17 / 05 / 2024

arsa temin modeli

arsa temin modeli

2B'den beklediği geliri alamayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerin kentsel dönüşümdeki finansman sıkıntısını "arsa temin modeli" ile çözecek

İvedik OSB'den "arsa ortaklığı" modeli

İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, özellikle yüksek teknolojili ürün üreten firmalardan arsa kirası almak yerine, bu firmalara arsa karşılığı ortak olma temeline dayalı bir model geliştirdiklerini söyledi.

Adanalı emeklilere ucuz konut projesinde sona gelindi!

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek "Adanadaki emeklilere ucuz koşullarda konut yapılması konusundaki çalışmaların son aşamaya geldiğini, Vali Mahmut Demirtaş'ın girişimleri sonucu, arsa temin edilerek TOKİ'ye devredildiğini, artık temel atma aşamasına gelindiğini" açıklad

Bursa'da emlak dolandırıcısı yakalandı!

Bursa'da kendisini emlakçı olarak tanıtıp vatandaşları ucuza arsa temin edeceği vaadiyle dolandıran kişi yakalandı

Üsküdar’da arsa mı, konut mu daha karlı?

Üsküdar'da gayrimenkul yatırımında nelere dikkat etmeliyiz, Üsküdar’ın en değerlenen bölgesi neresi, Üsküdar’da arsa mı konut mu daha karlı; Üsküdar’da kiralık-satılık daire, dükkan veya villa en uygun nasıl temin edebiliriz? Soruların cevabı haberde...

Mithat Yümlü: TOKİ kooperatiflere uygun arsa vermeli!

Kooperatif yoluyla kurulan Türkiye'nin en büyük iş merkezi Perpa'nın Başkanı Mithat Yümlü, "Devlet kooperatiflere destek vermeli. TOKÎ müteahhitlere arsa temin ediyorsa, kooperatiflere de uygun koşullarda etmeli" dedi.

Avukat Kadir Kurtuluş tasarlamış olduğu Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni açıkladı!

Gayrimenkul hukuku uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş, yatırımcılar için çok önem kazanmakta olan Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni nasıl tasarladığını, ihtiyacın nereden doğduğunu ve modelin nasıl çalışmakta olduğunu açıkladı.

Avukat Kadir Kurtuluş Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni açıkladı!

Gayrimenkul hukuku uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş, yatırımcılar için çok önem kazanmakta olan Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni nasıl tasarladığını, ihtiyacın nereden doğduğunu ve modelin nasıl çalışmakta olduğunu açıkladı.

Konutta balonu arsa fiyatları şişiriyor!

Erhan Boysanoğlu, "Polonya'da yap-sat modeli ile başladığımız 350 konutluk projede arsa maliyeti yüzde 18. Amerika'da ve Avrupa'da arsa maliyeti ortalaması yüzde 25. İstanbul'da yüzde 50'lileri aşmış durumda." dedi.

1961 yılında İstanbul'da okulsuz köy kalmayacakmış!

1961 yılında İstanbul'da Milli Eğitim Müdürlüğü'nün inşaat - onarım programı 45 milyon 984 liraymış. Şehir içinde okul inşası için 44 arsa temin edilmiş, köylere ise 28 tane ilkokulu yapılacakmış.

1957 yılında İstanbul Belediyesi arsa satacakmış!

1957 yılında Belediye, istimlaklar sonucunda açıkta kalan vatandaşlara yer temin etmek için arsa satışlarına başlayacakmış. Beyoğlu'nda Kazancı Yokuşu, Turan Caddesi, Ülker Sokak'ında bulunan arsalar ilk partide satılacakmış.

1949 yılında evsiz halka arsa temin edilecekmiş!

1949 yılında İstanbul'daki belediyeye ve özel idareye ait arsalar tespit edilerek satılacakmış. Halk mesken sıkıntısı çekerken belediyeye ait arsaların boş durması doğru görülmemiş. Bu arsalar satılarak meskensizlere arsa temin edilecekmiş.

Arsa tapu masrafı ne kadar?

Tapu dairesinde gayrimenkul alım satım işleminin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, arsa tapu masrafı ne kadar? İşte arsa tapu masrafları...

Kentsel dönüşüm finansman sıkıntısını arsa temin modeli çözecek!

2B'den beklediği geliri alamayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerin kentsel dönüşümdeki finansman sıkıntısını "arsa temin modeli" ile çözecek

arsa temin modeli Haberi

arsa temin modeli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerin kentsel dönüşümdeki finansman sıkıntısını "arsa temin modeli" ile çözecek. 

     AA muhabirinin Bakanlıktan aldığı bilgiye göre, 6 Nisan'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci yıkım atağı başlatılan kentsel dönüşüm için aranan finansman bulundu. 

     2B'den beklediği geliri alamayan Bakanlık, "arsa temin modeli" ile dönüşümde belediyelere kaynak aktaracak. 

     Bakanlık, bu kapsamda, kentsel dönüşüme konu arazilerin bir kısmına konut bir kısmına da hasılat getirici projeler yapacak. Elde edilen gelirle vatandaşın hak ediş parası ödenecek. 

     

     -İlk uygulama Esenler'de- 

     

     Modeli bir an önce uygulamak isteyen Bakanlık, ilgili kuruluşu İller Bankası kanalıyla ilk etapta Esenler ve Gaziosmanpaşa belediyeleriyle görüştü. 

     İlk anlaşma, Esenler Belediyesi ile yapıldı. Esenler'de, Başbakan Erdoğan tarafından 5 Ekim'de...