05 / 07 / 2024

Arsa ve Yapılarla İlgili Hükümler

Arsa ve Yapılarla İlgili Hükümler

Tip İmar yönetmeliği hükümleri hakkında bilgi edinmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Tip İmar yönetmeliği...

Belediyelerden iki şehirde arsa ve kargir ev fırsatı!

Gaziantep ve Nevşehir'de yer alan gayrimenkuller satışa çıkarıldı. Arsa ve kargir ev olarak belirtilen gayrimenkullerin satış ihaleleri 16 Temmuz ve ve 17 Temmuz'da yapılacak.

Milli Emlak 3 şehirde 5 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya, Amasya ve Kırıkkale'de yer alan arsa ile arazileri 5 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı. Arsa ve arazilerin satış ihaleleri bu ay içerisinde yapılacak. 

2 şehirdeki 14 adet arsa ve arazi 38 bin TL'den başlayan fiyatlar ve yüzde 20 indirimle satılıyor: Milli Emlak ihale!

Milli Emlak, Kırşehir ve Aksaray'da yer alan 14 adet arsa ve araziyi 38 bin TL'den başlayan fiyatlarla ve yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki arsa ve araziler için satış ihalesi ne zaman yapılacak? 

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Toprak manipülasyonu nasıl yapılır?

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ve kredi faizlerinin yükselmesi ile vatandaş konut yatırımından uzaklaşarak arsa yatırımına yöneldi. Peki arsa ve arazi yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Toprak manipülasyonu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak, iki ildeki 16 adet arsa ve araziyi yüzde 20 indirimle satıyor! 

Milli Emlak, Denizli ve Kayseri illerinde yer alan 16 adet arsa ve araziyi yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki iki ildeki satışı yapılacak gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Milli Emlak, 27 adet arsa ve araziyi taksitle satıyor! Milli Emlak ihale! 

Milli Emlak, Konya ve Afyonkarahisar'da yer alan 27 adet arsa ve araziyi taksitle satıyor. Peki satışı yapılacak arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar... 

İki şehirde satılık 5 arsa ve 2+1, 3+1 konutlar!

Kayseri'de yer alan 5 adet arsa ve Giresun'da yer alan 5 adet konut satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 11 Haziran ve 13 Haziran'da yapılacak.

Milli Emlak'tan Temmuz 2024 müjdesi! 3 şehirde 12 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa ve arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çankırı, Kütahya ve Zonguldak'ta yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Arsa ve arazilerin satış ihaleleri Temmuz ayında yapılacak. 

İki ildeki tam 38 arsa ve arazi satışa çıktı! İmarlı arsa arayanlar dikkat!

Manisa ve Bingöl'de yer alan 38 adet arsa ve arazi için satış ihalesi düzenleniyor. Yeni bir arsa ya da arazi sahibi olmak isteyenlerin radarına giren ihaleler 11 Haziran ve 12 Haziran'da yapılacak.

İki şehirdeki 11 arsa ve arazi satışa çıktı! 24 taksitle arsa fırsatı!

Kayseri ve Tekirdağ'da yer alan 11 arsa ile arazi satışa çıkarıldı. Arsa ve arazilerin satış ihaleleri 29 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak.

İki ildeki arsa ve iş yerleri satışa çıktı! 24 taksitle iş yeri fırsatını kaçırmayın!

Kütahya ve Aydın'da yer alan arsa ve iş yerleri için satış ihalesi düzenleniyor. Söz konusu satış ihaleleri 23 Mayıs ve 24 Mayıs'ta yapılacak.

2 ildeki 30 adet arsa ve arazi yüzde 20 indirimle satılıyor: Milli Emlak satış Nisan müjdesi! 

Başkent Milli Emlak ve Kozaklı Milli Emlak, yüzde 20 indirimle 30 adet arsa ve araziyi satıyor. İşte o satışlarla ilgili tüm detaylar... 

Milli Emlak'tan son dakika Nisan fırsatı! 3 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya ve Bayburt'ta yer alan arsa ve arazileri satışa çıkardı. Söz konusu satış ihaleleri bu ay içerisinde yapılacak.

Arsa ve Yapılarla İlgili Hükümler Haberi

Arsa ve Yapılarla İlgili Hükümler

Tip İmar yönetmeliği!

Tip İmar yönetmeliği, 02.09.1999 tarihli ve 23804 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişiklikleri ile yeniden düzenlendi.


3194 sayılı İmar Kanunu ile birlikte yürürlüğe giren ve Bayındırlık ve İskan Bakanı tarafından yürütülen ve beş bölümden meydana gelen Tip İmar yönetmeliği hükümleri aşağıda sıralanıyor.


3030 Sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliği


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Madde 1- 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine dayanılarak hazırlanmış bulunan bu Yönetmelik .............. Belediyesinin belediye ve mücavir alan sınırları içindeki imar planı bulunan alanlarda uygulanır.

Madde 2- Bu Yönetmelikte yazılı hükümler, imar planlarında aksine bir açıklama bulunmadığı takdirde uygulanır.

Ancak imar planlarında, parselasyon durumları ve bina kitleleri, bilhassa bu maksatla etüt edilerek, ölçüleri verilmediği takdirde, sadece ayrık veya bitişik bina yapılacağını, ön bahçeli veya ön bahçesiz nizamın kabul...