20 / 07 / 2024

arnavutluk kosova otoyolu

arnavutluk kosova otoyolu

Kosova'nın efsane lideri merhum İbrahim Rugova'nın ismini taşıyan ve ABD ile Türk ortaklığı olan Bechtel-Enka tarafından 3 yıl gibi kısa bir süre içinde yapımı tamamlanan ülkenin ilk otoyolu hizmete açıldı....

Türk Akımı kardeş projesine dönüşebilir!

Uzmanlar, Türk Akımı projesinin Makedonya, Arnavutluk, Kosova ve Bosna Hersek güzergahıyla ‘kardeşlik projesine' dönüşebileceğini söyledi. Türkiye-AB işbirliğinin ise gazın AB'ye giriş noktası olan Hırvatistan üzerinden gelişebileceğini belirtiliyor.

Kuzey Marmara Otoyolu Beykoz ve Sarıyer bağlantı yolları imar planı askıda!

İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu Beykoz Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgeleri ve Sarıyer Rumelifeneri ve Etkilenme Bölgeleri Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı.

Kuzey Marmara Otoyolu imar planı değişikliği onaylandı!

İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen 3. Köprü bağlantı yolu olan Kuzey Marmara otoyolu için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi yeni imar planını kabul etti.

Yunanistan'da Kosova Ofisi açılacak!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikolas Kotzias, "Ülkemizde bir Kosova Ofisi'nin açılmasını kararlaştırdık" dedi. Kotzias, Kosova'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Dışişleri Bakanı Haşim Thaçi ile başkent Priştine'de görüştü.

Gebze-İzmir Otoyolu projesinin 'en ağır' parçası yerleştiriliyor!

Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen İzmit Körfez Köprüsü Güney Yaklaşım Viyadüğü'nün 2 bin 600 tonluk en büyük parçası "ağır kaldırma" yöntemiyle yerleştirilmeye başlandı.

Ankara-Niğde Otoyolu projesi halkın katılımı toplantısı 6 ilde yapılacak!

T.C Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından "Ankara-Niğde Otoyolu ile Bağlantı Yolları ve Malzeme Ocakları Projesi" için 6 ilde halkın katılımı toplantısı gerçekleştirilecek.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu viyadüğü tabliye kaldırımı başladı!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu güney yaklaşım viyadüğünün 2 bin 600 tonluk en ağır parçası olan tabliyenin 57 metre yüksekliğe kaldırılması işlemine başlandı.

TMMOB'nin Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu mücadelesi sürüyor!

TMMOB olarak, gündeme geldiğinde bu yana, İstanbul‘un gündelik yaşamını ve geleceğini geri dönüşü mümkün olmayacak şekilde tahrip edecek olan Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu dayatmasına karşı mücadele sürüyor.

Kuzey Marmara Otoyolu ihalesi ertelendi!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamındaki bağlantı yolları ihalesi üçüncü kez ertelendi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün erteleme kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı yolları ihaleleri 3. kez ertelendi!

3.Boğaz Köprüsü kapsamında Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı yolları ihaleleri 7 Temmuz ve 30 Haziran olarak açıklanmıştı.Kurktköy-Akyazı bağlantı yolu kesim ihalesi 31 Ağustos'a, Kınalı-Odayeri bağlantı yolu kesimi 7 Eylül 2015 tarihine ertelendi.

Türkiye Kosova'ya dev cami inşa edecek!

Türkiye, Balkanların en büyük camisini Kosova’nın başkenti Priştine’ye yapacak. Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık tarafından Kosova’nın Priştine şehrine Balkanların en büyük camisinin yapılacağı müjdesini verdi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun iptali 3. köprüyü etkileyecek mi?

KGM'den Kuzey Marmara Otoyolu'nun Beykoz ve Sarıyer Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Geçişlerine İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Planı değişikliğinin iptaline ilişkin açıklama geldi.

İstanbul-İzmir otoyolu hizmete giriyor!

Makyol Genel Müdürü Alp Girgin ve şirket danışmanlarından Gülsin Akman, Gemik Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulunu ziyaret ederek, İstanbul-İzmir otoyolu inşaatı hakkında bilgi verdi.

arnavutluk kosova otoyolu Haberi

arnavutluk kosova otoyolu

Kosova'nın efsane lideri merhum İbrahim Rugova'nın ismini taşıyan ve ABD ile Türk ortaklığı olan Bechtel-Enka tarafından 3 yıl gibi kısa bir süre içinde yapımı tamamlanan ülkenin ilk otoyolu hizmete açıldı. 2010 yılında yapımı başlayan otoyolun hizmete açılması törenle yapılırken, açılışta devlet erkanı hazır bulundu.


Yağan yoğun kar şartlarına rağmen gerçekleştirilen törene Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Başbakan Hashim Thaçi, Başbakan Yardımcıları, Bakanlar, yabancı ülkelerin büyükelçileri, Kosova'da görev yapan yabancı misyon ile diğer kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.


Başkent Priştine'nin 10 kilometre kuzeyindeki Mazgit'te yapılan tören, sinevizyon gösterimi ile başladı. Daha sonra kürsüye çıkan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, 'ulus yolu" olarak tanımladığı otoyolun, Kosova'nın kalkınması ve Avrupa entegrasyonu açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Otoyolun açılışı ile Kosova'nın kendi imkanlarına dayanarak büyük eserler ortaya...