08 / 07 / 2024

arsa vergisinin ödeneceği aylar

arsa vergisinin ödeneceği aylar

Arsa vergisi, arsa sahipleri tarafından ödeniyor. 2014'te arsa vergisi nasıl hesaplanır? Peki vergi ödemesi ne zaman yapılır, arsa vergisinin ödeneceği aylar hangi aylardır? İşte yanıtı...

2 şehirdeki 14 adet arsa ve arazi 38 bin TL'den başlayan fiyatlar ve yüzde 20 indirimle satılıyor: Milli Emlak ihale!

Milli Emlak, Kırşehir ve Aksaray'da yer alan 14 adet arsa ve araziyi 38 bin TL'den başlayan fiyatlarla ve yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki arsa ve araziler için satış ihalesi ne zaman yapılacak? 

Milli Emlak 3 ilde 35 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden Kütahya, Amasya ve Konya'daki arsa ve araziler için 35 bin liradan satışa çıkarılacağını duyurdu. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kütahya, Amasya ve Konya'daki arsa ve arazileri cazip başlangıç fiyatları ile satışının yapılacağı kaydedildi.

Yatırımcılar dikkat! Gaziantep ve Bursa'daki 44 arsa-arazi satışa çıktı!

Gaziantep ve Bursa'da yer alan 44 adet arsa ile arazi için satış ihalesi düzenleniyor. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 10 Temmuz ve 17 Temmuz'da yapılacak.

Ankara ve Zonguldak'ta satılık 12 arsa! 8 taksitle arsa fırsatı için son tarih 27 Haziran!

Ankara ve Zonguldak'ta yer alan 12 adet arsa satışa çıkarıldı. Arsaların satış ihaleleri 25 Haziran ve 27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Kamu işçilerine müjde! İkramiyelerin ödeneceği tarih belli oldu! 2 taksitle verilecek!

Milyonlarca kamu işçisinin merakla beklediği ikramiyelerin ödeneceği tarih resmen belli oldu. Söz konusu ikramiyeler iki taksitle ödenecek. Peki kamu işçisi ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Kamu işçisi ikramiyeleri 2024 ne zaman verilecek?

İki ildeki tam 38 arsa ve arazi satışa çıktı! İmarlı arsa arayanlar dikkat!

Manisa ve Bingöl'de yer alan 38 adet arsa ve arazi için satış ihalesi düzenleniyor. Yeni bir arsa ya da arazi sahibi olmak isteyenlerin radarına giren ihaleler 11 Haziran ve 12 Haziran'da yapılacak.

Konya, İzmir ve Manisa'da 5 arsa ve 2 iş yeri satılıyor! Belediyeler tek tek tarih verdi! 

Konya, İzmir ve Manisa illerinde yer alan 5 arsa ve 2 iş yeri satılıyor. Peki arsa ve iş yerlerinin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan Mayıs 2024 müjdesi! 10 bin TL'ye KDV'den muaf arsa satacak! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Amasya ve Sivas'ta yer alan arsa ile araziler için satış ihalesi düzenliyor. İşte o ihale ilanları...

Kiracılar dikkat! 4 milyon haneye elektrik desteği verilecek peki kimler yararlanabilir? 

İhtiyaç sahibi olan 4 milyon 53 bin hanenin elektrik faturası devlet tarafından ödeneceği kaydedildi. Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 4 kişilik bir aile için aylık 216.82 Türk Lirası, 5 kişilik ve üzeri haneler için ise 260.19 Türk Lirası destek.

İki ilde arsa ve restoran satılacak! 

İki ilde yer alan arsa ve bina için satış ihalesi düzenleniyor. Satışa çıkarılan gayrimenkuller Adana ve Kahramanmaraş'ta yer alıyor.

Milli Emlak iki ilde 19 arsa ve arazi satacak! 

Milli Emlak iki ilde yer alan 19 adet arsa ve arazi için satış ihalesi düzenliyor. İşte o ihale ilanları...

3 ilde dört arsa ve bir iş yeri satılıyor!

Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanları kapsamında 3 ilde dört arsa ve bir iş yeri satılacağı belirtildi. İşte o ihale ilanları...

Merzifon Belediyesi 5 iş yeri ve 2 arsa satıyor! İhalesi 19 Aralık'ta!

Merzifon Belediye Başkanlığı, Merzifon'da yer alan 2 arsa ve 5 iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 19 Aralık'ta yapılacak.

arsa vergisinin ödeneceği aylar Haberi

arsa vergisinin ödeneceği aylar

Arsa vergisi hangi ayda ödenir?

Arsa vergisi, arsa sahipleri tarafından ödeniyor. Peki vergi ödemesi ne zaman yapılır, Arsa vergisinin ödeneceği aylar hangi aylardır diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Arsa vergisi, emlak vergisi adı altında iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit yılın ilk yarısında ödenirken, ikinci taksit ise yılın sonunda ödeniyor. Peki arsa vergisi hangi ayda ödenir?


Arsa vergisi ödenecek aylar..

Arsa vergisi 1. taksiti - Mart, Nisan ve Mayıs ayları

Arsa vergisi 2. taksiti - Kasım ayı.


İsteyen vergi mükellefleri vergi borcunu birinci taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. Ancak bütün vergi borcunun ikinci taksit döneminde tek seferde ödenmesi gibi bir durum söz konusu değil.


Emlak vergisi nereye ödenir?

Vergi ödemeleri, söz konusu gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. 


Ancak gayrimenkul şehir dışında ise tüm belediyelerden PTT Havalesi veya...