28 / 04 / 2024

arsanın ne kadarına ev yapılabilir

arsanın ne kadarına ev yapılabilir

İmar mevzuatı gereğince yapı inşaatı, arsa üzerinde yapılıyor. Yapı inşaat alanı, bir yapının arsa üzerinde toplam ne kadar alan kaplaması gerektiğini gösteriyor. Peki, bir arsanın ne kadarına ev yapılabilir?

Doların gözü yarınki Merkez Bankası kararında! Dolar bugün ne kadar oldu? Son dakika dolar kuru

Dolar/TL kuru haftanın üçüncü işlem gününe 28,79 TL'den başladı. Euro ise 31,43 TL'den başladı. Piyasaların gözü yarın açıklanacak Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki dolar bugün ne kadar oldu? 22 Kasım Çarşamba son dakika dolar kuru...

Altın fiyatları bugün ne kadar? 11 Ekim Çarşamba altın fiyatları kaç lira? Canlı altın fiyatları

Altın fiyatları savaş gerginliği dolayısıyla yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. Küresel risk ve endişeler altına olan talebi yükseltti. Yatırımcılar en güvenli liman olan altına yönelirken altın fiyatları yükselmeye başladı. Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın kaç lira?

Gram altın 1.700 liranın altında! Alım fırsatı doğdu! Çeyrek altın, Cumhuriyet altın ne kadar? 30 Eylül altın fiyatları

Altın fiyatları hafta sonunun ilk gününde aşağı yönlü düşmeye devam ediyor. Ons altın 1848 dolar olurken gram altın 1.700 liranın altına geriledi. Çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar oldu? 30 Eylül Cumartesi altın fiyatları.

Altında yangın alevlendi! Gram, yarım, çeyrek altın ne kadar? 22 Ağustos 2023 canlı altın fiyatlarına hemen bakın!

Son zamanlarda birçok insan gram altın, çeyrek altın, yarım altın gibi altın türlerinin fiyatlarını yakından izliyor. Peki 22 Ağustos 2023 Salı gram, yarım, çeyrek altın ne kadar, kaç TL? İşte 22 Ağustos 2023 güncel altın fiyatları!

Gram altın 1.697 TL! 20 Ağustos 2023 çeyrek, yarım, cumhuriyet altın ne kadar?

Altın fiyatlarının ne kadar olduğu gündemde merakla takip ediliyor. Altın alıp satmak isteyen vatandaşlar, gram, çeyrek, yarım altın fiyatlarını mercek altına aldı. Peki, bugün altın fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Petrol fiyatları yükselişe geçti! Brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı

Haftanın ikinci işlem gününde Asya ticaretinde petrol fiyatları yükselişe geçti. Arzın daha da daralacağına dair beklentiler, talepte zayıflık olascağına yönelik kaygıları yatıştırdı. Peki brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı.

Altında sert düşüş! Altın yatırımcılarının yüreği ağzına geldi! Gram altın bugün ne kadar oldu? Canlı altın fiyatları

Altın fiyatlarında sert düşüş devam ediyor. Rekor seviyelere yükselene altının düşüşü yatırmcıların yüreğini ağzına getirdi. Gram altın bugün ne kadar oldu? 4 Ağustos 2023 altın fiyatları kaç lira? İşte canlı altın fiyatları.

Altın şaha kalktı! Gram altın fırladı! Çeyrek, yarım altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 7 Temmuz 2023 altın fiyatları

Altrın fiyatları bugün şaha kalktı. Gram altın 1650 TL sınırına dayandı. Çeyrek altın, yarım altın, Cumhuriyet altını ne kadar? Yatırımcılar son dakika altın fiyatlarını araştırıyor. İşte 7 Temmuz 2023 altın fiyatları.

Altın fiyatları yükselişte! Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram ve çeyrek altın kaç lira? 13 Haziran altın fiyatları

Altın piyasası yarın açıklanacak olan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararına odaklandı. Altın fiyatları karar öncesi yükselişe devam ediyor. Bugün gram, çeyrek altın ne kadar? 13 Haziran 2023 altın fiyatları.

Elinde altını olanlar hemen baksın! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar oldu? 1 Haziran 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları milyonalr yatırımcı tarafından araştırılıyor. Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olan altına talep her geçen gün artıyor. Elinde altını olanlar hemen baksın! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar oldu? 1 Haziran 2023 altın fiyatları.

Geçen sene 46 bin TL olan kurbanlık bu sene bakın ne kadar oldu? Kurbanlık fiyatları yüzde 150 arttı!

Kurban Bayramı'na bir aydan fazla zaman kalırken kurbanlık fiyatları merak ediliyor. Kurbanlık fiyatlarında yüzde 150 artış olurken, geçen sene 46 bin TL olan kurbanlık bu sene bakın ne kadar oldu? 

Euro bugün ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? 21 Mart 2023 Euro/TL kuru

Dolar/TL kuru 19 TL seviyesinin üzerinde işlem görürken, Credit Suisse'in satın alınması ve merkez bankalarının adımlarına rağmen  endişeler devam ederken Euro/TL'de sınırlı yükseliş devam ediyor. Euro bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? 21 Mart 2023 Euro/TL kuru.

Canlı altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar? Hemen bakın! İşte 20 Mart 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları bugün son zamanların en yüksek seviyesine çıktıktan sonra düşüşe geçti. Altın fiyatları bugün ne kadar? Canlı altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar? 20 Mart 2023 altın fiyatlarına hemen bakın. 

arsanın ne kadarına ev yapılabilir Haberi

arsanın ne kadarına ev yapılabilir

Arsanın ne kadarına ev yapılabilir?

İmar mevzuatı gereğince yapı inşaatı, arsa üzerinde yapılıyor. Yapı inşaat alanı, bir yapının arsa üzerinde toplam ne kadar alan kaplaması gerektiğini gösteriyor. 


Yapı inşaat alanına, ışıklıklar, avlular ve iç bahçeler hariç olmak üzere, bodrum kat, asma kat ve çatı arasında yer alan mekanlar, çatı veya kat bahçeleri, çatıda, katta ve zemindeki teraslar, balkonlar, açık çıkmalar ile binadaki ortak alanları dahil yapının inşa edilen bütün katları dahil ediliyor. Peki, bir arsanın ne kadarına ev yapılabilir?


Net inşaat alanı

Konut içerisinde duvarların arasında kalan süpürülebilir alan olan net inşaat alanı, imar planında belirtilen emsal değeri ile net parsel alanının çarpılması ile bulunan değere deniyor. Bu değere emsal alanına girmeyen alanlar dahil olmuyor. 


Brüt inşaat alanı

Brüt inşaat alanı ise net inşaat alanının...