30 / 04 / 2024

Arnavutköy Kent Konseyi toplantı

Arnavutköy Kent Konseyi toplantı

Arnavutköy’de kentlilik bilincinin yerleşmesi amacıyla Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan Kent Konseyi, 2015 yılı ilk Genel Kurul Toplantısını Kozlar Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

Hava Kent Arnavutköy Taşoluk-2 Projesi'ne uluslararası ödül!

Hava Kent Yapı Kooperatifi imzasıyla hayata geçirilen “Hava Kent Arnavutköy Taşoluk-2 Projesi” European Property Awards 2022’de “Architecture Multiple Residence” (Toplu Konut Mimarisi) kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

İstanbul Kent Konseyi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayat geçirdi. Konseyin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi oldu. Konseyin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı...

Büyükçekmece ve Arnavutköy'deki tarım alanları moloz çöplüğüne döndü!

Mega kent İstanbul'da 14 hafriyat döküm sahası var fakat bazı inşaat şirketleri para ödememek için molozları, döküm alanına değil adeta doğaya bırakıyor. Bunlara son örnek Büyükçekmece ve Arnavutköy.

Karesi Kent Konseyi Hizmet Binası açıldı!

Karesi Belediyesinin, Karesi Kent Konseyi Hizmet binası hizmete açıldı. Kent konseyleri üyesi Saim Yavuz böyle binanın açılışında yerel yönetimi kutluyorum ve Karesi Kent Konseyini kıskanıyoruz diye konuştu..

Pendik Kent Konseyi üç projesini belediye meclisine sunuyor!

Pendik Kent Konseyi, Yeni Başkan Süleyman Yılmaz önderliğinde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Kent Konseyince onaylanan üç projenin meclise sunulması kararlaştırıldı.

Arnavutköy Ömerli'de 100 dönüm mera imara açıldı!

Kent ulaşımının 2023 vizyonu doğrultusunda ve kentin ihtiyaçları çerçevesinde Arnavutköy İlçesi, Ömerli Mevkii’nde yaklaşık 114 dönümlük merayı, Ulaşım Akademisi olarak kullanılmak üzere Belediye Hizmet Alanı kapsamına aldı.

Manisa Yunusemre Kent Konseyi hizmet binası açıldı!

Yunusemre Kent Konseyi hizmet binası gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Açılışta yeni projelerin müjdesini veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Büyük projelerimizi çok yakında açıklayacağız" dedi.

Antalya Kent Konseyi'nden kentsel dönüşüme 16 öneri!

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Cumhuriyet Meydanı Kentsel Tasarım Projesi ile ilgili görüş ve önerilerinin yer aldığı raporu yayımladı. Raporda 16 önemli öneri yer aldı.

Arnavutköy'deki 113 bin 875 metrekarelik mera imara açıldı!

İBB, Arnavutköy'deki 113 bin 875 metrekarelik merayı imara açarak Ulaşım Akademisi inşa etmeye karar verdi. Alınan kararın gerekçesi ise kent ulaşımının '2023 vizyonu' kapsamında kentin öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak.

Mersin Kent Konseyi yeni hizmet binasına kavuştu!

Mersin Kent Konseyi’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki yeni çalışma binasının açılış töreni gerçekleştirildi, Yeni hizmet binasının açılışına, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer de katıldı...

Yalova Kent Konseyi, Körfez Geçiş Köprüsü'nü konuşacak!

Yalova Kent Konseyi, Türkiye’nin en büyük ulaşım projelerinden olan ve Yalova’nın gelişimini önemli ölçüde etkilemesi beklenen “Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi” ile ilgili önemli bir toplantı yapıyor.

Körfez Kent Konseyi çöp fabrikasına tepki gösterdi!

Körfez Kent Konseyi yönetimi, yaptığı yazılı bir açıklama ile ilçede kurulmak istenen çöp fabrikası ile ilgili tepkisini dile getirdi.

Arnavutköy Kent Konseyi toplantı Haberi

Arnavutköy Kent Konseyi toplantı


Arnavutköy’de kentlilik bilincinin yerleşmesi amacıyla Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan Kent Konseyi, 2015 yılı ilk Genel Kurul Toplantısını Kozlar Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.


Her yıl iki kez toplanan Genel Kurul’un 9 uncu buluşması Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Aygenli’nin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya; Arnavutköy Kent Konseyi Başkanı Yusuf Gün, siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları ve muhtarlar katıldı.


Düzenlenen Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul toplantısında 2015 yılında yapılması planlanan çalışmalar anlatılırken, İlçede yer almayan; Makine Mühendisler Odası, Kimya Mühendisler Odası ve Peyzaj Mühendisler Odası Kent Konseyi üyeliğinden çıkarıldı.


Diğer yandan toplantı; 2015 yılında yapılması planlanan projelerin okunması ile devam etti. Dilek ve temenni konuşmalarının yapılmasının ardından Arnavutköy Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı sona erdi. 



Arnavutköy...