28 / 04 / 2024

arsaya el konulursa ne olur

arsaya el konulursa ne olur

Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen el konulan arsa için ödeme yapılabilmesi için birçok ihtimalin olduğunu söyledi..

İBB tapulu arsaya el mi koydu?

Şişli Feriköy Mahallesinde, dedesinden kalan arsasının İBB tarafından el konulduğunu öne süre Reis ailesi, belediyeden haklarını talep ediyor.

Eskişehir Ordunpazarı Belediyesi miras kalan arsaya el mi koydu?

Eskişehir Ordunpazarı Belediyesi, Nuriye Erdi ve 12 akrabasına dedelerinden miras kalan arsaları imarda park ve yeşil alan yeri olarak gösterdi.

 İTOB yöneticileri:  Arsaya el koymadık yönetmeliği uyguladık!

İzmirli Levent İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikasının arsa tahsisinin iptaliyle çıkan tartışma büyüdü. İTOB yöneticileri Mustafa Sivridağ ve Caner Keşoğlu, “Taahhütler zamanında yerine getirilmediği için karar alınmıştır” dedi...

Sapanca Gazipaşa'ya yeni cami inşa edilecek!

Sapanca Gazipaşa Mahallesi'ndeki eski mescit yıkıldı. 1485 metrekarelik arsaya El Doha adında yeni cami inşa edilmesi için protokol imzalandı.

Türkiye'de 103 bin konut el değiştirdi!

2012 yılı üçüncü döneminde, Türkiye genelinde satış sonucu 103 bin 543 konut el değiştirdi...

El Quim Restoran, Nişantaşı'nda ilk şubesini açacak!

The House Cafe, Barcelona'nın ünlü restoranı El Quim'i Nişantaşı'na getiriyor.

El Maktum, TAIB Yatırım hisselerini sattı!

Türkiye'de inşaat, gemicilik ve liman işletmeciliğine yönelen Dubai Emiri El Maktum, TAIB Yatırım Menkul Değerler'deki hisselerinin tamamını sattı...

Ataşehir ikinci el konut fiyatlarında yüzde 18 artış!

Ataşehir’de ikinci el konut fiyatlarında yüzde 18’lik bir artış görüldüğüne dikkat çeken Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, ikinci el kiralık stoğunun da neredeyse sıfıra yaklaştığını söyledi.

İkinci el konut fiyatları ve kiraların arttığı il Antalya oldu!

Antalya, Ekim ayında ikinci el konut fiyatlarının ve kiraların en fazla yükseldiği il oldu, Türkiye genelinde yeni konut fiyatları geçen yıla göre %10,25 oranında arttı.

İkinci el konut fiyatlarının en fazla yükseldiği il İstanbul!

Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve Gyoder tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'deki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2012 eylül ayı raporu yayınlandı...

El işlemesi, Cottonbox’da yeniden yorumlandı!

En şık ve asil geleneklerimizden olan el işlemesi, Cottonbox’da modern bir dokunuşla yeniden yorumlandı.

Halep El Medine çarşısı kül oldu!

Üç aydır şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep'te tarihi El Medine çarşısı, çıkan yangında harabeye döndü. Muhalifler orduyu suçladı...

GoldMaster şarjlı el süpürgesi ev süpürmek kolaylaşıyor!

Hayatı kolaylaştıran tasarımlara imza atan GoldMaster, zarif ve şık görünüme sahip yeni şarjlı el süpürgesi ile evinde hayvan besleyenlerin ‘tüy temizleme’ problemlerine çözüm sunuyor

arsaya el konulursa ne olur Haberi

arsaya el konulursa ne olur

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen "el konulan arsa için ödeme yapılması" ile ilgili soruya yanıt verdi.

1998’de hisseli tapu ile aldığım arsama imar için başvurdum. Kadastro geçerek arsamın yol tarafından 32 metrekarelik kısmına el konuldu. Şu an hisseli tapuda 108 metrekare resmi tapuda 74 metrekare gözüküyor. Bu durumda belediyeye veya hangi kurum ilgileniyor ise başvuru yapıp el konulmuş 32 metrekare arsa için ödeme alabilir miyim. ● G.S. 

Sorunun tek cümle ile yanıtı yok. Kayıtlar incelenmeden buna net bir yanıt verilemez. Zira, arsa hisseli ve buradan kadastro geçtiği söyleniyor.

Kadastro çalışması yapılmamış bir arsadan hisse alınması durumunda, sonradan bu yerden kadastro geçecek ise bu durum hissedarlara bildirilir. Kadastroda maliklerin belirlenmesi, mahallinde tarafların bulunması ile olur. Şayet taraf bulunmuyor ise...