ÇATIDER) çatı ve cephe sektöründeki yeni teknoloji ve uygulamaların ele alındığı Çatı ve Cephe Sempozyumu’nun 8’incisini, 2-3 Haziran 2016 tarihlerinde Mimar Sinan Üniversitesi’nde düzenleyecek.

Gayrimenkul Türkiye Dergisi, cephe çözümleri üreten aktörleri buluşturuyor!

Gayrimenkul Türkiye Dergisi, Yenilikçi Cephe Sistemleri Dosyası'yla sektörün farklı cephe çözümleri üreten aktörlerini Kasım-Aralık sayısında bir araya getiriyor.

Çatı ve Cephe Sempozyumu 2 Haziran 2016'da!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği, (ÇATIDER) çatı ve cephe sektöründeki yeni teknoloji ve uygulamaların ele alındığı Çatı ve Cephe Sempozyumu’nun 8’incisini, 2-3 Haziran 2016 tarihlerinde Mimar Sinan Üniversitesi’nde düzenleyecek.

arka cephe Haberi

arka cephe

Cephe nedir? Cephe çeşitleri nelerdir?

Cephe, bir binanın yüzlerinden herhangi birine deniyor. Cephe, baktığı doğrultuya ya da işlevine göre adlandırılıyor. Örneğin, manzara cephesi, giriş cephesi gibi..


Cepheler, bir yapıda konutların satış rakamlarını da etkiliyor. Şerefiye fiyat kapsamında önemli bir role sahip cephelerden örneğin arka cephedeki bir konutun şerefiye rakamı düşük iken, ön cephede bulunan konutun şerefiye rakamı daha yüksek oluyor.


Cephe çeşitleri..


Çift cephe

Soğuk iklimlerde, mevcut cephe ile bunun yaklaşık 80 cm kadar dışında yapılan camlı bir cepheden oluşan bina dış kabuğuna deniyor. Çift cephe ile arada doğal yoldan, yani baca etkisi ile güneşten yararlanılarak iklimlendirilmiş bir çevre yaratılması söz konusu oluyor. Çift cephe çözümü daha çok soğuk bölgelerde kullanılıyor.


Serbest cephe

Serbest cephe, taşıyıcı sistemle dış duvarın ve bölmelerin birbirlerinden bağımsız oldukları cepheye deniyor. 


Yan...