29 / 04 / 2024

arsa vergisi 2. taksiti nasıl ödenir

arsa vergisi 2. taksiti nasıl ödenir

Arsa vergisi, arsalar için belediyeye ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. 1319 sayılı kanun gereğince, iki eşit taksit halinde ödenebilen arsa vergisi nasıl ödenir? İşte arsa vergisi..

Evi, iş yeri, arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün bugün!

Ev, arsa, iş yeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödeyeceği emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf? İşte emlak vergisi ile ilgili detaylar...

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. 2017 yılı emlak vergisinin ikinci taksidi arazi, arsa ve binalar için1 Aralık mesai bitimine kadar belediyelerin emlak servislerinde ve PTT şubelerinde ödenebiliyor. 

Arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler emlak vergisi konusuna giriyor. Arsalar için ilk taksit ödemeleri en son 31 Mayıs'ta gerçekleşti. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit 2017 ne zaman?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit 2017 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 1. taksiti için ilk taksit ödemeleri 31 Mart'ta sona erdi. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

2017 yılı vergi takvimine göre kira gelir vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mart akşamı sona erdi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir taşınmaz malın satışından elde edilen gelirler belli koşullarda vergilendirilerek iki taksitte ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2017!

Mesken ve işyerinde istisna sınırlarından yüksek kira geliri elde edenler için 1. taksit dönemi bugün sona eriyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

2016'da konut ve/veya işyerini kiraya vererek istisna sınırlarından yüksek kira geliri elde edenler vergiyi iki taksitte ödüyor. Vergi için ilk taksit ödeme zamanı sona eriyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti bugün bitiyor!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkuller için 1 Kasım'da başlayan emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi bugün sona eriyor. Vergi bugün mesai bitimine kadar ödenebilecek..

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan vergiler arasında yer alıyor. Verginin ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlamış, 1 Haziran'da sona ermişti. 2016 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ise bugün başladı.

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti haftaya başlıyor!

Gayrimenkuller için ödenen emlak ve çevre temizlik vergisinin ödenme dönemleri aynı olup, ikisi de sene içinde iki taksitte ödenebiliyor. Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti haftaya başlıyor..

2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, 2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

arsa vergisi 2. taksiti nasıl ödenir Haberi

arsa vergisi 2. taksiti nasıl ödenir

Arsa vergisi nasıl ödenir?

Arsa vergisi, arsalar için belediyeye ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Arsanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa arsaya malik gibi tasarruf edenler tarafından ödenen arsaya; paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. 


Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. Peki, arsa vergisi nasıl ödenir? Arsa vergisi ne zaman ödenir?


1319 sayılı kanun gereğince, iki eşit taksit halinde ödenebilen arsa vergisi hesaplamalarında kullanılan oranlar şu şekilde sıralanıyor:


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Değeri 50 bin TL olan ve büyükşehirde yer alan bir arsanın 2014 yılında ödenecek...