02 / 05 / 2024

arsa vergisi 2014

arsa vergisi 2014

Arsa vergisi, her sene arsa sahipleri tarafından devlete ödenmesi gereken vergi türü olarak ifade ediliyor. Peki arsa vergisi ne kadar? Arsa vergisi ne zaman ödenir?

Ev ve arsa vergisi!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Şükrü Kızılot bugünkü köşe yazısında okuyucularından gelen çeşitli sorulara yanıt verdi. Okuyucuların büyük çoğunluğu Kızılot'a ev ve arsa vergileri hakkında sorular sordu...

Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar?

Arsa vergisi, Türkiye sınırları içerisindeki tüm arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar? Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman biter?

Yeni Büyükşehir Yasası ile arsa vergisi artacak!

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte köyde tarlası, bağı, arazisi, kerpiç evi olanlara sürpriz vergiler çıktı. Büyükşehir tarifesinden çıkan vergiler isyan ettirdi.

Kira gelir vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi 2014 yılı içerisinde ev veya işyerini kiraya veren kimseler ödüyor. Verginin ilk taksiti Mart ayında ödendi. Peki, 2015 yılı için kira gelir vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Arsa vergisi online ödeme!

Emlak vergisi, mesken ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arsa sahipleri tarafından da ödeniyor. Peki, arsa sahipleri emlak vergisini internetten ödeyebilir mi? İşte arsa vergisi online ödeme işlemleri...

Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi son günü 2015!

Gayrimenkul sermaye iradı vergisi, 2014 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenler tarafından 2015 yılında ödeniyor. Peki, beyana dayalı vergi olan gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi son günü 2015 ne zaman?

Gayrimenkul gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı mı?

Gayrimenkul gelir vergisi, 2014 yılı içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı mı?

1968 yılında Hazine arsalar yağma ediliyormuş!

1968 yılında şehrin çeşitli semtlerinde Hazine'ye ait arsaların işgal ediliyormuş ve yirmi yıllık arsa vergisi ödeyerek tapularının alındığı tespit edilmiş. Bunu önlemek amacıyla bütün hazine arsaları incelenecekmiş.

Emlak vergisi 2014 son ödeme! 1 Aralık 2014!

Gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında emlak vergisi geliyor. İki taksit halinde ödenebilen verginin 2. taksiti Kasım ayında ödeniyor. Emlak vergisi 2014 son ödeme tarihi ise 1 Aralık 2014..

Arsa vergisi nasıl ödenir?

Arsa vergisi, arsalar için belediyeye ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. 1319 sayılı kanun gereğince, iki eşit taksit halinde ödenebilen arsa vergisi nasıl ödenir? İşte arsa vergisi..

Arsa vergisi gecikme zammı 2014!

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, vergi ödemeleri gecikirse ne kadar ceza gelir? İşte arsa vergisi gecikme zammı 2014...

Arsa vergisini kimler ödemez?

Arsa ve arazi sahiplerinin her sene sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Vergiyi bazı kurum ve kuruluşlar ödemiyor. Peki, arsa vergisini kimler ödemez? İşte kanunda yer alan arsa vergisi muafiyetlikleri..

Arsa vergisini internetten nasıl öderim?

Emlak vergisi kapsamında arsa ve araziler için ödenen arsa vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi internetten de ödenebiliyor. Peki, "Arsa vergisini internetten nasıl öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Arsa vergisi ne kadar?

Arsa vergisini, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Peki 2014 yılı arsa vergisi ne kadar? Arsa vergisi nasıl hesaplanır?

arsa vergisi 2014 Haberi

arsa vergisi 2014

Arsa vergisi 2014!

Arsa vergisi, emlak vergisi kapsamında ödeniyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen arsa vergisi, arsaların rayiç bedelleri üzerinden arsa vergi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


Arsa vergisi oranları, normal yöreler ile büyükşehir belediyelerinde farklılık gösteriyor. Arsa vergisi 2014 oranları aşağıda sıralanıyor:


2014 yılı arsa vergisi oranları..

Normal Yörelerde

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Örnek hesaplama

Rayiç bedeli 50 bin TL olan normal yöre sınırları içerisinde yer alan arsa için ödenecek vergi bedeli: 150 TL


Rayiç bedeli 50 bin TL olan büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan arsa için ödenecek vergi bedeli: 300 TL


Arsa vergisi ne zaman ödenir?

Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödenecek arsa vergisi için ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında...