30 / 04 / 2024

1991 yılında Şan Tiyatrosu eğlence sitesi olacakmış!

1991 yılında Şan Tiyatrosu eğlence sitesi olacakmış!

1991 yılında mülkiyeti Surp Agopyan Ermeni Vakfı'na ait Şan Tiyatrosu eğlence sitesi olacakmış. Sabatoj sonucu yanan tiyatro binası, Tekfen Holding tarafından tamamen yıkılarak yerine eğlence sitesi yapılacakmış.



1991 yılında Şan Tiyatrosu eğlence sitesi olacakmış!


Şan Tiyatrosu eğlence sitesi oluyor


Tekfen Holding, halen yıkıntı halindeki Şan Tiyatrosu'nu yıkıp, yeni ve çok büyük bir bina yapacak. Binada iki küçük sinema salonu, bir büyük konser ve toplantı salonu, mağazalar ve işyerleri bulunacak.


   BİLİNDİĞİ gibi Şan Tiyatrosu, üç yıl önce Ferhan Şensoy Tiyatrosu ''Muzır Müzikal'' isimli bir oyunu oynarken sabotaj sonucu yıkılmıştı.

   Harabe haline gelen tiyatro için, mülk sahibi Surp Agopyan Ermeni Vakfı ile işletmecisi Uluslararası Sanat Gösterileri A.Ş, bugüne kadar hiçbir şey yapamadılar. Çünkü milyonlarca lira gerekiyordu.

   Şan Tiyatrosu'nun durumunu yakından inceleyen Tekfen Holding, mülk sahipleri ile anlaşarak bir proje hazırladı. Projeye göre; Şan Tiyatrosu'nun yerine iki cep sineması, bir büyük konser ve toplantı salonu, mağazalar ve işyerleri yapılacak. Şu anda proje Bakanlar Kurulu'nda incelemede. ''Okey'' alındığında hemen inşaatına başlanacak. Projenin üç yılda tamamlanması bekleniyor.


Sabah Gazetesi 26 Haziran 1991



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön