08 / 05 / 2024

Artemis Tapınağı kazılacak mı

Artemis Tapınağı kazılacak mı

Antik çağdan kalma dünyanın 7 harikası arasında gösterilen Artemis Tapınağı'nda kazı çalışmaları 20 yıllık aradan sonra yeniden başlıyor. Efes Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter konu ile ilgili açıklama yaptı.

Chery'den sudan ucuza 2 yeni model geliyor! SUV'ların yarı fiyatına satılacak!

Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapan ve satışlarını her geçen gün daha da Chery'den sudan ucuza 2 yeni model geliyor. Söz konusu modeller SUV'ların yarı fiyatına satılacak...

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ne kadar oldu? İşte Temmuz 2023 maaş zam oranı...

Emekli ve memurların beklediği haziran ayı enflasyon oranı resmen belli oldu. Bu kapsamda memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı resmen belli oldu! İşte Temmuz 2023 maaş zam oranı...

MEB'den Eğitim Kurumlarına yönetici seçilecek! Seçme sınavına ise tam 82 bin kişi katılacak!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy’un yaptığı açıklamaya göre, bu hafta sonu gerçekleştirilecek 2023-MEBEKYS sınavına katılacak adayların sayısı 82 bin 520 olarak belirlendi. 

Ev hanımlarına bu kadar ödeme yapılacak. Önce bakın

Ev hanımları, artan enflasyonun ardından kendilerine yönelik ödemeleri daha çok araştırmaya başladı. İşte ev kadınlarına yapılacak ödemenin detayları...

Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Çiftçilere yapılacak destekleme ödemelerine ilişkin usul ve esaslarında yeni değişiklik yapıldı. Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Memur maaşlarına zam ne zaman yapılacak? Memur zammı ne kadar olacak?

Memur maaşlarına yapılacak olan zam gündemden düşmüyor. Temmuz ayına az bir zaman kala gözler memur maaşlarına yapılacak olan zamma çevrildi. İşte detaylar!

Hükümetten çiftçilere destek ödemesi takvimi açıklandı! Banka hesaplarına yatırılacak

Hükümet çiftçilerin üretim girdilerine katkı sağlaması amacıyla destek ödemelerini başlattı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal destek ödemelerinin yatırılacağını açıkladı. Ödemeler çiftçilerin banka hesaplarına aktarılacak. İşte detaylar..

Şehit Yakınlarına Yapılacak Yardımlar Hakkında Bazı Kanunlarda Değişiklik!

Şehit Yakınlarına Yapılacak Yardımlar Hakkında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni millet bahçesi alanına katılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi'nin 2022'de yeni yapılacak modern sanayi sitesine taşınmasına ilişkin konuştu. Demir, mevcut alanın Millet Bahçesi ve Doğu Park içine katılacağını belirtti.

Kanal İstanbul projesi patlatma ile mi kazılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un yakında ihale edileceğini açıkladı. Yerli ve küresel taleplerin arttığını projenin “mimari” boyutunun hazır olduğunu belirtti. Sürekli gündeme gelen çılgın proje bu kez, inşaat aşamasında yapılacak patlatma kazı ile gündemde.

Aydın ile Denizli arasına yapılacak otoyol TBMM gündeminde!

Aydın ile Denizli arasına yapılacak otoyol meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Artemis Tapınağı kazılacak mı Haberi

Artemis Tapınağı kazılacak mı

Antik çağın en önemli anıtsal yapıları arasında olan ve 7 harika arasında gösterilen Artemis Tapınağı'nda kazılar tekrar başlıyor. 


Efes Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antik kent içinde bu yıl kazı çalışmalarının 4 bölgede yoğunlaşacağını, Efes'in geçmişini tarih öncesi döneme götüren Çukuriçi Höyük, Meryem Ana Kilisesi'nin güney bölümündeki geç antik döneme ait yerleşim alanı ve bir Türk Hamamı'nda başlatılan kazıların yanı sıra arkeoloji dünyasında en fazla merak edilen alanlardan biri olan Artemis Tapınağı'nda da çalışmaların başlayacağını söyledi.


Ortaya çıkarıldığı 19'uncu yüzyıldan bu yana kesintili olarak kazısı yapılan Artemis Tapınağı ile ilgili çok sayıda bilgi ve bulgunun ortaya konduğunu ancak bunların derlenmesi için bir süredir çalışma yürütüldüğünü anlatan Ladstatter, tapınakla ilgili kitabın yayınlanması ile birlikte yeni...