04 / 05 / 2024

Arşiv Daire Başkanlığı

Arşiv Daire Başkanlığı

Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi öncesinde Arşiv Daire Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi.

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!

İBB İmar Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada İstanbul’un her iki yakasında yer alan 15 ilçede toplam 164 bin 58 hektar alanı kapsayan 21 proje alanında kentsel dönüşüm proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Aman dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Son gün bugün!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bazı beyanname ve bildirimlerin verilme süresinin 5 Temmuz tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Katma Değer Vergisi, Dijital Hizmet Vergisi, Turizm Payı ve diğer vergi beyannameleriyle bildirimler 5 Temmuz Çarşamba gün sonuna kadar verilebilecek.

EGM Polis Akademisi Başkanlığı personel alım ilanını duyurdu! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı çeşitli birimlere Profesör, Dr. Öğretim Üyesi, Öğr. Gör. ve Arş. Gör. alımı yapılacak. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları!

Devlet Arşivleri Başkanlığı duyurdu! 12 bin 544 TL maaşla personel alımı! Başvuru şartları neler?

Devlet Arşivleri Başkanlığı tarafından, Ankara ve İstanbul'daki birimlerde çalıştırmak üzere KPSS 60 puanı ile 10 farklı unvanda personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir?

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan açıklama geldi! Süreler uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından katma değer vergisi, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin 28 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmasına karar verildi.

Tayfun Kahraman, İBB Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanı oldu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevine Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Kahraman'ı atadı...

Pelin Alpkökin İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Raylı Sistemler Daire Başkanlığına,  Japonca ve İngilizce bilen Doç. Dr Pelin Alpkökin’i atandı.

Gürkan Akgün İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde yeni görevlendirmeler yapıldı. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na Gürkan Akgün getirildi.

Darülaceze Başkanlığı'ndan kiralık 34 gayrimenkul!

Darülaceze Başkanlığı daire ve işyerlerini kiraya verecek. 34 adet taşınmazın kiralama ihalesi, 11 Temmuz 2019 tarihinde saat 14:00'te yapılacak...

Sakarya Dörtyol Yapı Kooperatifi Başkanlığı'ndan 216 iş yeri ihalesi 25 Haziran'da!

Sakarya Dörtyol Çevre Sanayi Çarşıları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı tarafından Sakarya Dörtyol Çevre Sanayi Çarşıları Küçük Sanayi Sitesine ait 216 işyerinin yapım işi ihalesi 6 milyon 393 bin 900 TL'ye gerçekleşecek.

Arda Turan'ın sahibi olduğu Arşiv kapandı!

Süper Lig'e Başakşehir kadrosunda dönen futbolcu Arda Turan'ın 'yeni nesil lokanta' konseptiyle üç yıl önce Şişli'de açtığı 'Arşiv' kapandı.

Hatay MİT Daire Başkanlığı Binası'nın alanı imara açıldı!

Antakya’da bulunan Hatay MİT Daire Başkanlığı Binası’nın alanı Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri sonucunda Bakanlar Kurulu kararıyla imara açıldı. 

Balıkesir Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı yeni binasında!

Çalışmalarına hız kesmeden devam edecek olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı yeni hizmet binasına taşındı.

Arşiv Daire Başkanlığı Haberi

Arşiv Daire Başkanlığı

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Osmanlı arşivlerindeki belgelerin üç kıtada, otuza yakın ülkenin ekonomik sosyokültürel ve demografik kayıtlarını içerdiğini belirterek, ''Kongrede öncelikle sahip olduğumuz bu zengin kültürel arşiv mirasının tanıtımı yapılacak'' dedi. 

     Bayraktar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce 21-23 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek ''Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi'' öncesinde, Arşiv Dairesi Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. 

     Bakanlığını ''yaşanabilir çevre, marka şehirler ve lider ülke'' misyonuyla şekillendirdiklerini belirten Bayraktar, bu yolda ilerlerken ülkenin büyük ve derinlikli geçmişinin verilerinden de faydalanacaklarını dile getirdi. 

     ''Mirasını devraldığımız medeniyetimizin büyüklüğünün bilincindeyiz'' ifadesini kullanan Bayraktar, tapunun, insan, devlet ve toprak üçgeninde, insanın mülkiyet hakkını gücence altına almanın bir diğer adı olduğunu vurguladı. Bayraktar, arşivin...