27 / 04 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşüm anlayışı değişiyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm anlayışı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bursa’nın yeni belediye başkanı Alinur Aktaş'a verdiği kentsel dönüşüm talimatları gündeme gelmişti. Bu talimatların ardından Bursa'da kentsel dönüşüm anlayışı değişiyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’nın yeni belediye başkanı Alinur Aktaş'a, ''Bursa'daki kentsel dönüşüm rezaletine son verin'' talimatından sonra  Alinur Aktaş harekete geçti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da kentsel dönüşümü bundan sonra küçük ölçekli yerine ada ya da mahalle bazlı düşündüklerini açıkladı. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa'daki dönüşüm rezaletine son verin! 

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bursa'da kentsel dönüşüm anlayışının değişeceğini aktaran Aktaş şunları söyledi;  "Doğanbey konusunda farklı bir anlaşılma var. Ben acil eylem planında Doğanbey ile alakalı bir açıklama yapmadım. Tek yüksek katlı bina o değil. Adamların tapulu ruhsatlı binaları. Kim kimin malına el koyar. Rızaen bir şey gerçekleştirmedikten sonra kimin bir metrekaresini alabiliriz. Bizim olmazsa olmaz önceliklerimizden birisi değil. Öncelikle 3 merkez ilçedeki dönüşümü halletmeliyiz." dedi.

 

Kentsel dönüşümde çok yüksek katın olmaması gerektiğini de vurgulayan Aktaş, kentsel dönüşüm olurken sosyal donatı alanları, otapark ve rekreasyon alanlarına dikkat edileceğinide aktardı. 

 

"Doğanbey önceliğimiz değil"
Doğanbey ile ilgili tartışmalara da açıklık getiren Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Kamuoyunda farklı bir anlama sebep olabiliyor. Ben acil eylem planında Doğanbey ile alakalı bir açıklama yapmadım. Kentsel dönüşüm konusunun artık usulüne uygun olarak zaptırapt altına alınması gerektiğini söyledim. Doğanbeyi örnek olarak söyledim. Tek yüksek katlı bina o değil. Adamların tapulu ruhsatlı binaları, kim kimin malına el koyar. Rızaen bir şey gerçekleştirmedikten sonra kimin bir metrekaresini alabiliriz. Bizim olmazsa olmaz önceliklerimizden birisi değil. Doğanbey şehirn ortasında kaldığı, hanlar bölgesi, Ulucami ve Uludağ’ı kapattığ için konuşuluyor. Doğru yerde konumlandırılırsa, müştemilatları ile donatılırsa yüksek katlı bina olabilir. Doğanbey’in yerinden dolayı olabilir. Kentsel dönüşümü tek başına algılamamak lazım" dedi.


Geri Dön