28 / 04 / 2024

Arnavutluk tiyatro binası protesto

Arnavutluk tiyatro binası protesto

Arnavutluk'ta Ulusal Tiyatro binasının yıkımının yıkılmasına karşı çıkan protestocular gözaltına alındı. Gözaltına alınan yaklaşık 30 kişi arasında Cumhurbaşkanı Ilir Meta'nın eşi de yer alıyor.

Arnavutluk'ta tiyatro binasının yıkımında şok gözaltı!

Arnavutluk'ta Ulusal Tiyatro binasının yıkımının yıkılmasına karşı çıkan protestocular gözaltına alındı. Gözaltına alınan yaklaşık 30 kişi arasında Cumhurbaşkanı Ilir Meta'nın eşi de yer alıyor.

Arnavutluk'taki Ulusal Tiyatro binasının yıkımına tepki!

Arnavutluk'taki Ulusal Tiyatro binasının yıkımına karşı çıkan bazı sanatçı ve sivil toplum örgütlerinden aktivistler, yıkıma tepki gösterdi.

Muammer Karaca Tiyatrosu'nun restorasyonu 2021'de tamamlanacak! 

Beyoğlu’ndaki Muammer Karaca Tiyatrosu’nu restore etmek için İBB’nin açtığı ihale sonuçlandı. Ünlü tiyatro binası 15 milyon 244 bin liraya restore edilecek. Restorasyon çalışmalarının 2021'de tamamlanması planlanıyor. 

Kadıköy Tiyatro binasının temeli atıldı!

Kadıköy Belediyesi tarafından inşa edilecek Kadıköy Tiyatro binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Projenin yaklaşık 1 yılda tamamlanması planlanıyor.

Kadıköy Tiyatro binasının temeli atılıyor!

Kadıköy Belediyesi tarafından inşa edilecek Kadıköy Tiyatro binasının temeli 8 Ekim'de atılacak. Temel atma törenine birçok tiyatro sanatçısının katılması bekleniyor.

Reşat Nuri Sahnesi yeniden inşa edilecek!

Fatih’te Bozdoğan kemerlerinin bitişiğinde bulunan Şehir Tiyatroları’na bağlı Reşat Nuri Sahnesi yıkılarak yeniden inşa edilecek. Camdan yapılacak olan tiyatro binası 370 seyirci kapasiteli olacak.

Silivri Tiyatro Binası'nda sona gelindi!

Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu’ndan sonra aynı parsel üzerinde bulunan tarihi yoğurthane binalarında da aslına uygun şekilde restorasyon çalışması başlatan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçeye Tiyatro Salonu kazandıracak.

Şevket Çoruh'un tiyatro binasının inşaatı Ekim'de bitecek!

Tiyatro oyuncusu Şevket Çoruh, Kadıköy'deki eski Ulvi Uraz Tiyatrosu'nun binasını satın alıp 'Baba Sahne'nin inşaatına girişti. Ekim ayında perdelerini açması planlanan sahneyi Şevket Çoruh'la konuştuk.

Özcan Işıklar Silivri projelerini açıkladı!

Yeni dönemin ilk yılını değerlendiren bir toplantı düzenleyen Işıklar, öncelikli olarak başlayacak Kültür Sokağı – Tiyatro Binası, Yeraltı Otoparkı- Anıt Park, Tarih Ringi ve Tarım Teknolojileri Parkı, Viyadük Projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

1991 yılında Şan Tiyatrosu eğlence sitesi olacakmış!

1991 yılında mülkiyeti Surp Agopyan Ermeni Vakfı'na ait Şan Tiyatrosu eğlence sitesi olacakmış. Sabatoj sonucu yanan tiyatro binası, Tekfen Holding tarafından tamamen yıkılarak yerine eğlence sitesi yapılacakmış.

Karşıyaka Sahnesi yeniden inşa ediliyor!

Karşıyaka Sahnesi, modern bir tiyatro mekânı olarak yeniden inşa ediliyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü A. Necat Birecik'in temelini attığı tiyatro binası, sanatseverlere yenilenmiş yüzüyle hizmet vermeye devam edecek.

1968 yılında Beşiktaş'a 650 kişilik tiyatro binası yapılacakmış!

1968 yılında İstanbul Belediyesi, Beşiktaş'a 650 kişilik modern bir tiyatro binası yapılacakmış. Barbaros Meydanı'ndaki eski tramvay deposunun yerine inşa edilecek bina için, bütçeye 500 bin liralık tahsisat konulacakmış.

1961 yılında Tepebaşı Dram Tiyatrosu binası yıktırılacakmış!

1961 yılında İstanbul Belediyesi, Tepebaşı'ndaki Dram Tiyatrosu binasının yetersiz kaldığına karar vermiş ve binayı yıktırma kararı almış. Tepebaşı Gazinosu, tiyatro binası haline getirilecekmiş ve tiyatro burada faaliyetlerine devam edecekmiş.

Arnavutluk tiyatro binası protesto Haberi

Arnavutluk tiyatro binası protesto

Arnavutluk'ta Ulusal Tiyatro binasının yıkımının yıkılması engellenen ve gözaltına alınan yaklaşık 30 kişi arasında Cumhurbaşkanı Ilir Meta'nın eşi de yer alıyor.

Meta'nın eşi Monika Kryemadhi, aynı zamanda milletvekili ve Sosyalist Bütünleşme Hareketi partisinin lideri. Televizyon görüntülerinde, Kryemadhi'nin bir polis aracına bindirildiği ortaya çıktı.

Euro News'ta yer alan habere göre; Ulusal Tiyatro binasının yıkılmasına karar verilen ve aralarında sanatçı ve aktivistlerin de yer aldığı bir grup dün protesto gösterisinde bulundu.

Tiran Belediye Meclisinin kararıyla başlanan yıkım esnasında polis, protestoculara müdahale etti.

Grup, Tiran Belediyesi'nin uzun zamandır tiyatro binası olarak hizmet sunan binayı yıkıp yerine yeni tiyatro binası inşa edilmesine tepki gösterildi.

Arnavutluk yetkilileri tarafından 2018'de kötü koşullar nedeniyle binanın yıkılması...