08 / 07 / 2024

Armutlu dönüşüm protesto

Armutlu dönüşüm protesto

Afet Riskli Alan olarak ilan edilen Küçük ve Büyük Armutlu mahallerinde yaşayan mahalleli dönüşüm istemedikleri için eylem yaptı.

İzmir'de kentsel dönüşüm için protesto!

Yaklaşık bir yıl önce İzmir'de meydana gelen depremzedeler kentsel dönüşüm için kendilerinden 450 bin TL istediklerini öne sürerek protesto düzenledi. 

KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'daki dönüşüm projesi İBB önünde protesto edildi!

İstanbul Eyüpsultan'daki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili KİPTAŞ'la anlaşmayan bazı vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) karşısında toplanarak protesto gösterisi gerçekleştirdi.

KİPTAŞ'ın dönüşüm projesi İBB önünde protesto edildi!

Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi sakinleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve KİPTAŞ'ın kentsel dönüşüm sürecinde kendilerine adaletsiz bir sözleşmeyi dayattığını iddia ederek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde protesto gösterisinde bulundu.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm krizi! 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde mahalle sakinleri yüzde 45 sosyal donatı istenmesi nedeniyle protesto düzenledi.

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm için oturma eylemi!

İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin başında gelen Avcılar için İBB İmar Komisyonu’ndan hala haber çıkmadı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, plan notu değişikliğinin gündeme alınmamasını protesto etti...

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm protesto edildi!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm mağdurları, yaşadıkları evlerin yıkımıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen binalardaki su, doğalgaz ve elektrik sayaçlarını sökülmesine isyan etti.

Bursa'da kentsel dönüşüm protestosu!

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, kentsel dönüşüm projesi dahilinde 4 yıl önce evleri yıkılan bir grup, yenilenen evlerini zamanında teslim etmediğini söyleyerek inşaat firmasını protesto etti.

Küçük Armutlu'da kentsel dönüşüm başlıyor!

İstanbul'da Sarıyer'e bağlı Küçük Armutlu'da kentsel dönüşüm başlıyor. Açıklanan imar planına göre, 140 hektarlık alan üzerinde 3 bin 498 yapı yıkılacak..

Üsküdar'da kentsel dönüşüm alanında protesto!

Üsküdar'da kentsel dönüşüm alanında protesto yapıldı. Polisin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almayan gruba müdahale edildi.

Moskova'da kentsel dönüşüm protestosu!

Rusya Moskova'da kentsel dönüşüm projesi protesto edildi. 5 katlı apartmanların yıkılarak, yerlerine yenilerinin yapılmasını öngören kanunun iptali istendi.

Sarıyer'de yerinde dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sarıyer'de kentsel dönüşüm söz verdi. Bakan Özhaseki, Armutlu ve Derbent’te proje geliştirdiklerini belirterek, “Sarıyer’de yerinde dönüşüme başlıyoruz” dedi

Armutlu'da dönüşüm eylemi!

Afet Riskli Alan olarak ilan edilen Küçük ve Büyük Armutlu mahallerinde yaşayan mahalleli dönüşüm istemedikleri için eylem yaptı.

İzmir'de arsa mağdurlarından, dönüşüm tepkisi!

Balçova'da varisleriyle birlikte 20 bin kişiyi bulan arsa mağdurlarının bir bölümü, Büyükşehir Belediyesi'nin kaçak yapılaşma olan alanlara kentsel dönüşüm projesi uygulamasına rağmen, kendi arsalarına imar hakkı vermediğini belirterek, bu durumu protesto etti.

Armutlu dönüşüm protesto Haberi

Armutlu dönüşüm protesto

Bir süre önce ''Afet Riskli Alan'' olarak ilan edilen Sarıyer'in Küçük ve Büyük Armutlu mahallerinde yaşayan yurttaşlar oturma eylemi başlattı. Küçükarmutlu Meydanı'nda ''Armutlu bizimdir, bizim kalacak'', ''Rantsal dönüşüm istemiyoruz'' dözvizleri açan mahalle sakinleri ''AKP hükümet, ekonomik krizi bu yolla aşabileceğini hesaplıyor. Bu amaçla da deprem riski altında olmayan İstanbul'un Kuzey bölgelerinde yer alan Beykoz ve Sarıyer ilçelerini kendine hedef olarak seçti''...