28 / 04 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşüm protestosu!

Bursa'da kentsel dönüşüm protestosu!

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, kentsel dönüşüm projesi dahilinde 4 yıl önce evleri yıkılan bir grup, yenilenen evlerini zamanında teslim etmediğini söyleyerek inşaat firmasını protesto etti.



Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 4 yıl önce evleri yıkılan bir grup, yenilenen evlerini zamanında teslim etmediği nedeniyle inşaat firmasını protesto etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gazi Caddesi'nde yıkılan ve yeniden yapılan sitenin hak sahipleri, inşaatı yarım kalan binaların önünde buluştu.

İnşaat firmasının kendilerini mağdur ettiklerini söyleyen eylemcilerden Faruk Dönmez, müteahhidin kendilerini oyaladığını söyledi.

Dönmez, "2015 yılının ocak ayında çıkan kentsel dönüşüm yasasından faydalanarak depreme dayanıksız olan sitemizin yenilenmesi için bir inşaat firmasıyla anlaştık. 2015 yılının ocak ayında boşalttığımız sitemiz, 2019 yılına geldiğimiz bugünlerde hala bitirilmedi. İnşaatı duran bir sitemiz var. Durdukça da çürüyen bir sitemiz var. Maalesef muhatabımız yok. Müteahhit hiçbir şey yapmıyor" diye konuştu.

48 ailenin mağdur olduğunu söyleyen Dönmez, "Komşularımızın büyük çoğunluğu mağdur durumda. İnşaatın neden durduğunu bilmiyoruz. Yaklaşık bir yıldır bir çivi bile çakılmadı. Normalde 31 Mayıs 2018'de teslim etmesi gerekiyordu'' dedi.


Geri Dön