30 / 04 / 2024

arsa sahiplerinin bilmesi gerekenler

arsa sahiplerinin bilmesi gerekenler

Arsasını inşaat karşılığı müteahhitlere vermeyi düşünenlerin dikkat etmesi gereken pek çok önemli nokta bulunuyor. Bu önemli noktalara dikkat edilmediği takdirde sonuç hayal kırıklığı olabiliyor. İşte arsa sahiplerinin bilmesi gerekenler;

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Kiralardaki yüksek artışlar ve orantısız zam talepleri ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımların gündeme gelmesine sebep oldu. Devlet, kiracıların korunmasını amaçlayan önemli düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. İşte, ev sahiplerinin bilmesi gereken detaylar.

Ev satılınca kiracı çıkmak zorunda mı? Ev kira kontratı kaç yıl geçerli?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bilmesi gereken birtakım hususlar vardır. İşte o hususlara dair merak edilen detaylar!

Bir kiracı en fazla kaç yıl oturabilir?

Kiracı ve ev sahiplerinin bilmesi gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır. Kiracı kendi hakkını ev sahibi de hem evi hem de elde edeceği gelir için kendi haklarının bilincinde olmalıdır.

Arsa payı nedir? Arsa payı nasıl hesaplanır?

Arsa payı hesaplama, genellikle arsa sahipleri ile müteahhitler arasında gerçekleştirilen bir durumdur. Ancak bazı durumlarda arsa payı hesaplaması, arsaların sahiplerinin başka mal sahipleri ile arasında da gerçekleşebilir.

95 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz! 2+1 ve 3+1 Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 7 Haziran 2022 fiyat listesi!

Uygun maliyetleriyle dikkat ilgi toplayan prefabrik evler, daha çok konut inşa etme izini olmayan arsa sahiplerinin ilgisini çekiyor. Her bütçeye uyum sağlayan prefabrik evlerin fiyatları, 95 bin liradan başlıyor. Peki, Prefabrik ev fiyatları ne kadar?  İşte 7 Haziran 2022 fiyat listesi...

85 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 4 Haziran 2022 fiyat listesi...

Uygun maliyetleriyle dikkat ilgi toplayan prefabrik evler, daha çok konut inşa etme izini olmayan arsa sahiplerinin dikkkatini çekiyor. Her bütçeye uyum sağlayan prefabrik evlerin fiyatları, 85 bin liradan başlıyor. Peki, Prefabrik ev fiyatları ne kadar?  İşte 4 Haziran 2022 fiyat listesi...

Yenişehir'deki arsa sahiplerinin açıklanmadığı iddiası TBMM'de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir'in kadastro sıralı dağıtım cetvellerinde arsa sahibi bilgisinin bulunmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi verdi. 

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

Arsasını kat karşılığı satanlar dikkat!

Danıştay, arsa sahiplerinin kat karşılığı inşaat sözleşmelerine istinaden arsa karşılığında edindikleri kişisel gereksinim ve servetin korunması dışında kalan ev ve dükkanların satışını ticari faaliyet şeklinde kabul ediyor ve gelirler gelir vergisine ve KDV’ye tabi tutuluyor.

Arazilere devlet desteği geldi!

Yeni yasal düzenleme ile arsa sahiplerinin talebi doğrultusunda toplulaştırma uygulaması yapılabilecek.

Arsa emlak vergisi 2021!

Arsa sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arsası olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arsa emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Pandemi sürecinde evde kalan arsa sahipleri mülklerini satışa çıkarıyor!

Kuzeybatı Gayrimenkul'ün hazırladığı değerleme raporu, pandemi sürecinde evde kalan arsa sahiplerinin mülklerini satmayı düşündüklerini ortaya çıkardı...

Koronavirüs arsaya talebi artırdı!

Kuzeybatı Gayrimenkul'un salgında mülk sahipleri için ücretsiz hazırladığı, masaüstü değerleme raporuna göre, evde kalınan sürede daha çok arsa sahiplerinin mülklerini satmayı düşündükleri belirtildi.

arsa sahiplerinin bilmesi gerekenler Haberi

arsa sahiplerinin bilmesi gerekenler

Yatırımcıların arsa sahiplerine sunduğu cazip teklifler, maddi gücü olmayan arsa sahiplerini cezp ediyor. Artık inşaat karşılığı müteahhide arsa vermek mülk sahiplerinin en sık başvurduğu yöntemlerden birisi oldu.


Genellikle arsası üzerine inşaat yapmaya yeterli maddi gücü olmayanlar tarafından tercih edilen bu yöntem ile arsası karşılığında müteahhit ile anlaşan mülk sahibi, hiçbir masraf altına girmeden ev ya da işyeri sahibi oluyor. Arsa sahibi payına düşen gayrimenkulü satabildiği gibi kiraya vererek sürekli bir gelir elde edebiliyor.


Ülkemizde arsasını bu şekilde değerlendirenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Bu yöntemle mal sahipleri arsaların değerine değer katıyor.


Müteahhitler en çok hangi bölgeleri tercih ediyorlar?


Adil, Mimarsinan, Battalgazi ve Necip Fazıl Mahallelerinde


Arsayı müteahhite verirken nelere dikkat etmeli?


1.Müteahhidin referansları istenmeli ve incelenmelidir.

2.Yeni bir müteahhit ise, şirketin veya kendisinin mali yapısı...