27 / 07 / 2024

Artan doğalgaz talebi

Artan doğalgaz talebi

KOBSİ Başkanı Porsuk, "Konutlardaki kullanım yükselince bölgeye gelen doğalgazın basıncı düşüyor. Sistemde arızalar oluyor" dedi. Bu arada Ak Enerji de fiyatlardaki oynaklık yüzünden 28 Şubat'tan itibaren bölgedeki santralını kapatma kararı aldı

Faturalar cepleri yakarken müjdeli haber geldi! Mayıs 2023 ayına kadar doğalgaz ödemeleriniz Albaraka Türk'ten! 

Hergün artan gıda ve faturalar vatandaşı zorlarken bankalar bu duruma bir nebze olsun derman olmak istiyorlar. Bu bankalrdan biri de ''Albaraka Türk'' 31 Mayıs 2023 tarihine kadar doğalgaz ödemelerinizi üstlenen banka şartlarını açıkladı.

Müjde devlet 2500 TL verecek! e-Devlet'ten Doğalgaz yardımı başvuru nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı şartları neler? 

Devlet, artan doğalgaz fiyatlarından sonra faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlara 900 ile 2500 TL arasında ödeme yapacağını duyurdu. Peki doğalgaz desteği nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...

Başvuran alıyor! Doğalgaz fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte şartlar...

2022 yılında artan doğalgaz faturalarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgaz faturaları için yardım kampanyasını duyurdu. Peki doğalgaz fatura yardımı nasıl yapılır? Doğalgaz desteği nasıl alınır? Başvurular bitti mi?

Türk Akımı hattından ilk doğalgaz tedariği Aralık 2016'da başlayacak!

Rusya ile Türkiye, “Türk Akımı” hattından doğalgaz arzının Aralık 2016’da başlaması için anlaştı. Türkiye’nin Rus gazında indirim talebi üzerine yapılan görüşmeler ise sonuçlandırılamadı.

Doğalgaz santralleri yakıt değiştirecek!

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, artan doğalgaz tüketimi nedeni ile doğalgaz santrallerinin bu gece yarısından itibaren fuel oil, motorin gibi ikincil yakıt türlerine geçmesi kararlaştırıldı.

Doğalgaz fiyatları 1,5 yılın en düşüğüne geriledi!

Doğalgaz fiyatları 1,5 yılın en düşüğüne geriledi. Doğalgaz fiyatları, ılımlı hava koşulları, artan stoklar ve Rusya odaklı gelişmeler sonrasında yaklaşık 1,5 yılın en düşük seviyesini gördü.

Doğalgaz 2025’te kömürü tahtından indirecek!

Exxon Mobil’in ‘2015 Enerji Görünümü: 2040’a Bakış’ raporuna göre dünyada enerji talebi 2040’da yüzde 35 artacak. Aynı dönemde doğalgaz talebinde % 65 artış yaşanacak. Gaz petrolden sonra ikinci büyük enerji kaynağı olacak

Doğalgaz ve elektrikte sorun yaşanabilir!

Her yıl artan talebe karşın doğalgaz taşıma ve depolama konusunda yeni bir yatırımı henüz devreye alamayan Türkiye'nin, kışın sert geçmesi halinde gaz sıkıntısı yaşayabileceği belirtiliyor.

Doğalgaz fiyatında indirim umudu!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev yaptığı açıklamada Türkiye 'nin talebi kapsamında doğalgaz fiyatlarında revizyon için kapsamlı bir çözüm paketi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Avrupa'nın 2014'te doğalgaz talebi yüzde 9 azaldı!

Avrupa Birliğinin (AB) 2014 doğalgaz talebi geçen yıla oranla yüzde 9 az olacak. AB doğalgaz ithalatının bu yılın ilk 6 ayındaki oranı da geçen yıla kıyasla yüzde 18 azaldı...

Avrupa'nın doğalgaz talebi yüzde 9 azaldı!

Avrupa Birliğinin (AB) 2014 doğalgaz talebi geçen yıla oranla yüzde 9 az olacak. AB doğalgaz ithalatının bu yılın ilk 6 ayındaki oranı da geçen yıla kıyasla yüzde 18 azaldı...

Avrupa'nın doğalgaz talebi azaldı!

Avrupa Birliğinin (AB) 2014 doğalgaz talebi geçen yıla oranla yüzde 9 az olacak. AB doğalgaz ithalatının bu yılın ilk 6 ayındaki oranı da geçen yıla kıyasla yüzde 18 azaldı.

2013 yılında doğalgaz talebi yüzde 1,2 arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı Raporuna göre dünya genelinde 2013 yılında doğalgaz talebi, önceki yıla göre sadece yüzde 1,2 artarak, " 3,5 trilyon " metreküp oldu.

Artan doğalgaz talebi Haberi

Artan doğalgaz talebi


Son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle konutlarda aşırı şekilde artan doğalgaz talebi, sanayiciyi vurmaya devam ediyor. 500'e yakın fabrikası ile İzmir'in en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) elektrik kesintileri devam ediyor. Bölgede faaliyet gösteren Ak Enerji de 28 Şubat'tan itibaren doğalgaz çevrim santralını kapatma kararı aldı. 

KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk, bölgenin 200 milyon metreküpün üzerine çıkan doğalgaz tüketimini Ak Enerji'nin üretimini durdurması nedeniyle yüzde 20 aşağıya çektiklerini, bunu BOTAŞ'a bildirdiklerini söyledi. 


Firmalara uyarı

Kamil Porsuk, "Ancak konutlarda aşırı doğalgaz tüketimi nedeniyle bölgeye gelen doğalgazın basıncı düşüyor. Sistemde anlayamadığımız arızalar oluyor. Beklemediğimiz elektrik kesintileri oluşmaya başladı" dedi.

Bölgede faaliyet gösteren firmaları doğalgaz kullanım miktarlarını aşmamaları yönünde uyardıklarını belirten Porsuk, "Firmalardan kapasiteleri kadar doğalgaz kullanmalarını istedik. Eskiden kapasite aşımı...