18 / 05 / 2024

arsa şuyulandırması

arsa şuyulandırması

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bir okuyucusunun sorduğu "şuyulandırılmış arsa için ortaklığın giderilmesi açılabilir mi?" sorusuna Posta Gazetesi'nin bugünkü sayısındaki yazısında yanıtladı. Heper'in cevabı haberimizde yer alıyor...

Nef Arsa yatırımlık arazilerde yüzde 20 indirim yaptı! 187 bin 500 lirası olan hiç kaçırmasın

Türkiye'de yatırım fırsatı arayanlara bekledikleri haber Nef Arsa'dan geldi. Altın mı alsam dola rmı yoksa borsaya mı girsem diye düşünenlere sıfır riskli arsa fırsatı bulundu. Eğer elinizde 187 bin 500 lira varsa bu fırsatı hiç kaçırmayın.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 37.130 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın arsa payı karşılığı inşaat yapılandırmasına ilişkin ihale tarihi netleşti. İşte ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Köseköy’de yeni imar yolu açılıyor!

Kartepe Belediyesi ilçe genelinde şuyulandırması tamamlanan bölgelerde kent içi ulaşım ağına yeni soluk getirecek düzenlemelerini aralıksız sürdürüyor. 

İstanbul’un arsa değeri 9.5 trilyon!

YILDIZ Teknik Üniversitesi Teknopark’ta faaliyet gösteren Türkiye Veri İşleme Merkezi’nin (TUVİMER) araştırmasına göre, İstanbul’un güncel arsa bedeli 9 trilyon 458 milyar 716 milyon 569 bin 576 TL olarak açıklandı. 

Kartepe'de 14 yeni imar yolu açıldı!

Kartepe ilçesinde şuyulandırması tamamlanan bölgelerde kent içi ulaşım ağına yeni soluk getirecek düzenlemeler devam ediyor.

Fitch’in Türkiye notunu kırması gayrimenkul fiyatlarını baskılar!

Moody’s notu kırdı ama Fitch’in yatırım yapılabilir notu duruyor. Fitch’in de notu kırması ve Türkiye’nin tümüyle yatırım yapılabilir lige veda etmesi olur ki, bu da en başta dışarıdan fonlamanın maliyetini yükseltir, arsa ve gayrimenkul fiyatlarını baskılar.

Atakum Belediyesi otopark yapılan arsa için 1.3 milyon TL ödeyecek!

Samsun’da Atakum Belediyesi tarafından 4 bin 34 metrekarelik arsa ‘kamulaştırmasız el atma’ yöntemiyle alınıp otopark yapıldı. Yerel mahkeme, Atakum Belediyesi’nin 1 milyon 389 bin TL ödemesine karar verdi.

Malatya Karakavak şuyulandırması 7. kez askıda!

Yaklaşık 20 yıldır bitirilemeyen Karakavak ve Tecde bölgelerinin şuyulandırması, 7. Kez askıya çıkarıldı. Hak sahipleri kadar Malatya Belediyesi’nin de zaman ve maddi kaybına neden olan Karakavak Bölgesi Şuyulandırması* askıya çıkartıldı.

Birol Polat: Arsa yatırımı Türkiye’de kaybettirmiyor!

Emlak İstasyonu Yönetim Kurulu Başkanı (Ceo) Birol Polat, yatırımcıların riskli yatırımlar yerine riski az olması ve orta vadede daha çok kazandırması nedeniyle arsa yatırımı gibi daha güvenilir yatırımlara yöneldiğini iddia etti.

Adana'da imarlı arsa sorunu konut fiyatlarını arttırdı!

Gayrimenkul sektörü kuruluşlarının araştırmasında Türkiye'de daire fiyatlarının en çok arttığı il olarak gösterilen Adana'da bu tırmanışın imarlı arsa sıkıntısından kaynaklandığı bildirildi.

Adana'daki imarlı arsa sıkıntısı daire fiyatlarını artırdı!

Gayrimenkul sektörü kuruluşlarının araştırmasında Türkiye’de daire fiyatlarının en çok arttığı il olarak gösterilen Adana’da bu tırmanışın imarlı arsa sıkıntısından kaynaklandığı bildirildi.

TOKİ özel güvenlik görevlisi çalıştırması hizmet alım işi ihalesi bugün!

TOKİ Türkiye genelince arsa/arazi ve şantiyelerinde özel güvenlik görevlisi çalıştırması hizmet alım işi açık ihale usulü ile ihale edilecek. İhale bugün saat 11:00de gerçekleşecek.

Tarla, arsa diye kamulaştırılmaz!

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin imar planı bulunmayan tarlanın, arsa olarak kamulaştırmasına vize veren kararını da yasaya aykırı gerekçesiyle bozdu. Tarla, arsa diye kamulaştırılamaz.

arsa şuyulandırması Haberi

arsa şuyulandırması

Şuyulandırma zor iş 5 bin metrekare arsaya sahiptik. İmar kanunu uygulandı parsel ikiye ayrıldı. İki ayrı parsel oluşturulurken birileri ile şuyulandırıldı. Yani durduk yerde mağdur edildik. Şimdi ortaklığın giderilmesi davası açabilir miyiz? • T.E. 


Okuyucumun mektubunda kavramlar biraz karışık. Sebebi şu: Gayrimenkulu için uygulanan işlemler karışık. 

Teknik özellikler taşıyor. Bu karışıklık içinde vatandaşm da aklının karışması çok doğal. Üstelik bu tür çalışma yapılırken vatandaşm hakkında da kayıplar olduğu bir gerçek. Örneği sorunun içinde. Bir kimse tek başına gayrimenkule sahipken, ortak olsa bile ortak olacağı kişiyi kendisi seçecekken, şuyulandırma yolu ile hiç tanımadığı, bilmediği biri ile ortak oluveriyor. Önce şunu açıklayayım. 


Şuyulandırma nedir? 

Şuyulandırmanın Türkçesi ama kullanılmayan tabiri ortaklaştırmadır. Yani tek başına bir gayrimenkule malikseniz birini getirip size ortak etmektir. Ne zaman yapılır? Örneğin,...