05 / 05 / 2024

artvin barajdaki minare

artvin barajdaki minare

Artvin'de 2012 yılında hizmete açılan Deriner Barajı'nın suları altında kalan caminin minaresi, barajda su seviyesinin düşmesiyle ortaya çıktı.

TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları bugün başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bitlis Beşminare Evleri'nde toplam 169 adet konut kura yöntemi ile satışa sunuluyor. TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları bugün başlıyor.

TOKİ Bitlis Beşminare başvuru bedeli!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bitlis Beşminare Evleri'nde toplam 169 adet konut kura yöntemi ile satışa sunuluyor. TOKİ Bitlis Beşminare başvuru bedeli haberimizin içinde yer alıyor.

TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları yarın başlıyor!

TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları yarın başlıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bitlis Beşminare Konutları'nda toplam 169 adet konut kura yöntemi ile satışa sunuluyor.

Bitlis Beşminare TOKİ Konutları başvuru!

Bitlis Beşminare TOKİ Konutları başvuru dönemi 18 Haziran - 30 Haziran olarak belirlendi. Bitlis Beşminare TOKİ Konutları'nda toplam 169 adet konut kura yöntemi ile satışa sunuluyor.

TOKİ Bitlis Beşminare son başvuru tarihi!

18 Haziran 2015 tarihinde başvuruların başlayacağı TOKİ Bitlis Beşminare'de 169 konut kura yöntemi ile satışa sunuluyor. TOKİ Bitlis Beşminare son başvuru tarihi haberimizin içinde yer alıyor.

TOKİ Bitlis Beşminare taksitleri ne kadar?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bitlis Beşminare projesi kapsamında 169 adet konut kuralı satış yöntemi ile satışa sunuluyor.Peki TOKİ Bitlis Beşminare taksitleri ne kadar?

TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları!

TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları 18 Haziran 2015 tarihinde başlıyor ve 30 Haziran 2015 tarihine kadar devam ediyor. TOKİ Bitlis Beşminare'de başvuru bedeli olarak 2 bin TL ödeniyor.

Bitlis Beşminare TOKİ ev fiyatları ne kadar?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bitlis Beşminare Evleri'nde toplam 169 adet konut kura yöntemi ile satışa sunuluyor. Peki Bitlis Beşminare TOKİ ev fiyatları ne kadar?

Bitlis Beşminare TOKİ Konutları taksitleri ne kadar?

TOKİ Bitlis Beşminare projesi kapsamında 169 adet konut satışa sunuluyor. Projede daire fiyatları 106 bin 747 TL'den başlıyor.Peki Bitlis Beşminare TOKİ Konutları taksitleri ne kadar?

TOKİ Bitlis Beşminare son başvuru günü!

534 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabilen Bitlis Beşminare TOKİ Evleri'nde toplam 169 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ Bitlis Beşminare son başvuru günü 30 Haziran 2015 olarak belirlendi.

Bitlis Beşminare TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor?

534 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabilen Bitlis Beşminare TOKİ Evleri'nde toplam 169 adet konut satışa sunuluyor. Peki Bitlis Beşminare TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor?

Artvin Koliva Otel açıldı!

Bursa Artvin Sanayici İş Adamları Derneği olarak 2013 yılında temeli atılan Koliva Otel’in açılışı gerçekleşti. Koliva Otel iki yıl gibi kısa süre içinde tamamlanan proje Şehir merkezine sadece 8 kilometre uzak mesafede.

Bitlis Beşminare TOKİ 169 konut başvuruları 18 Haziran'da!

Bitlis Beşminare TOKİ 169 konut başvuruları 18 Haziran'da başlıyor ve 30 Haziran tarihe kadar devam ediyor.Bitlis Beşminare TOKİ 534 TL 'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.

artvin barajdaki minare Haberi

artvin barajdaki minare

Artvin'de 2012 yılında hizmete açılan Deriner Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) suları altında kalan Narlık Camisi'nin minaresi, barajda su seviyesinin düşmesi üzerine ortaya çıktı.


Çoruh Nehri'nde yapımına 1988 yılında başlanan ve 249 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise altıncı yüksek gövdeli barajı olan Deriner Barajı ve HES'te, Şubat 2012'de su tutulmaya başlandı.


Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Aralık 2012'de hizmete açılan barajda su tutulmasıyla, Yusufeli ilçesine bağlı Narlık köyünün de aralarında bulunduğu bazı yerleşim yerleri su altında kaldı.


Maksimum işletme kotu 392 metre, minimum ise 347,83 metre olan Deriner Barajı'nda son günlerde su seviyesi yaklaşık 361,4 metre seviyesinde. Barajda su seviyesinin düşmesiyle, Artvin-Yusufeli karayolunun 40. kilometresindeki Narlık köyünün bazı yapıları ile köy camisinin minaresi ortaya çıktı.


Baraj gölü ortasındaki...