29 / 04 / 2024

arsa ipoteği karşılığı kredi nedir

arsa ipoteği karşılığı kredi nedir

Nakit ihtiyacı olan kişilerin sahip oldukları veya bir başkasına ait arsaları ipotek ettirerek kullandırdıkları kredi olan arsa ipoteği karşılığı kredi nedir? Arsa ipoteği karşılığı kredi nasıl kullanılır?

EKMAS Yapı ve ArsaVev'den devrim niteliğinde işbirliği! Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor!

EKMAS Group şirketlerinden EKMAS Yapı, imarlı ve projelendirilmiş arsalar sunan arsaVev ile iş birliği yaparak devrim niteliğinde bir modele imza attı. Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor...

Şehitkamil Belediyesi'nden Gaziantep'te arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi! Yatırımcılar dikkat! 

Gaziantep İli Şehitkamil Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil Yeşilova'da arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle inşaat yapım işi ihale ediyor. İşte detaylar...

Diyarbakır'da 1 milyar 150 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Kayapınar'da 1 milyar 150 milyon TL bedelle arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştirecek.

Kastamonu'da 22.7 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kastamonu'da 22 milyon 695 bin 259 TL bedelle arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştiriyor.

Arsasını kat karşılığı satanlar dikkat!

Danıştay, arsa sahiplerinin kat karşılığı inşaat sözleşmelerine istinaden arsa karşılığında edindikleri kişisel gereksinim ve servetin korunması dışında kalan ev ve dükkanların satışını ticari faaliyet şeklinde kabul ediyor ve gelirler gelir vergisine ve KDV’ye tabi tutuluyor.

Malatya'da 31 milyon TL'ye arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Yeşilyurt'ta arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştiriyor.

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi örneği 2021!

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden müteahhit arasında imzalanıyor. Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi örneği 2021 şu şekilde hazırlanıyor...

Eskişehir'de 22.9 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 22 milyon 880 bin 928 TL bedelle arsa karşılığı inşaat işi ihalesi düzenliyor.

Eskişehir'de 22.8 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 22 milyon 880 bin 928 TL bedelle arsa karşılığı inşaat işi ihale ediyor.

İstanbul'da 21.4 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İstanbul Maltepe, Ataşehir, Pendik ve Tuzla'da arsa karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor.

Milli Emlak'tan Osmaniye'de kat karşılığı inşaat ihalesi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Osmaniye İli, Merkez İlçesi, Fakıuşağı Mahallesinde bulunan arsa üzerinde kat karşılığı yapım işi ihale ediyor.

Gaziantep'te 8.3 milyon TL'lik arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Gaziantep Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından arsa karşılığı okul inşaatı işi ihale ediliyor. İhale 1 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Uşak Defterdarlığı arsa karşılığı inşaat yapım ihalesi 1 Ağustos'ta!

Uşak Defterdarlığı arsa karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İhale 1 Ağustos'ta Uşak Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Makam Odasında yapılacak..

arsa ipoteği karşılığı kredi nedir Haberi

arsa ipoteği karşılığı kredi nedir

Arsa ipoteği karşılığı kredi nedir?

Arsa ipotekli kredi: Nakit ihtiyacı olan kişilerin arsalarını ipotek ettirerek kullandırdıkları krediler olarak karşımıza çıkıyor.


Bu kredilerde başvuru sahibinin kredi notuna bakılmıyor. Bu nedenle yüksek tutarlı kredi çekmek isteyen ancak kredi skoru düşük olan kişiler kendilerine ait olan arsaları bankaya teminat olarak göstererek kredi kullanabiliyor.


Arsa ipoteği karşılığı kredi veren bankalardan bazıları:

Vakıfbank

Kendinize ya da 3. bir şahsa ait arsayı ipotek göstererek alınabilir.

Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli müşteriler hariç) ve istihbaratı olumlu olan gerçek kişilere kullandırılır.

Kredi kullanan kişiye, Hayat Sigortası yapılır.

Kredinin limiti ipotek alınacak gayrimenkulün ekspertiz değerinin %75’i ile sınırlıdır.


Ziraat Bankası:

Arsa ipoteği karşılığında Ziraat Bankası ipotekli ihtiyaç kredisine (ipotekli bireysel finansman kredisi) daha uygun faiz oranlarıyla ve 120 aya varan vadelerle başvurabilirsiniz. 

Bu sayede ipotek gösterilen...