05 / 05 / 2024

arsa tapusu bina tapusuna çevirme

arsa tapusu bina tapusuna çevirme

Bir arsa üzerinde inşaat işleri devam eden ya da inşaatı tamamlanan yapılar, arsa tapulu olabiliyor. Peki, bina inşa edildikten sonra arsa tapusu bina tapusuna nasıl çevrilir?

4 ildeki bina, arsa ve araziler yüzde 20 indirimle satılıyor! Milli Emlak satılık Mayıs 2024! 

Milli Emlak, 4 şehirdeki 36 adet gayrimenkulü satıyor. Söz konusu gayrimenkuller arasında bina, arsa ve araziler yer alıyor. İşte Milli Emlak satılık Mayıs 2024...

İzmir ve bir ilde daha arsa, bina ve otopark satılacak! Tarihler tek tek açıklandı!

İzmir ve Şanlıurfa'da yer alan arsa, bina ve otopark satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 3 Mayıs ve 23 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

İki şehirde satılık arsa, arazi ve kargir bina!

Bolu ve Amasya'da yer alan arsa, arazi ile kargir bina satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 3 Mayıs ve 7 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

İki şehirdeki iki arsa ve kargir bina satışa çıktı!

Düzce ve Bolu'da yer alan arsa ile kargir bina satışa çıkarıldı. Bina ile arsaların satış ihaleleri Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak.

İki ilde arsa ve restoran satılacak! 

İki ilde yer alan arsa ve bina için satış ihalesi düzenleniyor. Satışa çıkarılan gayrimenkuller Adana ve Kahramanmaraş'ta yer alıyor.

1933 yılında İstanbul'da 40 bin arsa, 140 bin bina varmış!

1933 yılında İstanbul Belediyesi tarafından İstanbul'daki bina ve arsaların sayısı tespit edilmiş. Verilere göre İstanbulda 40 bin arsa 140 bin bina varmış.

Konut, iş yeri, arsa tapusu olanlar aman ödemeyi unutmayın! Emlak vergisinde geri sayım başladı! 

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödenmişti. İkinci taksit ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zamana kadar sürecek? 

Altındağ Belediyesi'nden satılık arsa ve bina!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Altındağ'da yer alan arsa ve binayı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 29 Kasım tarihinde yapılacak.

Altındağ Belediyesi başkentte iki arsa ve bina satacak!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Hacettepe'de yer alan iki arsa ve üzerindeki yapıyı satışa çıkardı. Satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Altındağ Belediye başkentte bina ve arsa satacak! İhalesi 16 Ağustos'ta!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara ili Altındağ İlçesinde yer alan arsa ve bina için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Resmi Gazete'de yer alan ihale ilanındaki detaylara göre, söz konusu ihale 16 Ağustos'ta yapılacak.

Altındağ Belediyesi başkentte arsa ve bina satıyor! 

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara ili Altındağ İlçesinde bulunan arsa ve üzerindeki yapıyı satışa çıkardı. Satış ihalesi 9 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

O ilde kargir bina ve arsa satılacak! İhalesi 24 Mart'ta!

Van Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Van İpekyolu'nda yer alan kargir bina ve arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Arsa niteliği ne demek? Niteliği arsa olan ev alınır mı?

Arsa tapusu olan vatandaşlar, birtakım sorulara yanıt aramaktadır. İşte arsa tapusuna dair merak edilenler!

arsa tapusu bina tapusuna çevirme Haberi

arsa tapusu bina tapusuna çevirme

Arsa tapusu bina tapusuna nasıl çevrilir?

Bir arsa üzerinde inşaat işleri devam eden ya da inşaatı tamamlanan yapılar, arsa tapulu olabiliyor. Arsa tapusunda, konutun ya da işyerinin metrekaresi değil, konut/işyeri başına düşen arsa miktarı yazılıyor. Daire; arsa, bağ, bahçe, tarla sayılıyor. Yapılacak ya da yapılıyor olan binaların üzerinde kat irtifakı kuruluyor.


Kat irtifakı, kat mülkiyetine geçişten bir önceki adım olarak da görülebiliyor. Hak sahipleri daha sonra tapu müdürlüğüne kat mülkiyetli tapu sahibi olmak için başvuru yapabiliyor. Peki, arsa tapusu bina tapusuna nasıl çevrilir?


Arsa tapusu bina tapusuna çevirme

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat mülkiyeti için gerekli belgeler ile tapu müdürlüğüne başvurulması gerekiyor.


Gerekenler:

- Dilekçe

- Yapı kullanma belgesi

- Anagayrimenkule ait fotoğraf

- Noterden tasdikli liste

- Yönetim planı


2015 yılında kat mülkiyeti tesisi için ödenmesi gereken harçlar ortalama...