10 / 05 / 2024

Arsalar nasıl numaralandırılır

Arsalar nasıl numaralandırılır

Arsalar nasıl numaralandırılır?: Aynı sokakta bir arsa üzerine inşa edilen binalardan sonra gelen, önceden numara almış binalar mevcut ise, arsaya tahsis edilen numara, üzerine inşa edilen binalardan birincisine verilir...

Parselasyon nedir? Parselasyon planı nasıl yapılır?

Taşınmaz ürünlerden olan arsalar için kullanılan parselasyon, önemli bir terimdir. ‘Parsel’ kelimesinden türetilen bu kelime, belirli bir kavramı ifade etmektedir. Peki parselasyon nedir, parselasyon ne işe yarar ve parselasyon planı nasıl yapılır? İşte parselasyon hakkında tüm merak edilenler…

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Değer artış payı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkullerin değer artışı, normalde satıştan sonra vergilendiriliyor ve alış ile satış değeri arasındaki kazanç üzerinden gelir vergisi alınıyor. Peki arsalar için değer artışı vergisi nasıl hesaplanır?

Miras kalan arsa satışı nasıl yapılır 2016?

Miras kalan tarımsal arazilerin satışında birtakım kısıtlamalar getirilmişti. Peki, miras kalan arsalar için aynı durum söz konusu mu? Miras kalan arsa satışı nasıl yapılır 2016? İşte yanıtı..

İmarlı arsa tapusu nasıl alınır?

Üzerine yapı yapılmasına izin verilen arsalar imarlı arsa oluyor. Peki, imarlı bir arsa satın almak istediğinizi düşünelim. İmarlı arsa tapusu nasıl alınır? İmarlı arsa tapusu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tarım arazilerinde ifraz nasıl yapılır?

Tapuda ifraz ile tek bir kimsenin mülkiyetinde olan arsalar bölünebiliyor. Arsa ve arazilerde ifraz işlemi yapılabiliyor. Peki, tarım arazilerinde ifraz nasıl yapılır?

Hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Hisseli arsalar, tapu üzerinde birden fazla sahibi olan taşınmaz mallar olarak karşımıza çıkıyor. Herkesin kendi payı üzerinde istediği işlemi yapması için yerlerin belirlenmesi gerekiyor. Peki, hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Hisseli arsa tapusu nasıl bölünür?

Hisseli arsaların bölünmesi hakkında herhangi bir yasal kısıtlama bulunmuyor. Hissedarların talebi doğrultusunda hisseli tek tapu ayrılabiliyor. Peki, hisseli arsa tapusu nasıl bölünür? İşte yanıtı..

Arsa nasıl bölünür?

Tek bir kimsenin mülkiyetinde olan arsalar, yapılacak ifraz işlemi ile bölünebiliyor. Ancak arsa bölünmesi için bazı şartlar aranıyor. Peki, bir arsa üzerinde ifraz işlemi nasıl yapılır? Arsa nasıl bölünür?

Bir arsa üzerindeki birden fazla bina nasıl numaralandırılır?

Bir sokakta yer alan arsaların ve arsa üzerindeki binaların nasıl numaralandırılması gerektiği, Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, bir arsa üzerindeki birden fazla bina nasıl numaralandırılır?

Düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan arazi ve arsaların düzenlenmesindeki orana düzenleme ortaklık payı deniyor. Peki, düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Arsalar nasıl numaralandırılır?

Arsalar nasıl numaralandırılır?: Aynı sokakta bir arsa üzerine inşa edilen binalardan sonra gelen, önceden numara almış binalar mevcut ise, arsaya tahsis edilen numara, üzerine inşa edilen binalardan birincisine verilir...

Arsalar nasıl numaralandırılır Haberi

Arsalar nasıl numaralandırılır

Arsalar nasıl numaralandırılır?

26245 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelikte arsaların numaralandırılmasına ilişkin esaslara da yer veriliyor. Yönetmeliğe göre, aynı sokakta bir arsa üzerine inşa edilen binalardan sonra gelen, önceden numara almış binalar mevcut ise, arsaya tahsis edilen numara, üzerine inşa edilen binalardan birincisine verilir.


Arsaların numaralanmasına ilişkin yönetmelik kapsamında bulunan diğer esaslar şu şekilde sıralanıyor:

             

- Bir sokak üzerinde arsalar mevcut ise;

Parsellenmiş arsaların her birine bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinde belirtilen esaslara göre birbirini takip eden, bağımsız bir numara verilir. Birden fazla sokak veya caddeye cephesi olan arsalara, her sokak veya caddeden bağımsız bir numara tahsis edilir.

           

Parsellenmemiş arsaların her birine, cephesi civardaki parsel cepheleri ile kıyaslanarak, arsanın...