05 / 05 / 2024

Arnavutköy metro tepkisi

Arnavutköy metro tepkisi

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Vezneciler metro hattı projesinin hayata geçirilmediğini öne sürerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

İstanbul'da ulaşımı rahatlatmak için bir metronun daha açılışı yapılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı bugün açılıyor. Peki Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro  durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada yarın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını hizmete açacaklarını müjdeledi. İşte Bakan Uraloğlu'nun konu ile ilgili o açıklamaları....

Arnavutköy Belediyesi'nden İBB'ye metro tepkisi!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Vezneciler metro hattı projesinin hayata geçirilmediğini öne sürerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

12 soruda Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı!

Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı'nda kaç istasyonu var?Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı nereden geçecek? metro haritası var mı? İşte 12 soruda Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı...

Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu nereden geçecek?

6 istasyondan oluşacak ve inşaat çalışmaları devam eden Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, 27 kilometre uzunluğunda olacak. Peki metro hattı nereden geçecek?

Vezneciler-Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı imar planı askıda!

Eyüpsultan Vezneciler-Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı katar düzenleme (triyaj) alanına ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Arnavutköy'e metro müjdesi!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Arnavutköy Spor Salonu'nda gerçekleştirilen partisinin Arnavutköy 4. Olağan ilçe kongresine katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Arnavutköy’e 4 ayrı metro!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Arnavutköy ilçesinde tamamladığı ve temelini atacağı toplam 94 milyon liralık yatırım için tören düzenlendi. Törende Arnavutköy'ün metro hatları da masaya yatırıldı.

Sultangazi-Arnavutköy Metrosu için düğmeye basıldı!

15.13 kilometre uzunluğundaki Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı için düğmeye basıldı. Sultangazi-Arnavutköy Metrosu'nun 2019 yılına kadar inşa edilmesi hedefleniyor...

Vezneciler-Arnavutköy metrosu ne zaman açılacak?

Topkapı-Habipler arasında çalışan tramvay hattı uzatılıyor. Bu hat 2019'da Vezneciler-Arnavutköy metro sistemine dönüştürülecek. Hat, Vezneciler'den Marmaray'a ve devamında Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek.

Vezneciler-Arnavutköy metrosu 2019'da açılacak!

Topkapı-Habipler tramvay hattı uzatılıyor. Bu hat 2019'da Vezneciler-Arnavutköysistemine dönüştürülecek. Arnavutköy'den başlayacak metro hattı, Vezneciler'den Marmaray'a ve Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek.

Topkapı-Habipler tramvay hattını Arnavutköy'e uzatma çalışmalarını başlatıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Topkapı-Habipler tramvay hattını Arnavutköy'e uzatma çalışmalarını başlatıyor. Yeni çalışma ile Topkapı-Habipler arasında çalışan tramvay hattı, 2019'da Vezneciler-Arnavutköy metro sistemine dönüştürülecek.

Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı ihalesi 14 Eylül'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü tarafından, Sultangazi - Arnavutköy Raylı Sistem Hattının Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi danışmanlık hizmeti işi ihaleye çıkarıldı.

Arnavutköy metro tepkisi Haberi

Arnavutköy metro tepkisi

İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul projeleri Arnavutköy'de ulaşım adına çalışmaları hızlandırdı.Sabah'tan Şerif Can'ın haberine göre;  transit geçişin merkezi olan ilçe için düşünülen ulaşım hatları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tüm hızıyla sürerken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuya duyarsız kalması tepkilere neden oldu. Arnavutköy Belediyesi Ekim Ayı 4'üncü birleşiminde bu konu ele alındı. 

Belediye binasında olan mecliste 2022 Mali Yılı Bütçesi tartışıldı. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın da katıldığı toplantıya metro konusu gündem oldu. Başkan Haşim Baltacı, İBB'nin Arnavutköy-Vezneciler metro hattını inşa edilmemesine tepki gösterirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yaptığı Halkalı-Yeni Havalimanı metro hattının gelecek yıl hizmete gireceğinin müjdesini verdi. Hizmete girecek metro hattının durakları; 'Halkalı-Halkalı Stad-Olimpiyatköy-Kayaşehir-Fenertepe-Arnavutköy 2- Arnavutköy 1- İstanbul Havalimanı' şeklinde olacak.

"ARNAVUTKÖYLÜLER, VEZNECİLER METRO HATTINI BEKLİYOR"

Mecliste Millet...