02 / 05 / 2024

arsa spekülasyonu

arsa spekülasyonu

Güneydoğu’nun gözbebeği Gaziantep’e, son dönemde Suriyelilerin de göç etmesi konut ve arsa fiyatlarını artırdı. Talebi gören sanayici kredi çekerek yatırım yerine arsa toplamaya başladı.

Devletin muhafazadan çıkardığı bölgeler kapanın elinde servet yaratıyor!

1989 yılında 2. Boğaz Köprüsü'nün ve çevre yollarının hizmete girmesiyle devletin muhafazadan çıkardığı bölgeler kapanın elinde servet yaratıyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1989 yılında devletin muhafazadan çıkardığı bölgeler kapanın elinde servet yaratıyormuş!

1989 yılında 2. Boğaz Köprüsü'nün ve çevre yollarının hizmete girmesiyle şehir merkezinde kalan Elmalı Barajı çevresinde bulunan Çavuşbaşı, Çekmeköy mevkilerinin iskana açılmasıyla, arsa spekülatörleri bölgeyi izinsiz parselleyip, satmaya başlamışlar.

1986 yılında Bilezikçi Çiftliği'nde yağma rüzgarı!

1986 yılında Orman Yasası değişikliğiyle özel orman statüsündeki, 4 bin dönüm büyüklüğündeki Sarıyer'deki Bilezikçi Çiftliği'nin yüzde 6'sı imara açılmış. İstanbul'daki müteahhitler ve iş adamlarının gözü tarihi çiftliğe çevrilmiş.

İkinci el konut fiyatlarında spekülasyona 349 bin TL ceza!

Gayrimenkul piyasasında fiyat spekülasyonu yapan kişiye 349 bin TL para cezası verildi. Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, 2'nci el daire fiyatlarında köpük oluşturmaya çalışan spekülatörlerle mücadele çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalarda bir kişiye 349 bin TL idari para cezası uygulandı

Şeker de artık lüks olacak! Fiyatlar en yüksek seviyede!

Şekerde fiyat spekülasyonu meydana geliyor. Küresel piyasalarda şeker fiyatları, 11 yılın en yüksek seviyesinde yer alıyor.

Borsada spekülasyonu Varlık Fonu engelleyecek

Deprem sonrasında alınan ekonomik tedbirden biri de borsada manipülasyonun engellenmesi ve küçük yatırımcının korunmasıyla ilgili

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik operasyon düzenlendi!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri için operasyon düzenlendi. 

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik soruşturma açıldı!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Konut satışında fiyat spekülasyonu!

Prokule Türkiye Yönetim Yetkilisi Gökhan Gürlek, konut satışında fiyat spekülasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki konut satışında fiyat spekülasyonuna ilişkin yeni düzenleme neleri kapsıyor?

OSB'lerde arsa rantiyeciliğine geçit yok!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "OSB'lerimizi kesinlikle sanayicilerimizin hizmetinde kamusal alanlar olarak görmemiz lazım. Ben OSB'lerde arsa spekülasyonlarına, rantiyeciliğe asla müsaade etmeyeceğim" diye konuştu.

OSB'lerde spekülatif arsa tahsis ve satışlarının önüne geçilecek!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde spekülatif arsa tahsis ve satışının önüne geçilecek olan düzenleme hayata geçti. 

Konut kredilerinde devrim!

Kamuoyunda günlerdir spekülasyonu yapılan VDMK’lar ne batık inşaatları finanse ediyor ne de Merkez Bankası’nın rezervlerinden fonlama yapılıyor. İşte, sermaye piyasalarına yeni soluk getirecek enstrümanın tüm detayları...

FETÖ, Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri satın aldı!

FETÖ'nün arsa spekülasyonu yaptığı, örgüt parası ile Kanal İstanbul projesinin yapılacağı bölgede değeri şimdi yüz milyonlarca lirayı bulan arazi satın aldığı öğrenildi.

Beyoğlu çarpık yapılaşmanın kurbanı olmasın!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Mehmet Tez, bugünkü yazısında Beyoğlu'ndaki emlak spekülasyonu ve çarpık yapılaşma hakkındaki düşüncelerini sundu. İşte Tez'in o yazısı...

Ankara Büyükşehir'den arsa spekülatörleri uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arsa spekülatörlerince, "Büyükşehir Belediyesi’nin, çeşitli yerlerde imar planı yaptığına dair" gerçek dışı haber ve duyurularla vatandaşları kandırdıklarını belirtilerek, bu tür haberlere itibar etmemelerini istedi.

İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi arsa speküslasyonuna imkan mı tanıyor?

Avukat Mustafa Kemal Turan, Üçkuyular Pazaryerine inşası planlanan AVM’ye ilişkin olarak İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi’ni “arsa spekülasyonuna imkan tanımakla” suçladı.

arsa spekülasyonu Haberi

arsa spekülasyonu

 Balonu önlemek için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ise yeni imar alanlarını devreye aldı.

 Gaziantep’te, düşük kur ve yüksek faiz kaynaklı borçlanma problemleri ile Suriye etkisinin yanı sıra en önemli bir diğer konu da arsa spekülasyonu. Gaziantep’e iner inmez herkesin ağzında bir arsadır dolaşıyor. Zaten göç alan şehirde bir de Suriyeli akını başlayınca konut ve ardından arsa fiyatları da artmaya başlamış. Arsa fiyatlarının yükseldiğini gören sanayiciler ve işadamları da kredi çekerek arsa alıp satmaya ve buradan para kazanmaya başlamış. Öyle ki anlatılanlara göre bir arsanın ayda 6-7 kere el değiştirdiği bile olmuş. Bu trend 2015 başından itibaren ise durmuş. Ocak başından bu yana daha önce yüksek bedellerle arsa toplayanlar şimdi ödedikleri rakamlara bu alanları elden çıkarmakta zorlanıyor.



Söylentiler hızla artınca Gaziantep Büyükşehir...