30 / 07 / 2024

arnavutköy darülaceze temel atma

arnavutköy darülaceze temel atma

Padişah 2. Abdülhamit tarafından 1895’te kurulan Darülaceze Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul’da iki önemli projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor...

Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

Yardıma muhtaç vatandaşlara yuva olacak Darülaceze’nin yeni binası inşası sona erdi. İstanbul Okmeydanı’nda 1800’lü yıllardan bugüne kadar hizmet veren Darülaceze, kocaman yaşam alanına dönüştü. O devasa alan sadece bir senede tamamlandı ve Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü aldı.

Darülaceze Kadıköy'de konut satacak! İstanbul'da konut arayanlar dikkat!

Darülaceze Başkanlığı, İstanbul Kadıköy'de yer alan konutu satışa çıkardı. Konutun satış ihalesi 14 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ'den İstanbul Arnavutköy'e 727 konutluk yeni proje geliyor!

Dar gelirli aileler için yeni konutlar inşa etmeye devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Arnavutköy projesi için düğmeye bastı.

TOKİ Arnavutköy 100 bin konut projesinin ihalesi yapıldı!

Dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapan TOKİ, Arnavutköy projesinin ihalesini gerçekleştirdi. Projede 540 konut yer alacak.

Darülaceze'den 8 milyon TL'ye satılık köşk!

Darülaceze yönetimi 8 Eylül tarihinde elindeki gayrimenkulleri ihale yapacak. Yapılacak ihalede 43 taşınmaz satışı gerçekleştirilecek. Köşk için 8 milyon TL muhammen bedel belirlendi.

Arnavutköy Boğazköy Aile Sağlığı Merkezi'nin temeli atıldı!

Boğazköy Aile Sağlığı Merkezi'nin temel atma töreni, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılımıyla düzenlendi. Aile sağlığı merkezinin 2 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Arnavutköy Darülaceze yaşam projesi AE Mimarlık'a emanet!  

Arnavutköy'e bağlı Yassıören Köyü'nde 160 bin metrekare alana yapılması planlanan yeni kompleks için açılan mimarlık yarışmasını kazanan AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkurtoğlu, projeye yaz sonu start verileceğini açıkladı. 

Darülaceze'den 33,5 milyonluk gayrimenkul satışı!

Darülaceze Başkanlığı bünyesinde bulunan Beyoğlu ve Kadıköy'de yer alan toplam 4 adet gayrimenkulü 33,5 milyon liraya satışa çıkardı...

Darülaceze Başkanlığı'ndan 33.5 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Darülaceze Başkanlığı tarafından Beyoğlu ve Kadıköy'deki 4 gayrimenkulü ihale ile satıyor. İhale 11 Nisan'da gerçekleşecek..

Yassıören ve Kurtköy'e 2 yeni darülaceze inşa edilecek!

Darülaceze Başkanlığı, 122 yıldır bünyesindeki gayrimenkul gelirleri ve yardımseverlerin bağışlarıyla ayakta durmaya devam ediyor. 

Arnavutköy'de 2 milyarlık yatırımın toplu açılışı yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Arnavutköy'de yaptığı yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve temel atma töreni bugün gerçekleştirildi.

Darülaceze'nin yeni hizmet binası tanıtıldı!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Darülaceze Başkanlığı'nda düzenlenen Darülaceze'nin yeni hizmet binası projesinin bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı da katıldı...

Arsası imara açılan Darülaceze'ye müteahhit başkan!

Arsası imara açılan Darülaceze'de 2 yıldır başarıyla görevini yapan Dr. Aylin Çiftçi görevinden alındı. Yerine müteahhit, mimar ve Üsküdar Belediyesi’nin eski İmar Komisyonu Başkanı Hamza Cebeci getirildi.

arnavutköy darülaceze temel atma Haberi

arnavutköy darülaceze temel atma

İstanbul’da Arnavutköy ilçesine bağlı Yassıören köyü ile Kurtköy’de iki yeni darülaceze tesisi kurulacak. Her biri yaklaşık 70’er milyon liraya malolacak yeni projelerin finansmanı tamamen hayırseverlerden toplanacak yardımlardan oluşacak. Tesislerin mimarisi ise Okmeydanı’nda bulunan 120 yıllık tarihi mekanın benzeri olacak.



Devletten tek kuruş ödenek almadan sadece yardımseverlerin bağışlarıyla ayakta duran Darülaceze, kurulduğu günden bu yana 30 bini çocuk, 72 bin kimsesize kapılarını açtı. Ancak İstanbul’un hızla artan nüfusu karşısında 550 kişilik kapasiteli Darülaceze yetersiz kalmaya başladı.


İlk temel baharda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla bahar ayında Yassıören’de temeli atılacak projenin detayları hakkında bilgi veren Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi, “Yeni Darülaceze merkezleri Yassıören ve Kurtköy’deki geniş araziler üzerinde inşa edilecek. Yassıören’deki arazi tahsis aşamasında. Buraya Okmeydanı’nda bulunan tarihi yapının bir benzeri kurulacak. Yüksek tavanlı, iki...