18 / 05 / 2024

arsa satarken emlak komisyoncularına başvurmalı mıyız

arsa satarken emlak komisyoncularına başvurmalı mıyız

Arsanızı kolayca satabilmeniz için öncelikle bölgesinde uzman bir emlak ofisinle anlaşmanız gerekir. Emlak komisyonculuğu bölgesel yapılan bir iş olduğundan, başka bir şehirdeki veya uzak bir ilçedeki emlak ofisinin arsanızı satma şansı çok zayıf.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Emlak Konut GYO'nun Beşiktaş’taki arsasına 500 milyon liralık proje!

İstanbul Beşiktaş’ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün riskli binasının bulunduğu arsa için ihale düzenlendi. 26 inşaat firmasının katıldığı ihalede kazanan Gökyol Taahhüt oldu. Firma 490 milyon liralık proje yaparak, arsa sahibi Emlak Konut GYO 245 milyon lira ödeyecek.

Tapuda kamu adına istimlak şerhi bulunması nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Aileden miras olarak kalan bir arsa var. Emlakçı bize burayı almak isteyenler olduğunu söyledi, ama tapuya gittiğimizde kamu adına istimlak şerhi bulunduğu söylendi. Bu işte bir terslik yok mu?' sorusunu yanıtladı

Emlak Bank ucuz arsa bulamayan sektöre umut oldu!

Yeni kurulan EmlakBank, ucuz arsa bulamayan emlak sektörüne de umut oldu. EmlakBank yönetiminin Polonya modelini incelediğini belirten MESA Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu “Sistem Türkiye’de de hayata geçirilirse, bu tür problemler ortadan kalkar” şeklinde konuştu.

Ümraniye Yukarıdudullu'da 3.8 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul'un Ümraniye İlçesi'ne bağlı Yukarıdudullu Mahallesi'ndeki arsa Milli Emlak tarafından ihale ile satışa sunuluyor. İhale 6 Haziran'da yapılacak..

Ankara Sincan'da satılık arsa! 7,5 milyon TL'ye!

Ankara Sincan M.Kemal Mahalle'sinde yer alan arsa Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satılıyor. İhalesi 27 Şubat'ta gerçekleştirilecek arsanın tahmini satış bedeli 7 milyon 576 bin TL olarak açıklandı. 

Kadıköy Suadiye'de satılık arsa 7,9 milyon TL'ye!

İstanbul Kadıköy Suadiye Mahallesi'nde yer alan arsa, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 7 milyon 912 bin 500 TL'ye satışa sunuluyor. Arsanın ihalesi 30 Ocak 2018 tarihinde yapılacak. 

Arena Arsa ve Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Arena Arsa ve Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi Ahmet Çimen tarafından 10 bin TL sermaye ile 28 Kasım 2017'de kuruldu. 

5 soruda arsa sahiplerinin emlak vergisi!

Arsa sahiplerinin emlak vergisi için 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? Vergiler nereye ödenecek?

Orjin Arsa Ofis Emlak İnşaat Turizm Pazarlama Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orjin Arsa Ofis Emlak İnşaat Turizm Pazarlama Ve Ticaret Limited Şirketi Mustafa Burak Ergin tarafından 150 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ordu-Giresun Havalimanı gayrimenkul fiyatlarını artırdı!

Günyalı Belediye Başkanı Şen, "Havalimanının ilçemizde hizmete girmesiyle o günden bugüne arsa ve emlak fiyatları her geçen gün artıyor" diye konuştu.

Balıkesir’de en çok arsa ve emlak yatırımları kazandırdı!

Balıkesir’de en çok arsa ve emlak sektörü kazanç sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, 5 yıl içinde oluşacak yatırımlar neticesinde emlak ve arsa fiyatlarının 3'e katlanacağının sinyalini verdi.

Ev satarken emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, henüz emlak vergisi dönemi başlamamış veya ilk taksiti ödenmiş; ikinci taksiti bulunan evin satılması halinde ne olur? Ev satarken emlak vergisi nasıl ödenir?

arsa satarken emlak komisyoncularına başvurmalı mıyız Haberi

arsa satarken emlak komisyoncularına başvurmalı mıyız

Arsanızı kolayca satabilmeniz için öncelikle bölgesinde uzman bir emlak ofisinle anlaşmanız gerekir. Emlak komisyonculuğu bölgesel yapılan bir iş olduğundan, başka bir şehirdeki veya uzak bir ilçedeki emlak ofisinin arsanızı satma şansı çok zayıf. Bölgesel uzmanlıkta yeterli değil tabi ki.


Arsa, arazi konusunda uzmanlaşmış bir emlak ofisi olması gerekiyor. Çünkü daire ve arazi piyasası apayrı iki pazardır. Daire konusunda uzman bir emlak komisyoncusu binlerce daire satmış olduğu halde bir tane bile arsa satamadığını biliyoruz. Tam terside olabiliyor.Bu yüzden hem bölgesinde hem de konusunda uzman bir emlak müşaviri ile çalışırsanız, arsanızı kısa süre ve doğru fiyata satabilirsiniz. 


İkinci önemli konu ise arsanızın zeminin temiz olmasıdır. Arsayı olduğundan küçük gösterebilecek otlar, dikenler temizlenmelidir. Üzerinde ağaçlar varsa budanmalıdır. Kadastroya müracaat edilerek arsanın sınırları tespit ettirilmeli,...