14 / 05 / 2024

artan aidat

artan aidat

Artık büyük projelerdeki konut alıcısı evi alırken yapacağı ödemeden çok ‘aidat’ı düşünür oldu. Kimi projelerde aidat oranları aylık kredi ödemelerine denk geliyor.

Yedi ayda yüzde 200 zam yapıldı! Artık ödemek çok zor! Ev sahipleri ve kiracılara kötü haber

Vatandaşları fahiş şekilde artan ev kiralarının yanı sıra artık önemli miktarlarda artan aidat miktarları bunalıma sokuyor. İstanbul’un çeşitli semtlerinde son yedi ay içinde aidat ücretlerine yapılan zamlar dudak uçuklattı. İşte detaylar…

Aidat ücretlerine ne zaman indirim yapılacak? Site aidatınıza zam yapıldıysa bu ayrıntıya dikkat edin!

Artan konut fiyatlarına gelen zamlar yetmezmiş gibi vatandaş fahiş şekilde artan aidat ücretlerine de yetişemiyor. Peki site yönetimi kafasına göre aidat ücretine zam yapabilir mi? Site aidat ücretlerinde ne zaman indirime gidilecek? İşte detaylar…

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

2022'yle beraber yüzde 40-60 oranında artan site aidatları yönetimleri ve ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) İstanbul'da en yüksek aidat tutarlarının Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş'ta olduğunu belirtti.

Yüksek aidat ücretleri şikayet edilebilir mi?

Son 7 ay içerisinde İstanbul genelinde aidat ücretleri yüzde 20 artış kaydetti. Öyle ki aidat ücretleri neredeyse kiralarla yarışır hale geldi. Peki vatandaşlar artan bu aidat ücretleri karşısında ne yapabilir? İşte detaylar...

Batışehir'de aidat ücretleri 147 TL'den başlıyor!

Batışehir projesi, her ihtiyaca yönelik konut tipleri ve sosyal imkanlarının yanı sıra cazip aidatlarıyla da dikkat çekiyor. Proje, metrekare başına 1,62 TL ortalamaya sahip aidat oranı ve akıllı mühendislik çözümleri odaklı.

216 Butik Plus Rezidans'ta düşük aidat ve kira garantisi!

216 Butik Plus Rezidans’ı düşük aidat ve kira garantisiyle satışa sunuluyor. Bu amaçla “Kazancı Garanti” adı altında bir kampanya başlatan kuruluş, projeden daire alanlara ev tesliminden sonraki bir yıl boyunca kira desteği veriyor.

Bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Bina aidatı ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Binada tüm malikler kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki, bina aidatı ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Bina aidatına faiz uygulanır mı?

Bina aidatı, kat malikleri kurulu tarafından belirlenen tarihlerde ve belirlenen miktarda alınıyor. Bu tarih ve oran Kat malikleri genel kurul toplantısında belirleniyor. Peki, bina aidatına faiz uygulanır mı?

Bina aidatı ödenmezse ne olur?

Binalarda ortak alanların giderlerini kat maliklerinin karşılaması gerekiyor. Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça eşit olarak aidatı ödemesi gerekiyor. Peki, bina aidatı ödenmezse ne olur?

Kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur?

Apartman ve konut sitelerinde ortak alanların bakımı, temizliği ve günlük hizmetlerin karşılığı olarak maliklerin ve kiracıların belirlenen aidat bedellerini ödemeleri gerekiyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur?

Dumankaya Ritim İstanbul'da kira ve aidat garantisi!

İstanbul Anadolu Yakası Maltepe'de inşa edilen Dumankaya Ritim İstanbul'da kira ve aidat garantisi kampanyasından yararlanmak için son gün 31 Ocak olarak belirlendi. Proje Dumankaya İnşaat imzası taşıyor.

1977 yılında hızla artan nüfusa hizmetler yetişemez olmuş!

1977 yılında İstanbul'da hızla artan nüfusa hizmetler yetişemez olmuş. Resmi olarak 3 milyon 892 bin 792 nüfusu sahip olan ve sürekli nüfus alan İstanbul'da altyapı hizmetleri yetişemez olmuş.

artan aidat Haberi

artan aidat

Artık büyük projelerdeki konut alıcısı evi alırken yapacağı ödemeden çok ‘aidat’ı düşünür oldu. Kimi projelerde aidat oranları aylık kredi ödemelerine denk geliyor. Konut almak isteyen de ‘hala kira öder gibi aidat ödemeyi’ sürdürüyor. Yüksek aidat sorunu gayrimenkul firmalarını da zorluyor. Bu nedenle artık konut alana ödeme fırsatı gibi avantajlar sunan firmalar, aidat dengesine de özen gösteriyor.


Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; konut alıcısı ise ev alırken mutlaka aidatı göz önünde bulunduruyor. Buna göre metrekare başına ödenen aidat tutarları düşme trendine girse de hala cep yakıyor.


Konut aidatları, projenin lokasyonu, sosyal alanları, bu alanların kullanma süresi, çalışanların vardiyaları gibi pek çok nedenden artıyor ya da azalıyor. Hatta sitede yer alan konut miktarı da aidat fiyatını temelden etkiliyor. Çünkü çalışan ve çalışanlara ödenen...