01 / 05 / 2024

Arsa sahipleri sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabilir mi

Arsa sahipleri sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabilir mi

Arsa sahipleri sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabilir mi? Arazi vergisi daimi muaflıkları ile geçici muaflıkları nelerdir? İşte 1319 sayılı emlak vergisi kanunu kapsamında yer alan hükümler...

Nef Arsa Çanakkale Biga satışta! Sıfır risk, garantili kazanç!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektörüne markalı arsa ile yeni bir soluk getiren Nef'in yeni projesi Nef Arsa Çanakkale Biga satışa çıktı. İşte sıfır risk ve garantili kazanç fırsatı sunulan Nef Arsa ile ilgili detaylar...

Nef City 82'de sıfır faiz ve 49 ay taksit fırsatı!

Nef City 82'de yılın son fırsatı başladı. Arsa yatırımı yapmak isteyenlere sıfır faiz ve 49 ay taksit fırsatı sunuluyor. 

Sıfır oranlı emlak vergisi arsalarda da geçerli mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi bazı durumlarda emekliler için önemli bir tasarruf sağlıyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisi sadece evlerde mi geçerli? Arsa sahipleri sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabilir mi?

Sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi bazı durumlarda vatandaşların emlak vergisi ödememesini sağlayarak tasarruf ettiriyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil olabiliyor mu? 

Tek konutu bulunanlar için 'sıfır oranlı emlak vergisi' avantajı!

Mülk sahipleri kendilerine veya mülklerine özel durumlarda vergi avantajının devam edip etmediği araştırıyor. İşte 10 soruda vergi 'sıfır oranlı emlak vergisi' avantajı...

Emeklilerin emlak vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Emlak vergisi ödemelerinden bazı mal sahipleri muaf olabiliyor.  Peki, emeklilerin emlak vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması!

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin söz konusu taşınmaz malları için her sene ödemeleri gereken vergiye emlak vergisi deniyor. Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Varlık Fonu arsa yatırımcısına sıfır faizli kredi verecek!

Bakanlığa bağlanan Türkiye Varlık Fonu'nuna devredilen arsalar için yatırımcıya sıfır faizli kredi verilecek. 

Sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanamaz?

Normal yörelerde binde 1, büyükşehir belediyelerinde binde 2 olan emlak vergisi oranı; bazı koşulları taşıyan ev sahipleri için binde 0 oranlı oluyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanamaz?

Sıfır oranlı emlak vergisi dilekçesi!

Emlak vergisinde geliri olmayan tek mesken sahipleri için sıfır oranlı vergi uygulanıyor. Muafiyetten yararlanabilen kimselerin "Sıfır oranlı emlak vergisi dilekçesi" ile birlikte belediyeye müracaat etmesi gerekiyor..

Sıfır oranlı emlak vergisi koşulları 2015!

Emlak vergisinde geliri olmayan tek ev sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Bu uygulamadan kanunda belirtilen koşullara uygun kimseler faydalanabiliyor. İşte sıfır oranlı emlak vergisi koşulları 2015..

Çengelköy'de 3 milyon dolara denize sıfır arsa!

Çengelköy'de restaurant ve otel imarlı denize sıfır arsa, metrekaresi 7 bin dolardan 3 milyon dolara satılacakmış. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

1998 yılında Çengelköy'de 3.000.000 dolara denize sıfır arsa!

1998 yılında Çengelköy'de restaurant ve otel imarlı denize sıfır 424 metrekare büyüklüğündeki bir arsa, metrekaresi 7 bin dolardan 3 milyon dolara (35 bin 232 adet altın parası) satılacakmış.

Arsa sahipleri sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabilir mi Haberi

Arsa sahipleri sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabilir mi

Arsa sahipleri sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabilir mi?

Emlak vergisi kanunu gereğince sıfır oranlı emlak vergisi sadece konutlar için geçerli oluyor. Kanuna göre Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. 


Arazi vergisi muaflıkları kanun kapsamında açıklanıyor.Belediye sınırları içinde belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılır. Belediye sınırları içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin bu kanuna göre arsa sayılacağı Bakanlar Kurulu kararı ile belli edilir. 

Aksine hüküm olmadıkça bu kanunun diğer maddelerinde yer alan arazi tabiri arsaları da kapsar. 


Mükellef: 

Madde 13 – Arazi Vergisini, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler öder. 

Bir araziye paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. 

Mülkiyeti ihtilaflı...